m4tes87 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 (editace) *** VYŘEŠENO *** VYŘEŠENO *** VYŘEŠENO *** VYŘEŠENO *** VYŘEŠENO *** čaute, koupil jsem Oct. s vadou a měnil jsem na ní motor, jedná se o 1.6 rv. 2003 75kW typ motoru BFQ, původní byl k.o. žral olej, jel na 2 válce atd.. jenže stále tomu vychytávám chyby, projev motoru je pěkný, tichý, nicméně se zakuckává při volnoběžných otáčkách - je to slyšet vzadu i u výfuku, takové to bublání jako když vynechává válec, olej nový, rozvody nové, svíčky nové, kabely od cívky jsem proměřil a jiskru hází, kabel na 3. válci má mít 5 k.ohm má ale 6 k.ohm (je to problém? chystám se kabely vyměnit zejtra..), zkoušel jsem měnit i vstřikovače protože mám druhou lištu k dispozici a je to téměř beze změny.. při zvýšení otáček na cca 1500 na volnoběh vymizí problém s tím zakuckáváním, ale např. při 1100ot to dost klepe s motorem.... na diagnostice to hlásí: 16687 - valec 3 rozpoznana vynechavka zapalovani 35-10 - - - Intermittent při zkušební jízdě se rozsvítí výstražná kontrolka motoru + signalizace ABS? kontrolka hned nad motorem, problikává, zhasíná - podle zátěže... máte nápady čím by to ještě mohlo být? auto cca půl roku nejezdilo.. díky za nasměrování.. Editováno: 8. Listopad 2014, autor: m4tes87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romix95 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Pokud nepomohou kabely tak bych šel po zapalovací cívce, a ještě něco, zkoušel jsi vstrikovače mezi sebou prohodit, jestli se chyba posune na jiný válec ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 bublání za studena na volnoběh je ok mělo by běžet čerpadlo vzduchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m4tes87 Vloženo 7. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 (editace) Romix95: Ano když jsem dal na 3-tí válec jiný vstřikovač chyba se posunula na 4. tak jsem vymenil i na 4.válci vstřik... má to něco znamenat? ale mezi sebou jsem je neměnil, na 3.tím válci je teď nový vstřikovač a chyba tam je stejně.. takže vstřikama to podle mne nebude kabely mi přijdou dneska nové, hnedka vyzkouším... motor jakoby škube, když na něj kukám.. čerpadlo vzduchu za studena běží po nastartování cca půl minuty až minutu Editováno: 7. Listopad 2014, autor: m4tes87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 čerpadlo mě taky běží asi 30s,ještě jsem si vzpoměl že v záruce jsem řešil cukání motoru za jízdy, vstřiky a svíčky byly na můj nátlak měněny nakonec to byl egr - diag. nic neukázala a kontrolka nesvítila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romix95 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 No pokud by jsi je jen přehodil mezi sebou a chyba se posunula jinam, bylo by to pravděpodobné vstřikem, ale když je tam nový, tak spíš zapalováním, šel bych tedy, pokud nepomohou kabely, po cívce... Buď ji hned koupit a doufat že to bude tím, nebo zkontrolovat jestli není popraskaná někde a ještě proměřit multimetrem, pokud by nebyla někde prasklá. Jestli nechceš zbytečně vyhodit peníze za cívku, když by to tím náhodou nebylo, tak bych se domluvil na možnosti vracení, nebo bych ji koupil přes internet, tam ji můžeš do 14ti dnů vrátit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m4tes87 Vloženo 7. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 kabely už mám, zítra je prohodím, jak se dá proměřit cívka? máte nějaký hodnoty? měřáky na to mám... EGR můžu normálně zaslepit? chyba na diag mi nevadí, hlavně kontrolka na palubce aby nesvítila.. ta mi tam právě problikává Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldik Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m4tes87 Vloženo 8. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 (editace) díky za obr. problém vyřešen, po výměně zap. cívek si motor přede jako kočička :-) takže svíčky + kabely klasika, jen jsem zbytečně plašil.. Editováno: 8. Listopad 2014, autor: m4tes87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romix95 Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 (editace) Myslel jsem si to já už raději jdu hned po cívce, když nepomohou svíčky. Tak ať si zase přede spousty kilometru bez závad Editováno: 8. Listopad 2014, autor: Romix95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.