Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ja to mel na 225/40 R18 Continental SportContact 2. Prijde mi, ze ubytek vzorku je u nich poznat po kazde jizde. To same u SportContact 5, ktere jsem mel na Passatu, takze na dalsi sezonu zkusim neco jineho.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Má niekto na RS pneu bridgestone potemza 225/45 R18? Skúsenosti, aká je hlučnosť? Ja som mal na fabii bridgestone, oco má na octavii bridgestone a tá hlučnosť je hrozná :( . Bojím sa že aj ja dostanem na RS bridgestone a budem si musieť kúpiť štuple do uší :kol-44:

Vloženo

Já je mám, viz. mé předchézí příspěvky v tomto vlákně... hlučnost je sice vyšší ale nic hrozného... zatím jsem na nich najel tak 8 tis.Km , pak přezuto na zimní... u kterých je hlučnost srovnatelná (stejný rozměr)...

OIII má rozhodně lépe odhlučněný podvozek než např. OII nebo Fabia (jak jsi psal ve svém vlákně), což také pomůže.... jinak sedí perfektně a na limitu pěkně pískají :kol-28:

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Má niekto na RS pneu bridgestone potemza 225/45 R18? Skúsenosti, aká je hlučnosť? Ja som mal na fabii bridgestone, oco má na octavii bridgestone a tá hlučnosť je hrozná :( . Bojím sa že aj ja dostanem na RS bridgestone a budem si musieť kúpiť štuple do uší :kol-44:

Já mám, ale najel jsem s nimi jen pár desítek kilometrů do prodejce, takže Ti vyčerpávající odpověď nedám, ale na první dojem mi hlučné nepřišly.

Vloženo (editace)

BRIDGESTONE POTENZA S001 225/40 R18 92Y jsou senzační!

Sice tolik nevydrží, ale přílnavost ("lepivost"¨) nejlepší v této cenové relaci. Hluk neřeším, ale nezdá se mi nějak mimo průměr. Mám RSo, kde byly z výroby.

Editováno: , autor: mirek22
Vloženo

Oni dávají na RS 225/45 R18? Mno na LaK mám tyto stejné akorát 225/40 R18.

Teď jsme se podíval na rozdíl cen u pneu 225/40 R18 a 225/45 R18. Celkem čumím jaký je tam cenový rozdíl ty 40tky vycházejí dost levněji WOW.

Vloženo

Na 1.8 TSi mám z výroby rovněž  BRIDGESTONE POTENZA S001 225/40 R18 92Y. Přijdou mi hlučnější, ale nikdy před tím jsem 18" neměl, tak nemám srovnání. V každým případě to není nic dramatickýho. 

Vloženo

Já mám od Š-A na 16" Minoris (+ paket pro špatné cesty)
pneu Michelin Energy Saver 205/55 R 16, 91 V

(na rezervu - jaké pneu tam je, jsem se ještě nedíval)

• o 2 roky později...
Vloženo

Oživím toto téma dotazem.

Jakou značku pneu jste na autě dostali v poslední době, tj. třeba koupených v letošním roce? Docela mě překvapilo, když jsem dnes u svýho zákazníka koukal na 5 octávek dodaných teď v říjnu, všechny 2.0tdi, dsg, style, liftback a prakticky každá

měla jinou značku pneu. Na 2 byly Hankook, a pak po jednom kuse continental, dunlop a nexen. Dá se toto nějakým způsobem ovlivnit? Příští týden bych měl mít auto podobný konfigurace a rád bych Dunlopy se kterými jsem letitě spokojenej. Nexeny má žena a žádná sláva.

Vloženo

Já s tím tak nějak už počítám, že to bude prostě loterie. Čekal jsem v tom nějakou pravidelnost dle výbavovýho stupně, typu kol nebo třeba motorizace. Osobně se mi to vůbec nelíbí, ale neovlivním to. Alespoň že u sady zimních kol je rovnou psanej i typ pneu. Já bych si prostě na auto nedal jiný gumy jak Dunlop nebo Conti. Příjde mi to zvláštní, že za stejný prachy dostane někdo dražší a někdo levnější gumy. Ale tak uvidím, třeba se na mě usměje štěstí

Vloženo

Je to jako se všemi dalšími díly na autě. Ten kdo z preferovaných dodavatelů dodá díl v požadované kvalitě nejlevněji ten dodává. VWAG ty pneu může nakupovat za +/- stejný ceny a nemusí je mít vyrazně dražší tak jak se to jeví nám na aftermarket trhu.

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Bridgestone Turanza 18" 225/40R18 92Y, 

Disky Turbine

Výroba 9/2017

Jen malá zajímavost, když jsem na podzim přezouval na zimní (Škoda komplet 17“ CrystalContinental TS 850 P 6.0J × 17" ET48), tak mechanik v pneuservisu utrousil docela jedovatou poznámku "...nějaký malý kola na tu zimu..." :D

Pro srovnání foto mých letních a zimních při přezouvání, takto to fakt vypadá všelijak:

20171102_120158.jpg

Editováno: , autor: omicron
Vloženo

Určitě, ono to fakt vypadá bizarně, sloupec těch tří 18" letních do skladu je skoro tak stejně vysoký, jako čtyři nové zimní 17tky :D

A jo, souhlas, když kouknu do okolí, 90% aut je maximálně na 16kách... Beru to úsměvně, také jsem se ho ptal, jaká zimní má na svém autě, a opět utrousil cosi o 15kách, a že ty moje 17" místo 18" vypadají divně :D

Kdybych neměl na autě DCC, asi bych i letní dal 17"... Obávám se, že až se to jednou po.ere, tak to bude kostitřas :wacko:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...