ČudlR Vloženo 17. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2017 No to nejsem (cca 250 km ). Kupoval jsem je normalne na www.v-maxx.cz a jsou tam 18" kola, ale vnejsi prumer cca stejny jako origo 17" akorat hsou sirsi a jny et ze jsou zaroven s blatnikama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 17. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2017 Aha, oukej. A co jízdní vlastnosti? Nedře někde něco? Příjde mi že 35/45 je už docela dost. Není auto moc tvrde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Tak tvrdsi to je jasny. Origo pneu jsem mel 215/40 r17. Ted mam 215/35 r18. Nikde to nedre mista je tam vsude este dost. A jizdni vlastnosti je to niz :-D psali tam ze to jsou kratsi pruziny tak jsou mozna stejne tvrde jako origo. Tu vetsi tvrdost delaj hlavne ty nizsi pneu u me. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 1. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2017 ViTeCZeK - čoveče sháním offrouda, nechceš prodat toho tvého? Ne fakt, oni jsou snad na hlavu, docela pěkné auto a takto ho doprasí podvozkem z vétřiesky. To mě štvalo od začátku.. Ale připrav se že to bude určitě tvrdší a v extrémech tlumiče nestíhají úplně na 100%. Měl jsem Eibachy -30/30mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 14. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2017 (editace) V 13. 7. 2017 na 15:26, ViTeCZeK napsal: Čau chlapi, chystám se taky snižovat, co říkáte na https://vwshop.cz/53379-sportovni-pruziny-30-40-mm-skoda-rapid-nh-4250570679366.html ? A kolik Vás vyšla výměna? Díky za info. Bratr má tyhle na rapidu jako komplet sportovní podvozek. Naprosto v pohodě. Má to na 16kách. Krásně to kleslo a je to naprosto přijatelné v tvrdosti. Jízdní vlastnosti super, protože rapid je koza. Tady je cítit jak kleslo těžiště. Dělali jsme mu to u nás, ale jinak výměna: - 4 hodiny včetně geometrie a povolení všech silentbloků / ramen. - cenovka 4 x hodinovka + 600 geo.. Zákazníkovi bych to nacenil na 1200 - 1500 Kč. - když to ošulíš u garážníka tak za míň, ale je to nutnost udělat pořádně. Editováno: 4. Prosinec 2018, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 14. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2017 Jen se zeptam proc se povolovali silace na ramenech ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 15. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2017 Nakonec jsem koupil tyto. Snad budou oukej. Někdy příští týden to budu měnit. Ještě musím někoho sehnat. Nevíte o někom v Ostravě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 12. Září 2017 Sdílet Vloženo 12. Září 2017 Tak se jdu pochlubit. Jsem z toho nadšený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 12. Září 2017 Sdílet Vloženo 12. Září 2017 (editace) A cos nakonec poridil ? Edit. Uz vidim daval jsi odkaz :-D Ty mam taky ;-) Editováno: 12. Září 2017, autor: ČudlR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 Jo, já se tak trochu opičil po tobě. A sluší mu to mnohlem víc. (: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 14. Září 2017 Sdílet Vloženo 14. Září 2017 Hned to vypada lip. Uz to neni takova koza ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 15. Září 2017 Sdílet Vloženo 15. Září 2017 Ono to za pár dní ještě o něco klesne, hned po přehození není ten rozdíl tak dramatický. Takto by to mělo vyjíždět z linky aby se člověk nestyděl s tím jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 Mohl by mi prosim vas nekdo zmerit od zeme po hranu lemu blatniku v nejvissim miste v predu i v zadu a hlavne s origo podvozkem ;-) predem dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moralles Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 V 12. 9. 2017 na 16:26, ViTeCZeK napsal: Tak se jdu pochlubit. Jsem z toho nadšený. Vitku, jak ses s tim po mesici jezdeni spokojenej? Premyslim dat na moji F3 taky sport pruziny ale porad se nemuzu rozhodnout... na kolik te vysla vymena? Nechal sis to delat v autorizaku? ja mam nabidku na: Cena Geometrie je 1000,-bez DPH, cena výměny pružin je do 4500,- bez DPH. Pokud měníte pružiny za kratší než jsou originál tak se musí měnit i jiné části podvozku. Např. Tyčky stabilizátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 25. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2017 U pruzin a mensiho snizeni se vetsinku tycky nemeni. U jednickovy fabky rs jsem je meni za kratsivale tam jsem sel dolu cca o 65-70mm ;-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 26. