Únor 15, 20178 r Zdenoeddie: To jak budeš řadit v obci/mimo obec je čistě tvoje věc jak ti to vyhovuje. Určitě bych se neřídil tím co ti radí palubní počítač a tady ti asi 10 lidí napíše 10 názorů. Já jsem se snažil zezačátku řadit jako ty, ale vedlo to jen k tomu že jsem řadil 2x častěji. Proto jsem začal nechávat v obci 4 a mimo ni 5. 6 řadím na dlouhé rovince nebo mírně z kopečka, při ustálené rychlosti a samozřejmě na dálnici. Prostě se snažím předvídat dopředu abych nemusel furt jak magor řadit, to je si myslím hlavně dobře pro spojku a převodovku. Po 7000 se divím že sis na rozjezdy ještě nezvykl, je to právě hlavně o zvyku. Samozřejmě občas když si nedávám pozor nebo řadím narychlo atd. tak se stane že se cítím jak v autoškole ale jinak jsem už rozjezdy vychytal, je to o koordinaci plynu a spojky. V koloně která se pomalu pohybuje a 1 nestačí v klidu nechám dvojku, motor si s tím poradí a udržuje otáčky myslim na 1100 jestli jsem si dobře všiml a nechcípne ani nevybruje. Ale naštěstí jsem žádnou kilometrovou kolonu na dálnici ještě nepotkal max po městě a tam je to jiný. Olej, klima a aditiva patří někam jinam. Upraveno Únor 15, 20178 r od MilanHos
Únor 15, 20178 r Dakujem za odpoved. Tak s tym radenim snazim sa predvidat takisto, a nemyslim si ze az tak casto saham po pake. Samozrejme s rozbehom ako takym problem nie je, uz nieco nabehane mam, ale myslel som skor tu kolonu, ked sa neviem rozhodnut co a ako, a snazim sa najst strednu cestu kvalt-otacky-rychlost. Vies ma posunut na nejaku dobru diskusiu ohladom veci ktore tu nepatria? Dik
Únor 15, 20178 r No rozklikni si vic témat o motoru 1.2Tsi a určitě najdeš co potřebuješ. Ta klima je někde v témě o elektrice. Každopádně když máš Seat tak nevim jestli nebude mít někdo z moderátorů problém, ale nechci nic předvídat.
Únor 15, 20178 r Pokiaľ nepotrebuješ mať motor pripravený na okamžité zrýchlenie, je podľa mňa blbosť stále držať motor na 2000ot... napr. na dlhej rovinke s obmedzenou rýchlosťou, na ktorej potrebuješ udržiavať konštantnú rýchlosť, sa kľudne dá zaradiť vyšší stupeň a znížiť otáčky na 1500... spotreba hneď pekne padne a motoru to podľa mňa neublíži. Upraveno Únor 15, 20178 r od brrrrm
Únor 15, 20178 r ja mam 5 kvalt, takze tam na 5tku tech 2000ot odpovida cca 90-100km/h. 1500 mi prijde jako drobne podtaceni, ale je to uz je vec nazoru.
Únor 15, 20178 r Autor před 7 hodinami, MilanHos napsal: No rozklikni si vic témat o motoru 1.2Tsi a určitě najdeš co potřebuješ. Ta klima je někde v témě o elektrice. Každopádně když máš Seat tak nevim jestli nebude mít někdo z moderátorů problém, ale nechci nic předvídat. Seat nevadí - motor je stejný koncernový. Na ostatní dotazy najít příslušná témata.
Únor 17, 20178 r V 15. 2. 2017 na 7:39, MilanHos napsal: ... Určitě bych se neřídil tím co ti radí palubní počítač a tady ti asi 10 lidí napíše 10 názorů.... Já se řídím tím, co radí palubní počítač. Po překročení 5500 otáček radí řadit výše.
Únor 20, 20178 r Mám na cestě domů hezkou rovinku cca 600m, která následuje za vlakovým přejezdem. Takže za přes přejezd na 2ku, pak plný, trojka při 5500, čtyřka při 5500 a na konci rovinky tam mám 160 a řadím rovnou na 6.
Únor 21, 20178 r Hm je pravda že když dáš plný kotel tak se to přizpůsobí, ale to je uplně mimo očem byla řeč. Radary na tebe!!!!!!!
Únor 21, 20178 r Jazdný štýl pretekár, nuž máme tu testera čo ten motor vydrží, potom daj vedieť ak sa dačo prejaví
Únor 21, 20178 r Takové zacházení ten motor musí zvládnout. Horší pro něj je to, jak tady všichni podtáčíte při snaze o ježdění za 4 litry...
Únor 21, 20178 r Semtam když se vyženou pavouci ze všech trubek je cajk, nesmíš tak ale jezdit nonstop
Únor 21, 20178 r před 3 hodinami, MilanHos napsal: Semtam když se vyženou pavouci ze všech trubek je cajk, nesmíš tak ale jezdit nonstop A myslíš, že se tak dá jezdit nonstop? Nedá.
Únor 21, 20178 r Ono uz kolem tech 3000ot pri dalnicnim tempu je ten motor dost slyset. Nedovedu si predstavit jet tech 5000ot ani jen 5minut v kuse To tak na rychle predjeti pri 4ce a hned za 6 a zpatky na 90-100kmh (okreska)...
Únor 22, 20178 r Ako vidim, kolko chuti tolko nazorov Ale priklanam sa k nazoru, ze obcas je potrebne motor poriadne pretiahnut, ale tak zase po meste to velmi mozne nie je, ked na 2 a na plny kotol idem uz cez povolenu rychlost... Dakujem za Vase nazory, este daco postudujem v inych temach na ktore som sa pytal
Únor 22, 20178 r Já kolem 3000ot, na tachometru 140 a 6st teda motor skoro neslyším, je to tak nastejno s hlukem vzduchu kolem auta atd.
Únor 26, 20178 r Nevíte někdo, od jakých otáček zabírá to turbo? (mám objednanou tu 66kw) -> na staré octavce 1.9 TDI to bylo v 1800 otáčkách tuším Nejvyšší točivý moment je od 1400 ot/m -> to znamená, že tam začíná zabírat turbo?
Únor 26, 20178 r tabulkove jo, jinak pocitove (naplno) bych rekl taky tech 1800 cca Upraveno Únor 26, 20178 r od Bikes
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.