Publikováno Březen 4, 201411 r Zdravím mám dotaz zapojil jsem si sportovní filtr na favorita oddělal jsem celý ten původní talíř na originál filtr. Použil jsem sportovní filtr kuželový do kterého jsem napojil hadici a svedl ke škrtící klapce. Použil jsem hadici o průměru 95mm nevím jsetli to má na to vliv. A u filtru jsem zredukoval průchod vzduchu na 60 mm, když jsem před tím měl průchod u vzduch. filtru na stejný průměr hadice přišlo mi auto trochu opožděný. Mám favorita jednobodové vstřikování 40kw. A mám problém auto mi přijde celkem živější a má lepší zvuk ale když zařadím 5 rychlostní stupeň tak mi připadne že auto má horší jízdní vlastnosti nejede víc jak 120km/h. a tak jsem se chtěl zeptat jestli mám filtr zapojit jinak nebo v čem je chyba?
Březen 5, 201411 r U fanouše nemá "sportovní" filtr žádnej význam. Obzvlášť u přidušený 40kW = ex-135 verze. Musel bys změnit mnohem víc hardwaru na motoru, aby ten šiškovec dostal šanci se kladně projevit. Daleko líp uděláš, když vrátíš zpátky "ufo" na kruhovou vložku a budeš ji často měnit. Kdybys jo echt chtěl něco vylepšit, mohl bys ten dekl na filtr zdvojit = udělat ho dvojnásobně vysokej, aby se do něj vešly 2 kruhový vložky slepený gumou na sebe. Každým jiným neoměřeným zásahem hlavně do průřezů a dýlek v sání spíš něco pokazíš než aby sis pomohl. Je to naladěný doslova jako píšťala a každým centimetrem změny dýlky vedení vzduchu to ovlivníš. Můj osobní dojem je, žes tím amputováním deklu "ufo" odstranil rezonanční komoru před škrticí klapkou, která "vyhlazuje" v sériovým sání pulsace ze sacího potrubí. Škrticí klapou tak vzduch neprochází plynule, ale rázuje tam a negativně to ovlivňuje schopnost motoru v určitý oblasti toček nasát dostatek vzduchu - paradoxně místo abys motoru přilepšil menším sacím odporem "šišky", tak jsi ho přiškrtil posunutím uzlu rezonančních jevů do naprosto nevhodnýho místa...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.