Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdenoeddie: To jak budeš řadit v obci/mimo obec je čistě tvoje věc jak ti to vyhovuje. Určitě bych se neřídil tím co ti radí palubní počítač a tady ti asi 10 lidí napíše 10 názorů. Já jsem se snažil zezačátku řadit jako ty, ale vedlo to jen k tomu že jsem řadil 2x častěji. Proto jsem začal nechávat v obci 4 a mimo ni 5. 6 řadím na dlouhé rovince nebo mírně z kopečka, při ustálené rychlosti a samozřejmě na dálnici. Prostě se snažím předvídat dopředu abych nemusel furt jak magor řadit, to je si myslím hlavně dobře pro spojku a převodovku.

Po 7000 se divím že sis na rozjezdy ještě nezvykl, je to právě hlavně o zvyku. Samozřejmě občas když si nedávám pozor nebo řadím narychlo atd. tak se stane že se cítím jak v autoškole ale jinak jsem už rozjezdy vychytal, je to o koordinaci plynu a spojky. V koloně která se pomalu pohybuje a 1 nestačí v klidu nechám dvojku, motor si s tím poradí a udržuje otáčky myslim na 1100 jestli jsem si dobře všiml a nechcípne ani nevybruje. Ale naštěstí jsem žádnou kilometrovou kolonu na dálnici ještě nepotkal max po městě a tam je to jiný.

Olej, klima a aditiva patří někam jinam.

Editováno: , autor: MilanHos
Vloženo

Dakujem za odpoved. Tak s tym radenim snazim sa predvidat takisto, a nemyslim si ze az tak casto saham po pake.

Samozrejme s rozbehom ako takym problem nie je, uz nieco nabehane mam, ale myslel som skor tu kolonu, ked sa neviem rozhodnut co a ako, a snazim sa najst strednu cestu kvalt-otacky-rychlost.

Vies ma posunut na nejaku dobru diskusiu ohladom veci ktore tu nepatria? Dik

Vloženo

No rozklikni si vic témat o motoru 1.2Tsi a určitě najdeš co potřebuješ. 

Ta klima je někde v témě o elektrice. Každopádně když máš Seat tak nevim jestli nebude mít někdo z moderátorů problém, ale nechci nic předvídat.

Vloženo (editace)

Pokiaľ nepotrebuješ mať motor pripravený na okamžité zrýchlenie, je podľa mňa blbosť stále držať motor na 2000ot... napr. na dlhej rovinke s obmedzenou rýchlosťou, na ktorej potrebuješ udržiavať konštantnú rýchlosť, sa kľudne dá zaradiť vyšší stupeň a znížiť otáčky na 1500... spotreba hneď pekne padne a motoru to podľa mňa neublíži.

Editováno: , autor: brrrrm
Vloženo
před 7 hodinami, MilanHos napsal:

No rozklikni si vic témat o motoru 1.2Tsi a určitě najdeš co potřebuješ. 

Ta klima je někde v témě o elektrice. Každopádně když máš Seat tak nevim jestli nebude mít někdo z moderátorů problém, ale nechci nic předvídat.

Seat nevadí - motor je stejný koncernový. Na ostatní dotazy najít příslušná témata. ;)

Vloženo
V 15. 2. 2017 na 7:39, MilanHos napsal:

... Určitě bych se neřídil tím co ti radí palubní počítač a tady ti asi 10 lidí napíše 10 názorů....

Já se řídím tím, co radí palubní počítač. Po překročení 5500 otáček radí řadit výše. :kol-48:

• Pozitivní 1
  • Negativní 2
Vloženo

Mám na cestě domů hezkou rovinku cca 600m, která následuje za vlakovým přejezdem. Takže za přes přejezd na 2ku, pak plný, trojka při 5500, čtyřka při 5500 a na konci rovinky tam mám 160 a řadím rovnou na 6. :)

Vloženo
před 3 hodinami, MilanHos napsal:

Semtam když se vyženou pavouci ze všech trubek je cajk, nesmíš tak ale jezdit nonstop

A myslíš, že se tak dá jezdit nonstop? :) Nedá.

Vloženo

Ono uz kolem tech 3000ot pri dalnicnim tempu je ten motor dost slyset. Nedovedu si predstavit jet tech 5000ot ani jen 5minut v kuse ;)

To tak na rychle predjeti pri 4ce a hned za 6 a zpatky na 90-100kmh (okreska)...

Vloženo

Ako vidim, kolko chuti tolko nazorov :) Ale priklanam sa k nazoru, ze obcas je potrebne motor poriadne pretiahnut, ale tak zase po meste to velmi mozne nie je, ked na 2 a na plny kotol idem uz cez povolenu rychlost... 

Dakujem za Vase nazory, este daco postudujem v inych temach na ktore som sa pytal :)

Vloženo

Nevíte někdo, od jakých otáček zabírá to turbo? (mám objednanou tu 66kw) -> na staré octavce 1.9 TDI to bylo v 1800 otáčkách tuším

Nejvyšší točivý moment je od 1400 ot/m -> to znamená, že tam začíná zabírat turbo?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...