Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

prasklo mi sklo na palubním ukazateli-tachometru. Dá se koupit zvlášť nebo musím koupit celý komplet včetně budíků.

Dík za odpověď

• Autor

Tak se dívám, že jsem to šoupnul do sekce OI-může to někd přesunout do OII. dík

• Autor

..nebo nemá někdo na prodej diesel budíky na OII?

• 3 roky později...

Dobrý den,

po půl roce mě napadlo, že bych si vyměnil plexisklo na budíkách. Jednoho krásného dne jsem si totiž nuloval kilometry a asi jsem zatlačil na tlačítko natolik, že mi lehce naprasklo. Po půl roce ježdění se mi prasklina zvětšila a sahá skoro až k horní části. Zajímalo by mě, jestli je ta výměna nějak složitá, případně jestli to už někdo nedělal.

Nejtěžší bude asi sehnat to plexi. Nemáte s tím někdo zkušenost, případně nevíte jak na to?

PS: mám facelift

Díky :)

Problém bude sehnat za rozumnou cenu. Já si nechal měnit u před FL celý budíky a ty nový byly škrábnutý tak sme to prohodili z těch starejch, otázka pár vteřin, vycvaknout a zacvaknout. Ale budíky jsme měli venku což taky není žádná komplikace, jen nevím jak u FL ale podstatný rozdíl tam asi nebude. Ten kryt pro tebe nese označení:

1Z0 919 137 A pro model PR-9Q0, 9Q1 (bez Maxidotu)

1Z0 919 137 B pro model PR-9Q2 (s Maxidotem)

Nevím jakej je v nich rozdíl vzhledově ale obojí stojí ve Škodovce podle Etky 1158,-kč

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-SKODA-OCTAVIA-MK2-1Z-DASH-POD-REPLACEMENT-GLASS-1Z0919137-/321192080126

Má to bombastickej název: zakrytí skleněné, hmota umělá  :smich:

Upraveno od šulda

Hmmm, kus plexi za litr, by me zajimalo kolik ten samy plast musi stat treba na Audi. :)

šulda: Díky za označení, asi bych to pod tím názvem nikdy nehladal. Nemáš někde návod jak vytáhnout ty budíky (nebo podle čeho si to dělal ty?)

mike_k: Přestávám věřit, že Škoda Auto a všeobecně všechny automobily vydělávají na autech.... oni vydělávají na náhradních dílech :D

mrkni do tématu o změně podsvícení budíků byl tam návod jak dát budíky ven. A v tématu o chromovejch rámečkách kolem přístrojů byl návod jak je kuchnout.

Mě to vyndal ten co měnil i budíky, dělal to už x krát, takže to zvládá i poslepu, to umělohmotný sklo :D sem už měnil já. Osobně bych použil Elsu nebo DP, dobrej tip od Ludi ;)

ja by som sa do výmeny nepúšťal ak ste to nerobili , tie horné zácvaky držia až priveľmi a nešika to doláme ... 

Pokud máš na mysli při demontáži budíků tak to dělal starou platební kartou, úplně bez problému a při demontáži toho skleněnýho plastu, tak to sem dělal já a i to bylo bez problému. Ne se vším musí každý do servisu ;)

Upraveno od šulda

šikulka , posledných troch čo poznám to robili a praskli plexisklo

Tak asi nemají cit :)

• 1 měsíc později...

Zdravím, mě by spíš zajímalo, jestli se dá plexi u maxidotu (OII předFL) vyměnit za plexi od polodotu?

To se da, je to stejne.

jj, jak píše Stanson, já dával na MaxiDot plexi z budíků bez PP.

• 1 měsíc později...

a da sa vymenit plexo z FL budikov vymenit za plexo z predFL budikov? tiez kvoli skrabancom

• 2 týdny později...

Neda, je to jine, koukni kde mas male rucicky na face :) Jinak vyndat je je uplna pohoda, ti 3 co je dolamali, tak jsou telata a zkouseli to pacit ... staci jak uz nekdo psal kreditka a jde to jak pomasle ...D

No pockej, kde jsou male rucicky je prece jedno. To s plexi nema nic spolecneho.. Osobne si myslim, ze je to stejne. Ale radsi jsem to nepsal, jisty si totiz nejsem.  :kol-32:

Není to samozřejmě stejné ;)

Před FL 1Z0919137:

post-46170-0-49254400-1402131133_thumb.j

FL 1Z0919137A-B:

post-46170-0-14617600-1402131181_thumb.j

Upraveno od šulda

Aha, tak mate pravdu. Myslel jsem si, ze se da vymenit pouze plexi bez toho cerneho plastu. Takto je to jasne...  :kol-33:

• 5 měsíců později...

Tak jsem si schválně poptal výměnu v autorizovaným servisu a za plexi chtějí cca. 1100 Kč a za práci bez slevy (stáří vozu 4+) 800 Kč (se slevou 560 Kč). Na to, že popisujete, že to je práce cvak cvak krutý :D

Výměna celejch budíků, když mi jeden šikula dodělával MaxiDot, zabrala max. 20min :)

• 2 týdny později...

Tak už mám plexi i s tím černým plastem doma. V Porsche Olomouc za 1082 Kč (15% sleva na 4 roky staré auto). Taky jsem celou dobu myslel, že dostanu jenom to průhledné plexisklo a to se nacvakne a ono prd, ten díl obsahuje i ten černej plast. Škoda, že se nedá koupit jenom to průhledné plexi, protože by to určitě nestálo tolik.

9.12. jsem objednanej k Vašovi do Prostějova, takže ještě nějakou chvilku budu jezdit s tím prasklým.

:)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.