Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Hurican88: to naozaj si sa dostal na 5,8? sice neviem o aku trasu slo ale vidim, ze s 1,4 TSI si len o nieco cez liter vyssie.

ja by som mal mat konecne tento tyzden svoju niekolkomesiacovocakavanu:) RS TSI tak as budem mat realnu skusenost, urcite to tu napisem

Vloženo

budem rádi za postřehy i od tebe! :kol-47:  Jel jsem přes celou prahu o víkendu ráno takže nebyl provoz ale ideální to taky nebylo, všude semafory a bylo to na 17" zimních což je taky plus. Pak sem někdy nahodím porovnání 17" VS 18"

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak už se mě motor zajíždí (nebo jsem se s tím konečně naučil trošku jezdit), a spostřeba už klesá s předchozích průměrných 9.0 dolů... původně jsem měl cíl dlouhodobou kolem 8.0, ale spokojím se i s Hurikánovým 8.5 :kol-47: , přecejenom jezdím hodně po městě...

Jen dotaz bokem, když Vám blikne rezerva - kolik Km Vám to ještě ukazuje dojezd? Mě většinou cca 50km , což mě příjde dost málo... někde se tady řešilo (myslím v sekci kolem velikost nádrže) že rezerva u OIII je 7l, takže při mé průměrné spotřebě by to mělo být nějakých 75 Km... :kol-140: a pak je tam ještě další rezerva 7l - na kterou se jede poté co to napíše dojezd 0Km...

Že benzínky navštěvuji častěji, než s mou OII TDi to je vpohodě - to za ten skvělý motor TSI stojí, ale chtěl bych vědět jaké mám možnosti v přpadě, že benzínka nikde nebude, např. v cizině...

Vloženo

tak na mě to blikne při dojezdu 65 km při mé dlouhodobé spotřebě 7,1. Na nulu jsem jednou zkusil jet po praze a minimálně z Proseku do Čestlic to jelo, pak už jsem ale nevydržel a natankoval :)

Vloženo

Mám. Ta spotřeba je hodně daná tím, že jezdím na pohodu hlavně okresky, po Praze a na dálnicích minimálně. Občas tomu šlápnu na krk a vyženu pavouky z motoru a turba. Taky jsem zezačátku často používal plnej potenciál motoru, to jsem jezdil za 9l a postupně to šlo dolů. Není s tím problém dlouhodobě jezdit na spodní hranici tak za 6,7 aniž by se člověk loudal.

Vloženo

Na to se musím podívat, většinou tankuju jak jedu kolem čerpačky takže na rezervu se moc nedostávám, ale myslím že při 90 km, to začne řvát, ale jak člověk jede tak ty km strašně rychle padají :-))

Vloženo

Jojo, hlavně pokud se necháváš unášet a nehlídáš si nohu...

Jinak, čím déle s tím motorem jezdím, tím víc se začínám zamilovávat do benzínu :kol-47: Když bych šel znovu zpět do nafty, tak jedině snad do 6 válce...

• o 2 týdny později...
Vloženo

S otcovou RS (najeto cca 5000) jsem dělal několik pokusů ohledně spotřeby a dlouhodobá spotřeba je na 8 litrech. Poměr města a okresek asi 30:70. Ostrava - Brno ve 4 lidech cca kolem 160km/h a hustém provozu (časté zpomalování a opětovné zrychlování) za 8,5L. Ostřejší jízda okreskama zpravidla okolo 7,5L a klidná jízda lehce nad povolenou rychlostí i 6,5 a ranní dojíždění ve špičce do práce cca 10 km pod 9L.

Vloženo (editace)

Dobrá stránka :kol-47:

Jo to by mohlo být reálné - těch 8,71 l/100km - jako průměr s 71ks aut co je tam uvedeno, pokud mají pravdivé vstupy...

Editováno: , autor: Napalm
Vloženo

realita to určitě je, ale německá realita kdy jezdíš 80% dálnice s nastaveným tempomatem na 160 a víc ;)

To, ze jezdi 80% dalnice, s tim bych i souhlasil, ale ze daji tempomat 160 a vic, to si tam nastavit muzou, ale realita je jina. Ty auta predpokladam pouzivaji hlavne na dojizdeni do prace na vzdalenosti max. do cca 120km. U vetsich mest je v casech, kdy se jede do prace a z prace (hlavne v pondeli a v patek) hodne plno a kdyz uz se dalnice rozjede, tak vetsinou tak na max. 100 km/h, jinak se popojizdi. ;)

Vloženo (editace)

já vycházel z mé zkušenosti, když jsem párkrát jel přes Německo do Belgie nebo do Alp tak to tam takhle svištělo. Fakt je, že jsem se ranním a odpoledním špičkám vyhnul, takže beru tvou zkušenost :)

Jinak okresková realita je i to moje třetí místo ...

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Vloženo

Ono hodne v Nemecku zalezi v jakou dobu a kde jedes. Ja bydlim v Dusseldorfu a rano od 7 do 10 a od 13 do 18 je to tady vzdycky docela zasekany na vetsich tazich ve vsech smerech ve vsech okolnich mestech. To popojizdeni je tu na dennim poradku a podle meho i kuli tomu maji nemecti hosi trochu vyssi spotrebu, protoze nejdriv popojizdeji a pak na to radne slapnou... :)

Kdyz se chce nekdo dobre svezt a i vyzkouset, co auto umi, tak pokud je to mozne, tak si naplanovat trasu po A38 (minimum omezeni, kvalitni povrch a nizky provoz). Jinak se da zajet na Nürburgring, kde je moznost si auto za necelych 30€/1kolo vyzkouset na zavodnim okruhu. ;)

Vloženo

No já si píšu stav vždy při tankování (kvůli knize jízd) a tankuji plnou.... a podle výpočtu mě spotřeba (zatím) sedí +-0,1l s Maxidotem.... což např. u VW Passat to klidně ukazuje o 0,5l  lepší než je realita.... takže za toto má u mě ŠA velké plus :kol-47:

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...