Clint Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Co tam říkají? Nejsem tak zdatnej v anglině....;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mattoni35 Vloženo 3. Březen 2018 Sdílet Vloženo 3. Březen 2018 V podstate tam popisuje systém variabilných ventilov po odstavení vozu. Na tých grafoch testoval štartovanie a pozíciu kľuky a vačky sa mi zdá. S tým že rozvod bol nastavený správne ale En systém ventilov vraj strácal tlak kôli tomu malému "sersamu". Ten malý piestik mal byť natlakovany olejom po celú dobu odstavenia auta ale po nejakej dobe prepustal tlak. Tým pádom dochádzalo k tomu dlhému štartu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 5. Březen 2018 Sdílet Vloženo 5. Březen 2018 Řeším stejný problém na 1.6TDI. Dokáži poměrně jasně určit, že problém je způsoben vnější teplotou pohybující se kolem 18°C, které mám v garáži, tedy.. Stojím venku... -5°C, nažhavím, startuji, vše OK Stojím vevnitř... 18°C, nažhavím, startuji - startér točí 2 sekundy, vzdá to, začne točit znovu, motor chytá a již běží. Pokud motor v 18°C vypnu a zkusím nastartovat za půl minuty, chytne na brnk bez problémů. Pokud však nechám auto chvíli odstát (10-20 minut), tak už se opět potýkám se špatným startem. Mám vypozorované, že to tak funguje s poměrně jasnou pravidelností (v garáži je špatných tak 80% startů). Pokud by to dělalo jedou za čas, dalo by se s tím žít, ale v podstatě mne takto trápí skoro každý start a jediné řešení je auto nechávat venku a garáž nepoužívat... Nelze například změnit přes diagnostiku hodnoty startovací dávky aby to takto neblbnulo? Pije mi to krev. Máme ve firmě dvě 1.6TDI a obě dvě se chovají prakticky stejně, takže by řešení fakt bodlo. Servis si s tím neví rady. Kolega neprozřetelně nechal na základě jejich doporučení vyměnit baterku (7tis) - bez výsledku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sousan Vloženo 7. Březen 2018 Sdílet Vloženo 7. Březen 2018 Dlouhé starty mého RS už řeším cca. 2 roky (ještě, že jsem koupil 4-letou záruku) a z toho RS bylo celkem v servisu asi 1/2 roku. Vyměnili mi vše, startér, baterku, různá čidla, testem na kvalitu nafty jsem také prošel a několikrát přehráli SW.Včera mi po třetí vyměnili vstřiky a dnes ráno opět RS dlouho startuje. Tak nevím co už mám dělat, nejraději bych auto vrátil a požadoval nové nebo vrácení peněz, nemáte prosím někdo s tímto zkušenost ? Ještě posílám odkaz kde by snad bylo řešení, ale nechce se mi za to platit když mám auto v záruce : http://www.cimbu.cz/index.php?page=whole&lng=cze&item=37 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 7. Březen 2018 Sdílet Vloženo 7. Březen 2018 Hodně zajímavé... Je soft auta originální? Pokud možno, kdy jsi byl na posledním přehrátí softu motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 7. Březen 2018 Sdílet Vloženo 7. Březen 2018 No ty kráso... 20 litrů za to teda určitě nedám Každopádně mi bylo ve Škodovce řečeno, že žhavení probíhá pouze do +5°C a poté k němu již standardně nedochází. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sousan Vloženo 7. Březen 2018 Sdílet Vloženo 7. Březen 2018 RS jsem přivezl ze servisu včera, takže předpokládám , že SW je aktuální. V mém servisu mají stejný problém se dalším RS, které se chová úplně stejně :-(. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 22. Březen 2018 Sdílet Vloženo 22. Březen 2018 Dlouhé starty mého RS už řeším cca. 2 roky (ještě, že jsem koupil 4-letou záruku) a z toho RS bylo celkem v servisu asi 1/2 roku. Vyměnili mi vše, startér, baterku, různá čidla, testem na kvalitu nafty jsem také prošel a několikrát přehráli SW.Včera mi po třetí vyměnili vstřiky a dnes ráno opět RS dlouho startuje. Tak nevím co už mám dělat, nejraději bych auto vrátil a požadoval nové nebo vrácení peněz, nemáte prosím někdo s tímto zkušenost ? Ještě posílám odkaz kde by snad bylo řešení, ale nechce se mi za to platit když mám auto v záruce :http://www.cimbu.cz/index.php?page=whole&lng=cze&item=37 A přitom stačí nažhavit ručně [emoji23][emoji23] Od té doby mám po problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 22. Březen 2018 Sdílet Vloženo 22. Březen 2018 hele já nahrál novej soft.. novou baterku a startuje i v -10C úplně na klid.. a to startuju hned co sednu (mám dsg) takže hned jak zmáčknu tlačítko krásně naskočí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 22. Březen 2018 Sdílet Vloženo 22. Březen 2018 Na bývalé 1.6TDI 66kW to občas déle startovalo. Nyní na 1.6TDI 85kW, kterou mám rok, se to nestalo ani jednou k mému údivu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladoRS Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Dobrý deň poraďte prosím kde hľadať chybu. Stáva sa to keď auto dlhšie stojí baterka je nabitá. Vždy sa jedna len o prvý štart väčšinou len dlhšie štartuje jedenkrát nenaštartovalo vôbec. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 máš nahranej nejnovější soft motoru od Škoda auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Co mám informace, dělá to i po nahrání nového softwaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladoRS Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Nie nemám. Mám doma ešte jednu Octaviu s rovnakým motorom len ma 175 000 km a štartovala tiež dlhšie nie až tak to že by ne naštartovala ale bolo to nepríjemné dal som tam nahrať nový software ( nie je v Škodovke ale u jedného odborníka u nás ) A pomohlo to už sú to 4 mesiace auto štartuje krásne celkovo sa auto správa lepšie aj v spolupráci s DSG. Bol tam o 4 verzie starší soft. Pri tejto druhej som to ešte nedal prehrať lebo som sa zľakol že to môže byť niečo horšie len neviem čo hľadáť. Ako prvé som zmeral a dobil batériu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 osobní zkušenost, po nahrátí softu začalo auto startovat hladce a hned.. Takže jen říkám co pomohlo na mojí RS.. Nicméně i kamarádovi co má stejný motor to pomohlo hned po nahrátí softu.. Nemyslím že to bude náhoda.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 A je nějaký SW update i pro 1.6 TDI? Když jsem to řešil v servise, tak se tvářili, že o ničem takovém neví a že prostě musím počkat, než to nastartuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 To popravdě nevím.. :X Zkusím zjistit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Mám 1,6 TDI a podobný problém.Nezáleží na venkovní teplotě,zapnu klíček a startuji cca 3 vteřiny,když zapnu klíček a počkám 30 vteřin auto naskočí okamžitě i v mrazech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 To věřím.. Ale přece není normální aby se v dnešních autech dělalo takové ´´předžhavení´... :X To prostě není normální chování auta.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladoRS Vloženo 27. Březen 2018 Sdílet Vloženo 27. Březen 2018 Tak som dal nahrat novy soft bol tam dost stary uvidime ci to pomoze. Ak by niekto potreboval napiste spravu poslem kontakt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Tak to začalo také točit déle,není to tím že když je teplota nad +5 st. že to nehžaví jak se tady píše?Nedá se ta teplota třeba nastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iviak Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 V 11/30/2017 na 22:09, iviak napsal: Ahojte vsetci. Kupil som si OIII RS TDI kessy, 9/2014, 62.000km, auto mi urobi obcas to co tu popisujete viaceri. Dlllllhsi start. Jeden clovek tu reagoval na modul zhavenia cislo : 038 907 281, ale neriesilo sa to. Okrem rs mam este rapid 1.6 TDI 66kw a auto malo problem so startovanim, taktiez dlho startovalo. Tento novy modul to vyriesil a opravil. Netusim ci aj octavia 3 tdi rs ho ma tiez, ale na nete mi pise ze ano. Co vy na to? Ahojte. Nevie mi prosim niekto odpovedat na moju otazku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 8. Duben 2018 Sdílet Vloženo 8. Duben 2018 (editace) Ne, neni to reseni.. Rapid tuhle vadu mel, octavia nikoliv. nahrat nejnovejsi soft skodovky.. a melo by to problem vyresit Editováno: 8. Duben 2018, autor: Ulipek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Prekale Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 Zdravim, mam octavii 2014 170 kkm 2.0. Tdi DSG. A mam tez problem se startovanim občas to dele toči asi 2-4 vteriny. Mam už po zaruce tak nevite jak to rešit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 Taky to mám a řešení u tohoto motoru není. Pomáhá ruční žhavení a pak start. Mám kessy a startuji tlačítkem. Jinak asi smůla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.