miklisek Vloženo 30. Březen 2015 Sdílet Vloženo 30. Březen 2015 Počkejte si pár dní, i když mi nezakrytí nějak extra nevadilo, přesto jsem neodolal a objednal jsem si na autodilyplus. Cena celkem 665Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 Miklisku, už jsi je dostal? Já jsem objednal v AŠ před týdnem a ještě nic. Prodavač mne ale upozornil, že to bude chvíli trvat, že je těchto dílů nedostatek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 Lebo ste už všetko vykúpili:) Mňa by zaujímalo, či je naozaj nutné vyberať sedačky, však sa vŕta z boku sedadla, nie? Vyberať ich určite nebudem, odpájať káble..atď. To si tam radšej tie kryty nalepím žuvačkou:) Všetky foto sú tu už s namontovanými krytmi, ani jedno foto s postupom montáže, vŕtaním dier, nitovaním... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 Ještě to nemám. Díly ve ŠA došly :-D...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jazzleba Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Taky jsem objednal a čekám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fezoj07 Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Ja už čakám 2 týždne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Temik.sk Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Bol som zistit kolko sa caka na novu fabiu, ze min 4 mesiace, takze este dlho budete cakat na plasty a nity )) ale inac aj ja mam objednane snad sa dockam aj ja... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Dnes to konečně dorazilo ze skladu ŠA do e-shopu...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jazzleba Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Miklis, přes jaký e-shop jsi objednával? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Tam, co obvykle nakupuju - cc-autodily. Ale je to na poptávku, běžně skladem nemají, objednávají ve ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jazzleba Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Díky jen pro zajímavost abych propříště věděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Tak balík dorazil. Ale ten držák toho plastu je teda patvar, je vidět, že na zakrytí mysleli konstruktéři už při uvedení RAPIDa do prodeje v roce 2012..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tasum Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Paráda miklisek, už sa teším na tvoj montážny návod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 pokud vymyslíš montážní postup tak, abych nemusel vyndavat sedačky, tak ti budu vděčný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 (editace) Takže návod je tu. Předně zklamu ty, kdo doufají, že bez vyndavání sedaček to půjde. Nepůjde..... . Bohužel přední držák se dává zespodu, otvory tam pro něj nejsou, musí se vrtat a nýtovat a místo tam opravdu není. 1. Plastová páka zvednání sedačky: je nutné trochu s násilím páku odehnout od sedáku a pak západku malým šroubováčkem odklopit. Pak se plastová páka vysune ven směrem dopředu. 2. Malým šroubovákem vyloupnout krytku na páce nastavování sklonu opěradla. 3. Vsunout plochý šroubovák do mezery mezi pákou a krytem, zapáčit (rukojetí směrem k opěradlu) a páka se celkem lehce vysune ze čtyřhranu. 4. Odcvakat tři packy v prostoru pod pákou nastavení sklonu opěradla. Horní lem krycího plastu odehnout od sedačky, musí se trochu násilím a vysunout nahoru, lem je totiž zaháknut za kostru sedačky v místě rohu mezi opěradlem a sedákem. Vzadu dole je vidět čep plastového nýtu, co je zespodu. Dlouhým šroubovákem čep a pak nýt vytlačit ven. Nebo pokud máte náhradní plastový nýt, lze nýt zvenku vypáčit rovnou (nýt se tím ale zničí). Potom už jde kryt vyndat (z trochou síly) ze sedačky. 5. Nasadit nový kryt na sedačku do všech míst, kde to má být zacvaknuté, a to vč. uchycení zadním plastovým nýtem. 6. Demontovat sedačku. Bohužel jinak to nejde, ale jde to naštěstí i bez odpojení kabelů. Stačí povolit 6 matic M8, co drží sedačku na lyžinách, překlopit opěradlo směrem dopředu (co to jde) a pak sedačku povalit směrem dozadu. 7. Nasadit a přišroubovat držák na plast. Pozor, v seznamu jim chybí matice M6. Šroub M6, co je v seznamu, není samořezný, ale normální. 