Srpen 1, 201411 r Autor po další půlhodině to už vypadalo takto , to ještě Evča pořád statečně kočírovala ... stěrače na max. nestíhalo to, po deseti pátnácti metrech před autem bílá tma a v tomto jezdili Turci levým pruhem stovkou . Taky to na sebe nenechalo dlouho čekat, najednou se nám před čumákem z té bílé tmy vynořila siluleta napříč postaveného auta přes celý levý a část pravého pruhu a v odstavném další dvě za sebou zastavená auta ... všechno Turci, tak jsem jen stihnul Evči říci ať brzdí, že je tam havárka, ruka mi automaticky vystřelila na spínač varovných a už jsme brzdili. Turci tam pobíhali po silnici, jako by to byla ulice na vesnici. Byl to Cooper omlácený ze všech stran, levé přední a zadní kolo vyvrácené, boční okna vybouchaná ven, nikomu se nic nestalo, páč ti venku vykládali s těma vevnitř, ale bylo to nebezpečné kvůli řetězovce, takže jsme propluli pravým pruhem mezi auty a pryč, než to do nás nasáčkují ti za náma. No v tomto hnusu jsme jeli nakonec celých 80-90km, zkrátka zkončilo to až 30km před Bělehradem. Celé to řídila Evča a to jich bylo spousty, co to vzdali, zastavených pod mosty a čekalo až to přejde
Srpen 1, 201411 r Autor po tomto nečase jsme dorazili tak s půlhodinovým zpožděním (oproti tomu kdyby bylo pěkně) do Bělehradu. Bylo 10:17 když jsme opustili mýtnici a projížděli kolem místa, kde se najíždí na obchvat. My ovšem pokračovali rovně přes město, abychom v 10:38 vyjeli za letištěm zpět na obchvat. Takže průjezd městem naprosto na pohodu. Stále kočírovala Evča a bylo tomu tak až asi 30km od Horgoše. Tam jsme se vystřídali. Za Bělehradem jsemse díval na ceny u toho Niš Petrol jak tam měli nejlevněji, tentokrát to bylo přesně naopak, bylo tam nejdráž, tedy za nějakých 92,60 Din. Plyn jsem vzal až u Žedniku u EKO za přijatelných 89,90 DIN (přesné ceny CZK dám jak přijdou výpisy). Takže opravdu na severu Srbska lepší ceny jak před nebo pod Bělehradem. Vzhledem k tomu, že cestou bylo Turků minimum (pouze v protisměru jich jezdily hordy) jsme o jiném přechodu než Horgoš neuvažovali. Náš odhad se nezmýlil, na Horgošu pusto prázdno, takže za 15 min jsme ho opouštěli. Před Budapeští mě zastihla další bouřka, ale byla krátká a zdaleka ne tak intenzivní jako ta "Evčina". Budapešť jsme dokončeným obchvatem také doslova prolítli a frčel jsem dál směr SK hranice. Zrovna jsem říkal Evči, jaký máme skvělý čas, že o půl paté jsme na Rajce a do sedmi že budeme doma, když náhle na návěstidle čtu "8km road closed" . No jen jsem se zmohl říci, no to si děláte prdel a už vidím jak začínají všici blikat všema čtyřma a pomalu dobržďují. Takže jsem učinil totéž a poslušně se zařadil do kolony. Takto jsme stáli, nebo se po kouskách posouvali 45 min., než jsem se dostali k odbočce, odkud nás stáhli z dálnice. Takže jsme poslušně sjeli jako ostatní a valili to po místních silnicích. Nevím jak, ale najednou vidím před sebou ceduli konec obce a na značce bylo Komárom . Tak jen říkám, že se dnes podívám i do Komárna v to jsem ani nedoufal ... a to jsem ještě netušil, že se málem podívám i do Gyóru . Od toho mě zachránila jedna česká dodávka, ketrá jela přede mnou, když náhle odbočila těsně před Gyórem na takovou vedlejší silničku a postupně mě protáhla přes nějakou dědinku Nagyszentjános až zpět na dálnic těsně před Gyor. Jakmile jsem se napojil zpět na dálnici, začal jsem tomu více šlapat, abych aspoň trochu dohnal časovou ztrátu, což ve výsledku znamenalo, že mi 10km před Malacky došel plyn, ale s tím jsem počítal, spíše jsem se divil, že až tam. Sjezd na Malycky, hurá k Jurki, cena 0,659E, nabrát 35l, abych svižněji dojel domů a ještě mi zůstalo na dnešek. S holkama ještě k místnímu Tesco na záchod a opět kopnout do vrtule. Stál jsem tomu více na krku, 140-150 tacho, blízkost domova nás k tomu nutila. Jo ještě jsem zapomněl, že jak jsme trčeli v té koloně, volá mi známý z Primorska, že je zaplavené Brno-centrum. Takže jsem pak cestou uvažoval o možných alternativách cesty. Nicméně jak jmse přejeli řeku Moravu, mladá najela na net a ukazovala jak bylo zaplavené Koliště, ale že už je to průjezdné. Takže nakonec jsme profrčeli Brno od jihu na sever přes centrum (za 15min. to jen pro porovnání s velkoměsty ), načež mladá pravila že má hlad a že by si dala párek v rohlíku z Globusu. Takže ještě povinná zastávka u brněnského Globusu, 4x párek v rohlíku, pak ještě do pekošky pro nějaké pečivo, no a když jsme šli zpět okolo grilu, tak jsem dali ještě jednou repete ... no prodavačka se na nás dívala jak na exoty a že jsme nějací na párkyv rohlíku a my že ne, že se nám jen stýskalo po českém žvanci a že doma v ledničce že máme jen zimu. No nasyceni jsme naposledy usedli do Čendy, abychom dorazili posledních 55km cesty a bylo 20:20, když jsem parkoval doma u baráku po ujetých 1613km (kupodivu i přes odklonění nebyla kilometrově zajížďka velká.
