Přejít na obsah

Rozdíl mezi skutečnou spotřebou a údajem palubního počítače

boban1108

Doporučené příspěvky

Tak jsem natankoval do vypnutí pistole, přesně jako předtím. Od předchozího natankování ukazoval displej 552 km, průměrná spotřeba 6,3 litru. Natankoval jsem 37,14 litru. To odpovídá průměrné spotřebě 6,73 litru. Jinými slovy o 6,8% více, než ukazuje palubní počítač.

Zatím je na závěry brzo, budu to takto dělat pravidelně a dlouhodobě pozorovat.

Nicméně předchozí koncernové vozidlo (VW Jetta) mělo při dlouhodobých testech tento rozdíl na úrovni 5%. Prostě vám displej ukazuje optimističtější údaje, než je skutečnost, a je to dle mě úmysl.

Odhaduji, že při dlouhodobých testech se na ten rozdíl 5% taky dostanu. Zajímá mě ale spíše, jestli to někdo už párkrát do plna natankoval a co zjistil. Lepší je porovnat více tankování, jeden údaj není moc vypovídající. Třeba se tu dopracujeme společného procentuálního čísla a budeme doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stačí číst toto fórum, kde se píše o spotřebě a taky se dívat kdo má v podpisu uvedenou spotřebu, ten to sleduje dlouhodobě, nicméně je to zvláštní koníček...

jinak řečeno, kdyby ti PP neukazoval optimističtější údaje, tak bys jako jezdil míň?, nebo bys míň šlapal na plyn? nebo jak tomu rozumět? - k čemu jsou takové údaje mimo zajímavosti dobré... ?

... peníze netisknu, nerestituovat jsem majetek ani nejsem místní zastupitel, ale prostě přijedu k čerpačce natankuji plnou, zaplatím a neřeším neboť to mě neživí a ani tím neušetřím, že to budu sledovat a trápit se tím.... alespoň mě pracovní starosti vytěžují natolik, že na hledání dalších není čas ...

Odkaz ke komentáři

Tak já to sleduji protože mě to zajímá. Ovšem odvozovat něco z jednoho tankování je poněkud předčasné. Až těch tankování budeš mít deset, nebo dvacet, tak to má nějaký smysl = porovnávej to s dlouhodobou spotřebou. Odchylka u dlouhodbé spotřeby PP může být klidně i 0.5 l (řeší se to tady na foru běžně už od doby jedničkové Octavie). Někdy tu odchylku lze korigovat přes diagnostiku. Jestli to jde na OIII nevím.

Odkaz ke komentáři

S tou možností korekce je to dobrá zpráva, až si odpozoruji přesnou odchylku tak někoho požádám ať mi to udělá.

Jinak já fora jiných vozů nečtu, protože je nevlastním. Ale i tak si myslím, že je to nerelevantní. Protože pokud byla ze strany ŠA úmyslná odchylka např. u OI 6%, tak to neznamená, že stejná bude i u OIII. Zase může být vše jinak. A docela rád se dozvím, jestli tu odchylku pozoruje více lidí a s jakými motory. Může se i stát, že to bude u různých motorů různé. Uvidíme. V každém případě předem děkuji za všechny zprávy, byť jen z jednoho jediného tankování od plné nádrže do plné nádrže, co kdo naměřil a spočítal.

Odkaz ke komentáři

Výskyt a velikost odchylek je čistě náhodná a nemá souvislost s motorem, či typem škodovky. Kdyby ses právě podíval do jiných sekcí, tak by ses pak nemusel podivovat. Tak třeba brácha na OII 1.8 TSI měl odchylku 0.4 - 0.5 l, kdy PP ukazoval nižší spotřebu než podle tankování. Korekci provedl autorizovaný servis na záruku (i když se cukali), přičemž v současnosti je ta odchylka 0.1l. Jiní s tímto typem vozu a motoru takový rozdíl nemají. A jak jsem již psal - usuzovat něco z jednoho tankování po vypnutí pistole je nesmysl.

Odkaz ke komentáři

Hm, taky pravda. Ale u nového auta s novými pneu by to mělo sedět. Pak by s opotřebením pneu měla odchylka postupně narůstat. A já mám nové auto.  Na druhé stránce u minulého vozidla jsem tu odchylku pozoroval pořád. Faktem je, že jsem pneu na dřeň nikdy nesjížděl. Budu to sledovat.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Po návratu z dovolené 4847 km, tankováno do plna 333,16 litru tj. průměr 6,87 litru. Palubní počítač píše 6,5 litru. Tedy rozdíl 5,7%.

Tuto hodnotu již považuji za definitivní, odpovídá zhruba mým zkušenostem s předchozím vozem. Upravím si ve VCDS o 6% podle návodu Hravce:

http://forum.skodahome.cz/topic/128666-rozdíl-mezi-skutečnou-spotřebou-a-údajem-palubního-počítače/?p=1911360

Odkaz ke komentáři

Úprava je reálna len na niektorých RJ. Napr. na mojej OI Tour MR2006 v základnej výbave to nejde. Mám to len pre zaujímavosť, ovšem ak nejaký prístroj ukazuje odchylku rádovo 8-10%, tak ho treba zrušiť, lebo údaje z neho sú  bludy a na dve veci. Potom nechápem zmysel montáže podobného výrobku.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...