8. Vyrovnat plast, aby všude správně seděl (trochu se totiž kroutí). Vyvrtat dva otvory pr.5mm a nýty přichytit držák k sedačce. Vrtejte opatrně, nejlépe novým ostrým vrtákem a na konci přestaňte tlačit na vrtačku, ať si neprovrtáte potah........ Zajímavý je, že mě přišly 4ks trhacího ocelového nýtu pr.5mm pro přinýtování toho držáku a ne ty plastové nýty, co jsou v seznamu. Ještě že mám nýtovací kleště, tak mi aspoň držák drží fakt pevně. 9. Pak už jen namontovat zpět sedačku, nasadit zpět obě páky nastavení sedačky, uklidit pracovní nepořádek a kochat se....... EDIT: doplnění info o spojovacím materiálu zde:http://forum.skodahome.cz/topic/130417-seda%C4%8Dky-zakryt%C3%AD-kolejnic-sed%C3%A1ku/page-3#entry2036937 Editováno: 5. Duben 2016, autor: miklisek 9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jazzleba Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Profesionální vyčerpávající návod. Tak dopodrobna zpracované to nemají ani v dílenských příručkách. Velká poklona. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tasum Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Miklisek nesklama si ma. Super práca, super návod :kol-47: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Sice je to taková blbost, jak by řekl můj táta nejezdí to, ale interiér vypadá teď fakt líp. Díky za pochvalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mičurin Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 Máš to pěkné.Návod špica. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hnilus Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 Z jake stranky se to da objednat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muscus Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 (editace) Miklisku super návod a práce.Dal jsi mnohým naději.Jdu do toho. dík Tak 14.4. objednáno v cc autodíly,18.4. doručeno a 20.4. namontováno. Editováno: 19. Duben 2015, autor: muscus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Vypadá to pěkně, ale nechtělo by se mi vytahovat sedačky. Leda že by se našel nějaký dobrovolník ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Povolit 2x6 matic M8 není žádná práce a sedačky ani nevydáváš ven, jen oklopíš dozadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 13. Duben 2015 Sdílet Vloženo 13. Duben 2015 Já jsem povoloval sedačky i s kolejnicemi. Čtyři šrouby na sedačku, za dvě minuty je venku. Při vyndavání sedaček mimo vůz pozor na krátké kabely elektriky. Ale rozpojení konektorů není žádný problém. Nebo jak již bylo psáno, stačí sedačky překlopit dozadu. Při případném rozpojení konektorů do sedačky je nezapomeňte zpřed zapnutím klíčku znovu zapojit, nebo vám bude stále svítit kontrolka airbagu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Duben 2015 Sdílet Vloženo 13. Duben 2015 (editace) Tak jsem se ještě trochu rýpal v těch dílech pro zakrytí sedaček. Mají v ETCE vs. skutečnost dost borčus...... Upevnění krytu vzadu dole: v ETCE je naznačeno pomocí šroubu s čočkovitou hlavou a vnitřním mnohohranem (=torx M6x12) N 907 371 07 a matice plechové M6x23,4x16 N 901 686 07. Ve skutečnosti, aspoň u mého RAP MR2013 tam má plastový nýt s čepem N 038 501 2 (rozměr 6x12). Tento čep tedy doporučuji dokoupit (2ks celkem), snadno se při demontáži zničí. Uchycení držáku nových krytů kolejnic: číslo N 907 038 2 není nýt plastový s čepem A4 8x9, ale (i podle skutečnosti, co mě přislo dle obj.č.) klasický hliníkový nýt trhací s ocelovým trnem, správné označení je Al/St 4,8x9. Možná by šly tyto nýty, u těch co nemají možnost použití nýtovacích kleští, nahradit těmi plastovými N 038 501 2 (2ks na držák, 4ks celkem), ale jelikož je to na exponovaném místě (možnost nakopnutí krytu při na/vy-sedaní), bude to dle mého názoru hodně subtilní upevnění držáku k sedačce. A taky na boku bude tělo nýtu trčet do poměrně slabého molitanu sedáku. Uchycení krytů na držák: správně je uveden šroub s čočkovitou hlavou a vnitřním mnohohranem (=torx M6x12) N 907 371 07 (2ks celkem) a k němu má být ještě matice plechová M6x23,4x16 N 901 686 07 (2ks celkem) Editováno: 13. Duben 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.