Srpen 1, 201411 r Malticka, tak vitaj nam doma ! vsetci v zdravi prezili trasport hore a dole. auticko posluchalo. a za rok zase, ako ta pozname.
Srpen 1, 201411 r Autor jj, klep klep, šlapalo jako hodinky . Jinak teď mi hlásila mladá, že kolona měla 9 km, že se dívala na tacháč (myšleno od kdy jsme zastavili až po místo kde jsme sjížděli), což mě bohužel napadlo až pozdě, takže jsem informací tohoto typu nedisponoval
Srpen 1, 201411 r to som rad, ze auticko posluchalo, lebo ja som chcel to nase zapalit. uprosted Hungarie, vsade tma, dazd a zacala mi svietit kontrolka tlaku oleja. Upraveno Srpen 1, 201411 r od colins
Srpen 1, 201411 r ako to dopadlo ? pisem z Makarskej, auto doslo po vlastnej osi az sem. dufam, ze to bude len cidlo, doma ho vymenim a uvidim. ale toto je tema o Maltovej dovolenke v BLR. Upraveno Srpen 2, 201411 r od colins
Srpen 3, 201411 r Caute. Tak trochu s oneskorenim, ale predsa hlasim prichod do Primorska. Cesta bola na pohodu total 23hod 1560km, z toho 2 hodinky spania - soferoval som sam, 2 hodinky pauza na obed za Sofiou a 2,5 hod total na hraniciach co je polovica oproti minulemu roku takze ok. Na Maltov cestopis si musim najst trochu viac casu je toho dost. Inak pocasie super, more jak polievka od zacinajuceho kuchara - tepla a presolena. Caka nas este cesta do Instanbulu tak si uzivame.Majte sa zatial.
Srpen 4, 201411 r Autor takže bych uzavřel cestu závěrečným vyúčtováním (doufám že tam nepřibudou dodatečné náklady za fotku ze Sofie ). Jinak zpáteční spotřeba byla počítána pouze k Malackám, kde mi došel plyn, přišlo mi to jako nejobjektivnější výpočet, neb jsem poté měl ještě další ježdění a od Malacek mi zatím plyn nedošel. Letošní navýšení ceny plynu (zejména v Srbsku) zvýšilo celkové náklady na cestu oproti loňsku o cca 800,- CZK. Ovšem zvážím-li cenu zpáteční letenky u nízkonákladovky bez nějaké akce, nebo odletu z Katowic popř.včasného nákupu někdy začátkem roku, která je normálně cca 7500,- pro jednoho, tak se to furt pro 4 vyplatí. cesta Roomster – 2014.pdf
Srpen 5, 201411 r Malto to jsou ale celkové náklady s výletama v BG ne?O kolik by se to ještě asi snížilo,kdyby jsi je odečetl?
Srpen 5, 201411 r Autor tak byl tam akorát 2xBurgas, Ravadinovo nepočítám, to bylo spojeno s tím prvním Burgasem, takže by to bylo cca mínus 300,-. Ale nepočítám to, páč každý rok tam něco mám. Loni jsem tam měl také započítaný Burgas se Sozíkem a Rezovem. Takže to prostě beru jako náklady na dovču komplexně.
Srpen 5, 201411 r je to hezky.. ale staci porouchane auto 1000km od baraku s naslednym odtahem a dostanes se na 3x vyssi cenu,nez co uvadis, vse ma svoje pro a proti, jak letadlo, tak auto.. me by treba 22 hodin nebavilo ridit a s deckama bych to ani nedal, nekoho to bavi a nema s tim problem.. ale musim uznat ze cena je to hezka...co jsem se dival na ceny tak letecky pro 2 lidi se snidani na 7 dni da se sehnat kolem 12t-14t korun..
Srpen 5, 201411 r Autor jinak celkově komplet dovča s ubytkem, stravou, dárky a cestou byla na 10 dní pro 3 lidi za rovnou třicítku
Srpen 5, 201411 r neni to spatny.. pokud to srovnam s Igrane v chorvatsku, tak 2+2 lidi, cesta autobusem, polopenze, na 10dni, z toho 7dni pobyt prisla sakumprdum na 23t pobyt, polopenze+pojistka a cca 8t jidlo, vylety, darky, piti.. atd +2t kc doma na ,,nezbytne vybaveni,, ...celkem 33t kc...
Srpen 5, 201411 r Jak dlouho jste jeli Jirko busem pod Makarskou? Nevím proč,ale měl jsem za to,že cesta do BG a z5 mě vyjde mín,ale zkusím to letos lépe pohlídat.S tou fotkou Sofii myslím,že nemusíš mít strach.Mám už jich pár v Rakousku i v Itálii,ale už jsou staršího data a do dnes nic nepřišlo,ale co není,může být.
Srpen 5, 201411 r Malto, viděl jsem Tě včerana cestě z Bce, už jsi zase přesedlal zpět do fabie a opět jsi zapojen do pracovního procesu ... ?
Srpen 5, 201411 r Autor jj, už to zase táhnu s to svou starou károu ... jsem myslel že už to s ní nebudu ani umět, ale sžili jsme se hned . Jinak v práci děs s běsem, ale to jsem ostatně čekal
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.