Přejít na obsah

Vrzání na straně řidiče, při najetí na nerovnosti


vranis7

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

chci se zeptat mám rok Superba 2,5TDi a po roce se mi ozval nepříjemný zvuk, když najedu na nerovnost nebo přes retardéry(cokoliv) ve městě kdekoliv tak slyším vrzání na levé straně u řidiče nevím jestli ve předu nebo vzadu, ale slyším to jenom v autě? Co to může být opotřebené tlumiče nebo čepy? 

 

Díky za odpověď Vranis7

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar, opověděl sis sám

Tlumiče, čepy, resp. vše kolem tlumičů (horní uložení, pera, atd). a Vše kolem náprav (čepy a uložení)

Bylo by dobré snažit se a zachytit trochu lépe ten zvuk. Klidně za pomoci kamaráda vzadu, který třeba vystrčí hlavu z okna a bude poslouchat, kde a co.

Když se to stává jen při nerovnostech, tak zkusit na místě s celým autem zalomcovat, však ono se to projeví.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Projeví? Zatím jenom slyším vrzání po čase ucítím každou díru? Je lepší když, dám příklad tlumič jede teďka na 60% a nechat ho nebo počkat až skoro doslouží a vyměnit za nový pokud to bude tím tlumičem teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Projeví tak, že když po tom půjdeš. Zalomcuj s tím autem pořádně. Můžeš to třeba i zvednout, podívat se na vůle a tak. Vrzání za jízdy na hrbolech je hodně široký pojem

Může to opravdu způsobovat cokoli a nic konkrétnějšího Ti tady nikdo nenapíše a věř mi, že teď jsem s Tebou hodně trpělivý....

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nikde nic nebouchá a jen to vrže, tak to vem na Wapku a oplachni celý podvozek a uvidíš, jestli se to změní. Mě osobně vrzala Octavia a zjistil jsem, že to bylo uložením stabilizátoru, tak jsem tam stříknul WD a byl klid. Může to byt jen bordel na podvozku, ale taky něco jinýho ono se to na dálku blbě hleda a zjišťuje.

Editováno: , autor: Rabbit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Dobrý den pánové,  prosím o radu. Při jízdě se mi ozývá takové kolísavé hučení pravděpodobně od pravého předního kola.(nejedná se o setrvalé hučení jako od ložiska) Ještě výraznější to je při vytočení kola do rejdu. Nějak už nevím co s tím. Vyměnil jsem vnější homo kloub, vnitřní jsem vyčistil a dal novou tukovou náplň, projevovalo se to před i po opravě. Teď jsem měnil kola za letní a problém stále přetrvává. Vůli v nápravě ani v řízení jsme nenašli. Jediné čeho jsem si vědom je vymačkané uložení stabilizátoru. Pochybuji však, že problém vzniká od tud.  :kol-19:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uložení stabilizátoru se opravdu projevuje vrzáním. Po namazání ustalo. Problém však s hlukem od kola setrvává. Zvuk bych řekl, že je něco mezi hučením a slabým a pravidelným klepáním. Při průjezdu ostré zatáčky hlasitost vzroste a pravidelnost opakování zvuku klesne.Jediné co mě napadá je to ložisko. Dlouho jsem jezdil s vadným kloubem který dost křupal a vibroval. Nemám zkušenosti zda špatný kloub může poškodit ložisko. A zda se vadné ložisko může projevovat zmíněnou hlučností. Když jsem se totiž setkal s vadným ložiskem bylo to stálé hučení které mělo stále stejný tón, který nekolísal.... Výměnu kloubů jsem prováděl sám společně s tchánem v jeho autoservisu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mě to taky vrže na levý straně.Nejhorší je že mi na stk a pak jeden servizák řekli že tam nic není a vše je v pohodě.Po nějáký době mi to začalo vrzat i u malý nerovnosti.Kámoš má Oi a nechal namazat nějakou gumu co je u tlumiče nebo co a má pokoj.Prej je opřená o něco a pak vrže.Já pustil nahlas rádio a čekám co se bude dít čas ukáže

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...