oneb1t Vloženo 6. Září 2014 Sdílet Vloženo 6. Září 2014 (editace) potřebné vybavení a postup pro montáž předních mlhovek na MR2013 potřebný materiál: (bez zapojení přes BCM, pro corner light je nutné mít jednotku končící označením 087) přípravek na vytáhnutí rámečků (je pod podlahou v kufru) - zadarmo přední mlhovky - vrakáč 1000kč cca 1x 5m 2.5mm CU drát pro 12V - 40kč elektro cca 1x 0.5m 2.5mm CU drát pro zem - 5kč elektro cca 1x0.5m 1mm CU drát pro indikaci na budíky 5kč elektro vypínač mlhovek (lze použít i z octavia 2) - vrakáč 400kč/novej ??kč 1x 2.8mm ISO samička pin - vrakáč/elektro 10kč 2x dvojitý ISO samička pin do pojistkové skříně - vrakáč/elektro 10kč 1x dupont samička PIN pro palubku (tady je asi jinej konektor ale nenašel jsem jakej tak jsem s úspěchem použil tenhle) - 1kč elektro 1x velká 10A pojistka do pojistkové skříně - 6kč elektro 10x černý stahovací pásek - 20kč elektro 4x šroub pro mlhovky - 10kč 2x konektor pro H8/H11 samec 200kč elektro/vrakáč volitelně flexo (opletení pro dráty) - 300kč celkem 2007kč za materiál Postup: 1. vyháknout plastové kryty z masky v místě pro mlhovky 2. protáhnout 2.5mm zemnící drát pro jednotlivé mlhovky a ukostřit na libovolném kostřícím bodě 3. protáhnout 2.5mm samostatné kladné dráty pro obě mlhovky do otvoru mlhovek 4. nakrimplovat/naletovat konektory zašroubovat mlhovky na místo a zacvaknout konektor H8 do mlhovek 5. odmontovat stěrač před řidičem 6. nazdvednout plast držící pod stěračem 7. najít průchodku pod plastem držícím stěrač 8. protáhnout 2 dráty od jednotlivých mlhovek (POZOR na mechanismus stěračů) v interiéru vyjdou někde okolo pedálů (následně přijdou do pojistkové skříně nebo BCM jednotky dle typu zapojení) 9. připáskovat drát v motorovém prostoru ke stávajícímu vedení a přimontovat stěrač 10. demontovat budíky (odcvakne se plast okolo budíků a plast na vrchní části volantu) následně se odmontujou 2 šrouby a budíky vypadnou ven není potřeba demontovat volant 11. odpojit konektor od budíků 12. demontovat konektor od budíků (vytáhnout bílou část) 13. demontovat spínač mlhovek (zatlačit dovnitř a otočit následně vyskočí) a odpojit konektor 14. přidat 1mm drát do budíků do pozice 30 (s nakrimplovaným dupont konektorem) a protáhnout drát od budíků do díry od spínače mlhovek 15. nakrimplovat/naletovat 2.5mm drát a zároveň 1mm drát do 2.8mm ISO konektoru a ten následně zatlačit na pozici 8 v konektoru spínače mlhovek 16. demontovat pojistkovou skřín (2 šrouby po stranách a následně zatlačit směrem dovnitř aby celá vypadla 16. protáhnout 2.5mm drát od spínače mlhovek dolů k pojistkové skříni 17. odkrytovat samotnou pojistkovou skříň 18. nakrimplovat/naletovat dvojitý ISO pin pro pojistkovou skříň na dráty přivedené od mlhovek a na drát přivedený od spínače mlhovek 19. povytáhnout modré zajištění pojistek a vložit drát od mlhovek na pozici 38 20. zajistit modrou plastovou pojistkou jednotlivé kontakty 21. vložit 10A pojistku na pozici 38 22. zamontovat a zakrytovat pojistkovou skříň 23. připojit konektor a zamontovat budíky 24. připojit konektor a zamontovat spínač mlhovek 25. hotovo Problémy: 1. pokud chcete konektory letovat tak budete potřebovat poměrně výkonnou pájku pro prohřátí 2.5mm CU drátu 2. pro corner light je potřeba lepší BCM jednotka a následně nakódování zatim tuhle jednotku nemám ale následující návod lze jednoduše předělat na corner light Editováno: 6. Září 2014, autor: oneb1t Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ok1zfp Vloženo 8. Září 2014 Sdílet Vloženo 8. Září 2014 Jen malou poznámku. Pro jednotlivé přívody stačí průřez 1,5 a pozor na volbu přepínače, Octavia 2 používá krátký typ který má jinou zásuvku , takže O1 nebo F2, Superb1 apod. Jinak dobré. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneb1t Vloženo 8. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2014 nejlepsi je vzit si ten vypinac sebou pro kontrolu pri nakupu (montaz/demontaz je otazka 20sec) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 8. Září 2014 Sdílet Vloženo 8. Září 2014 A co když už mám mlhovky a chtěl bych to překopat na corner. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneb1t Vloženo 8. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2014 (editace) potřebuješ jednotku BCM 087 nebo vyšší a pak stačí přepojit 3 dráty a nakódovat (dráty od levý a pravý mlhovky zapojíš místo do pojistkový skříně na piny 9 a 10 BCM a drát +12V z pojistkový skříně na pin 11 a drát od spínače na pin 7 BCM) samotná pojistka se pak přendá z pozice 38 na pozici 21 otazka zni jestli je original z vyroby tahnutej jen jeden nebo 2 draty (pak by se musel dotahnout jeste specialne drat od levy/pravy mlhovky s tim jsem ale ja pri retrofitu pocital takze jsem si to tak uz udelal az nekde na vrakaci sezenu vyhodne BCMku tak to uz jen dopojim Editováno: 8. Září 2014, autor: oneb1t Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 8. Září 2014 Sdílet Vloženo 8. Září 2014 Hm, tak mám smolíka. Mám 086 . Měnit jednotku se mi nechce, nestojí mi to za to. Odkud prosím si? Když tak SZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneb1t Vloženo 8. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2014 ja to nemontuju jen se v tom vyznam od ty doby co sme si koupili rapida v holobyte :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 22. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2014 (editace) Ahoj, asi jsem úplný tydýt ... ale mi to píše typ jednotky BCM PQ2 H+4 Je to možné? Šla by mi zprovoznit corner f-ce? Díky Sorry, už jsem si všimnul že mám poslední trojčíslí 087P, tak se pokusím o dodělávku. Byť je tu krásný instalační manuál, El. schéma asi nikdo nemáte.... Editováno: 22. Říjen 2014, autor: Pastelka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pastelka Vloženo 25. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2014 Po dnešním laborování jsem vygooglil BCM od Pola a dle této bych upřesnil, že piny 9, 10 a 11 by měly být z konektoru B a pin 7 z konektoru A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.