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2017 před 13 hodinami, moralles napsal: Vitku, jak ses s tim po mesici jezdeni spokojenej? Premyslim dat na moji F3 taky sport pruziny ale porad se nemuzu rozhodnout... na kolik te vysla vymena? Nechal sis to delat v autorizaku? ja mam nabidku na: Cena Geometrie je 1000,-bez DPH, cena výměny pružin je do 4500,- bez DPH. Pokud měníte pružiny za kratší než jsou originál tak se musí měnit i jiné části podvozku. Např. Tyčky stabilizátoru Ahoj, ahoj. Povím ti to na rovinu, pokaždé když přijdu k autu, jsem z toho opravdu unešen, i po delší době je to opravdu pecka, co se týče vzhledu. Jízdni vlastnosti jsou taky dobré, ale komfort šel o něco dolů, je to tvrdší, takže cítím to mnohem víc, než předtím. Možná za to mohou i 17”, takže jsem zvědav jak to bude v zimě, to mám 15”. Za mě bych do toho šel znovu, ale pro někoho, kdo v autě trávi více času na cestách to asi není, komfort je komfort. Jinak cena výměny proběhla přímo ve škodovce a kluci si vzali 3200,- včetně geo. A nechal jsem si to i zapsat do ser. knihy. Pružiny 35/45mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moralles Vloženo 26. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2017 (editace) @ViTeCZeK dik moc. my najezdime cca 15000km rocne, takze nic velkyho. mam v planu pouzit neco kolo - 20/30mm rozdil v cene Praha vs Ostrava o 3000,- vice je teda kua dost tos delal normalne v autorizaku vid. nemuzes poslat kontakt? jako do ostravy nepojedu, ale pro zajimavost. Editováno: 26. Říjen 2017, autor: moralles Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViTeCZeK Vloženo 26. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2017 @moralles jo jo, já tak samo, spíše něco nad 10k. (: jinak 20mm bych nedával, to snad nepůjde ani poznat. Aspoň 30mm Dělal jsem to ve škoda Kudrna Orlová, mám to u baráku a jsou tam opravdu ochotní. Minulý týden jsem byl pro pin k rádiu, trvalo to 2 min a zdarma. Někdo psal, že jinde chcou 300,- 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 3. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2017 Horší to bude ještě za rok, dva, až se unaví tlumiče. Ty pak pořádně nestíhají a to jdou jízdní vlastnosti celkem do pr.... Rozhodně vzhledově je to pecka, ale chtělo by se s tím podvozkem vyhrát víc. Bylo to už dost tvrdé a prázdný zadek skákal jak koza co si pamatuju. Já jsem měl ještě tvrdší tlumiče MR13, do Spacebacka už dali ty měkčí, ale nevím jestli je to výhoda, nebo ne.. Prostě ze začátku převládá radost z toho snížení, jenom postupem času to skákání člověka unavuje víc a víc. Proč neudělají nízké a pohodlné auto? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 3. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2017 (editace) Nizke a pohodlne mit muzes, ale nepocitej s castkou 4000,- jako v pripade pruzin. Lowtec dela sportovni vejskove i tuhostne stelovaci podvozek ale cena je cca 1200,- euro ;-) Editováno: 3. Listopad 2017, autor: ČudlR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 6. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 Na FR-ku mám originál sport podvozek, takže -15mm, ale to je pořád nic. Jsou tam díry mezi blatníkem a kolem jak hrom. Tam by se vešly i 22" kola snad. Na druhou stranu funguje výborně (mnohem líp jak Rapid, vzadu je i multilink) a je to kompromis i s pohodlím na 18" kolech. Takže nižší pružiny jsem odpískal, ale prostě mně to vzhledově nesedí jak bych chtěl. A cpat tam dalších 30 tis za štelovák se mně nechce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 6. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 Co ti je ten multilink ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 6. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 Víceprvková náprava oproti torzní tyči co je v Rapidu. Zadek tak neodskakuje a celkově je ten podvozek o řád lepší. Ale pořád zbytečně vysoký. Teď co je lepší - pro mě už jízdní vlastnosti protože auto má hodně výkonu a mět špatný podvozek, tak už bych byl kolikrát omotaný někde o strom. Chce to vždycky zvážit, protože série bývá docela slušně naladěná, i když se nám nelíbí vzhledově. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tapert Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Pridavam odkaz z mojej temy "Vas Rapid", prve vedlajsie ucinky znizenia a rozsirenia. Mate niekto podobne skusenosti po niekolko tisic km so znizenym a rozsirenym podvozkom? https://forum.skodahome.cz/topic/131679-monte-carlo/?do=findComment&comment=2277432 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrRa Vloženo 15. Březen 2021 Sdílet Vloženo 15. Březen 2021 (editace) Ahoj, rád bych se přidal s dotazem na toto téma. Už skoro rok mám Spacebacka 12/2016 1.4 TSI, jsem s ním nadmíru spokojen. Až na podvozek, ale to jistě každý majitel Rapida ví, i se to tu probíralo. Momentálně si pohrávám s jednou myšlenkou. Chtěl bych trošku snížit. Ale z důvodu, že auto mám na denní ježdění a nerad bych někdy narazil na situaci, kdy bych někde drhnul nebo škrtnul, chci jen decentní snížení. Proto přemýšlím o možnosti předek nesnižovat, nechat v sérii, předek za mě osobně mi výškově příjde celkově ok. A zadek snížit o 20 mm. A moje otázka zní, zda takové řešení není problém a je možné použít snižovací pružiny jen na jednu nápravu a druhou nápravu nechat v původním sériovém nastavení? Editováno: 15. Březen 2021, autor: PetrRa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.