Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj máma takovej problém když startuju převážně studenej motor tak po naskočení motoru něco zaklepe trvá to tak 2 vteřiny a je klid. je to takove zadrnčení takove trtrtrtrtrtrtrtr. nevíte někdo co by to mohlo bejt? díky

Podle popisu to vypadá, že klepe rozvodový řetěz. Jestli je to ono, tak fofrem do servisu a vyměnit rozvody (řetěz a hlavně jeho napínák za poslední modifikaci). Jinak hrozí fatální poškození motoru - přeskočení řetězu a pak blízké setkání ventilů s písty.

• Autor

tak tohohle jsem se přesně bál myslel jsem si že by to mohlo být ono

Jaký máš MR a počet KM?

• Autor

Mam rok 2008 a mam najeto poctivejch 160Tis. za kolik se dají sehnat rozvody poradte někdo kde je opatřit nejlevněji díky. už to poslouchal mechanik a je to opravdu pry kladka za rozvodech

Ceny dílů nejsou až tak vysoké. Ceny z Etky:
řetěz 1582 Kč

napínák 1037 Kč

případně ještě kluzné lišty:

316 a 200 Kč

Jinak cena v autorizáku cca. 13.000,- Kč

Aha tak ze dily jsou za i kdyby 4tis a prace tim padem za 9 tis a to se vyplati.

• Autor

TAK TO JE ROZDIL DOCELA. JJ 4 TIS ZA DILY TO BY SLO

No ono toho je víc. Držák uložení ložisek 2720, kryt rozvodů 1746, řetěz 1504, napínák 900 + šrouby. Ceny bez DPH a práce.

Jo takhle to je pak cca 8500 s DPH jen za matros. tedy 4500 za praci.

• Autor

tak to ju to už je trošku vic:-)

No ono toho je víc. Držák uložení ložisek 2720, kryt rozvodů 1746, řetěz 1504, napínák 900 + šrouby. Ceny bez DPH a práce.

Sakra, není toho nějak moc?

Zítra překontroluji čísla dílů, ale na motoru se dělaly jen rozvody a komplet pumpa.

Ještě ten kryt bych nějak pochopil, ale proč držák uložení ložisek?

že by nějaký postup? Chtěl jsem vyměnit řetěz, napínák a 3ks lišty, ale tak, jak předepisuje výrobce. Lišty mi po rozborce vymluvil, že jsou jak nové a je to vyhazování peněz.

• 1 měsíc později...

Tak mám stejný problém. Objednal jsem tedy rozvodový řetěz (ten delší), pak napínák a tři vodící lišty. Když jsem se chtěl ale objednat do servisu, tak mi řekli, že automaticky mění oba řetězy včetně napínáků a vodících lišt. Je to opravdu nutné měnit všechno? Mám Supa II, r.v. 2008 a najeto ca. 165 tkm. Vím, že je to dost a nechci šetřit za každou cenu. Ale myslel jsem, že se mění jenom jeden řetěz a napinák. Pro jistotu jsem objednal všechno i když možná zbytečně.

Delší ? Na konci má být AB, napínák K.

nutné to nie je ale stojí to "pár" korún , ak to robí niekto na kšeft tak vymeň len čo treba , ak sa to robí na poriadok tak : Kčkový napínák , rozvodovú reťaz , spodný kryt s guferom , tmel ,  vodiace lišty , okrem krytu všetky skrutky , držiak uloženia ložisiek , a olej s filtrom ... 

suri, proč je dobré měnit i držák uložení ložisek? Je tam nějaký další potencionální problém?

máš tpi 15D7 ? tam sa to píše  

V motoru jsou celkem dva řetězy, dva napínáky a šest kluzných lišt. V servisu mi doporučili vyměnit všechno vzhledem k počtu najetých km.  

Omyl, v motoru jsou tři řetězy, dva hydraulické a jeden mechanický napínák + ty lišty - zapoměl jsi totiž ještě na pohon olejového čerpadla. Ale běžně se mění jen pohon rozvodů a ne pohon vyvažovacích hřídelů.

Ano, vlastně tři řetězy. Taky si myslím, že by stačilo vyměnit jenom pohon rozvodů. Ale už je to koupené a čekám, až to v servisu vymění pro klid mé duše :-). To rachtání už nechci slyšet.

Upraveno od Pawouk
Necituj předchozí příspěvek.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.