Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím pánové

Mám otázku a ta zní následovně biggrin.png

Můžu si takto na světlech začernit neaktivní místa?

post-60892-0-94957200-1400950749_thumb.j

4lověče, nemůžeš, činná plocha světla, jak ovoří vyhláška nebo zákon,  je je celý ten čirý plast nebo sklo světla, to tě vykostí každý bengo při kontrole. :kol-44:  Správně bys neměl mít ani žádný mračítka. :kol-31: JInak dle mého názoru to nemá ani kladněvizuální efekt. O všem hovoří , mam dojem, homologace:

Upraveno od Casy

Co se týká těch mračítek,tak pokud mají homologaci není problém-homologovaná mračítka jsou třeba od milotecu (sám je mám a homologaci vozím v autě)

Myslím,že taková úprava nic neporušuje.Jedná se o kombinaci sloučeného (tlumené/dálkové a obrysové) a skupinového světlomeu se dvěma svítícími plochami.To je parabola pro žárovku H4 /W5W a čočka pro mlhovku H3,ty musí zůstat bez úpravy.

To mezi je jen těleso světlometu,které nemá na svítící ani vyzařovanou plochu žádný vliv.Když už jsme u toho,vyzařovaná plocha je průmět svítící plochy na rozptylové sklo.

Pokud se týká blinkru,upravit ho sám nemůžeš,musíš koupit černý homologovaný.

Jak správně uvedl ccdeny,ani mračítka nejsou obecně zakázána,jenom musí být homologovaná,tzn.,že se jejich instalací nezmenší vyzařovaná plocha světlometu.

Vše se dočteš v ECE.48 včetně toho,co je svítící a vyzařovaná plocha.

Upraveno od mikl

• 2 týdny později...
dure9u8u.jpgjak už tu bylo zmíněno možnost je, ale jen na nečinné ploše světlometu, několikrát mě s tímhle stavěla dopravka a vše bylo naprosto OK...:)

Přesně tak,na trhu je tolik variací světlometů černých i chromových,že ani není možné jednoznačně co je dělané dodatečně a co ne.Navíc jsem zaslepil orig parkovačku a nainstaloval AE.

Ta samá zkušenost s kontrolami,bez problému.

post-655-0-74123500-1401967311_thumb.jpg

• Autor

Ok moc díky takže na staré Octávě jak je vnitřek světla, prostě musím nechat nezabarvené místo co je na H4 což znamená potkávací+dálkové toť vše zbytek může na tmavo?A jak se k tomu staví STK?

STK ? Dostaneš diplom  :kol-46:

proč by měla mít STK nějakej problém ? Ten budeš mít přeci ty  :kol-46:  

Já problém mít nebudu, jezdí i bastly typu zalakovaná parabola na dálky v origo xenonech jako mám já, a STK to prošlo, tak proč by neprošla funkci světel neovlivňující ůprava?!

když nebudeš, tak nebudeš, to je nakonec tvoje soutěž.

• 1 měsíc později...
  • Autor

Ta jsem to risknul ;) vypadá to fajn ještě upravím blinkry a bude to ok :) a policajti proti tomu nic nemají!Protože jsem zatím žádné nepotkal :D

post-60892-0-21543800-1407176038_thumb.j

post-60892-0-74903900-1407176051_thumb.j

post-60892-0-05391900-1407176069_thumb.j

post-60892-0-25571300-1407176114_thumb.j

• Autor

Děkuji ;) snažil jsem se ale nějaké nedostatky tam jsou ale nepatrné :D

Na fotce to vypadá velice slušně, ten lak to je perleť nebo metla? :)

• 2 týdny později...
  • Autor

Černá BLAZE metalíza ;)

• 4 týdny později...

Tak pánové, STK minulý týden absolvována... Černé blinkry (folie) černá světla (lak). Obojí bez homologace, a ani k jednomu nebyly žádné výhrady... Absolvent uspěl! :)e22c42bf38d18fe413ac099aede77778.jpg

• 5 let později...

Radovan Hemi Janousekto museli mít fakt dobrou náladu, že ti tu technickou dali. Jelikož xenony musí mít ostřik a ani ten tam nemáš.. :D

Nemusí. Záleží na svítivosti, takže nejdříve by museli prokázat, že stávají světlomety onu hladinu překračují, což je mimo jejich rank....

Tak nás na automobilní škole učili pěkný kraviny teda. Já to mám teda takto a schválně se zeptám na STK jestli s tím má cenu tam jezdit 

78742113_418326505722849_8100612854912122880_n.jpg

Rapid má slabší xeny bez ostřiku z výroby. Světlomety do 2000 lm je mít dle předpisů nemusí.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.