Castor603 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Ahoj všem Jsem majitelem Supa 2,8 rv 07 a jsem tak spokojen, ze chci zase Supa a premyslim o 1,8TSI. Muzete pls něco rict o spotrebe a celkove spolehlivosti motoru? diky MOC Castor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtecek35 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Jinak, motor 1.8 TSI mám v Octavii II 4x4 tak dlouhodobá je nějakých 7,2 litrů, a jinak kvalitu a spolehlivost motorů kazí slavné napínaky řetězu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Jezdím tak 70% mimo město dlouhodobou spotřebu mám dle maxidotu 7,3 l. Auto je r.v.2010 a napínák jsem nechal preventivně vyměnit... jinak zatím spokojenost. Spotřebu oleje, jak píše motosman, trochu vyšší taky mám, ale dost pod normou a spíš je to znát při dálničních přesunech. Takže to to zatím neřeším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 21. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2014 Super kluci to je dobré info! (kolik ta výměna stojí cca v origo a neorigo) btw stím bude jezdit hlavně žena po městě ta by mě zajímalaspotřeba hlavně ve městě . Diesel nechci a 3,6 uz bude papat asi mooooc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 21. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2014 Tak ještě důležitý vědět o jakém ročníku uvažuješ. Tuším, že od 03/2012 jsou už poslední typy napínáků, takže tam bys to řešit nemusel. Jinak o jiném řešení než origo v servisu bych neuvažoval a cena za komplet rozvody by neměla být snad víc jak 10 tis. Jinak spotřeba jen po městě bude samozřejmě vyšší a viděl bych to kolem 10 l,ale samozřejmě dle situace a stylu jízdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radpav Vloženo 21. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2014 (editace) Já mám se supíkem v combajmu ve městě do 10l ale to jsou jenom couračky, jinak mimo jezdím podle předpisů za 6,2l Editováno: 21. Listopad 2014, autor: Radpav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horos Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 Superb II 1,8 TSI 4x4 /úprava ŘJ 150 kW/315 Nm. K&N vložka. Dvojitý výfuk alá 3,6 FSI. Dlouhodobá spotřeba 7,9 l/100 km (posledních 5000 km). Olej cca 1 l/5000 km (stejně měním po 10 tis.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sprite Vloženo 21. Únor 2016 Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 Kolik vám prosím ukazuje palubní počítač aktuální spotřebu při volnoběhu u motoru 1.8tsi? Me to po koupi ukazovalo 0,9 l/h a dnes jsem nechal vyměnit rozvody a ukazuje to střídavě 0,7 a 0,8. Tak jestli neni po těch rozvodech neco hůř nastavené. Vycházím z toho, ze kdyz takto klesla spotřeba při volnobehu na mem bývalém TDi, neznamenalo to zákonitě to, ze je to lepší. Dekuji za info, co ukazuje vám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 22. Únor 2016 Sdílet Vloženo 22. Únor 2016 Obvykle se držím kolem 0,9 l/h, tedy aspoň myslím. Nicméně nevím, zda bych z toho dělal vědu, na spotřebu při volnoběhu může mít vliv tolik věcí... Ale nechci si hrát na odborníka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 S vypnutou klimou ustálených 0,7 l/h a se zapnutou 0,8 - 0,9 l/h.....přeskakuje to cca po 5 vteřinách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sprite Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 Hm. Tak ja bez klimy se zapnutymi světly mám teď těch 0,8-0,9, při zapnutí klimy to vyleze tak na 1,1-1,2. Tak uvidím. Při rozvodech jsem nechal vyměnit i baterku a najeto od výměny mám cca 50km víceméně jen 8mi kilometrove drbky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 9. Květen 2016 Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 Zdravíčko. Na popud vyšší moci se tedy zeptám zde.. Jakým způsobem je určována průměrná spotřeba, kterou udává palubní počítač? Vychází z množství paliva spotřebovaného při ujetí nějaké konkrétní dráhy (10 km, 20 km..), anebo to počítá od chvíle, kdy nastartuju (tzn třeba z ujetých 400 km)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 9. Květen 2016 Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 Myslím, že potřeba 1 se počítá hned od startu a nuluje se po dvou hodinách nečinnosti (pokud nezapneš zapalováni) a spotřeba 2 se počítá od doby vynulování dlouhodobé paměti, max 100 hodin nebo 5000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 9. Květen 2016 Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 (editace) Pokud vím, je to, jak píše michal2009. Ale upřímně řečeno si myslím, že tohle je otázka na uživatelskou příručku, kde je to celkem podrobně popsané... Údaje paměti pro jednotlivou jízdu (paměť č. 1) jsou zobrazovány tehdy, když se na displeji objeví č. 1. Pokud se na displeji objeví č. 2, jsou zobrazovány údaje paměti pro celkovou jízdu (paměť č. 2). Paměť pro jednotlivou jízdu (paměť č. 1) Paměť pro jednotlivou jízdu shromažďuje informace o jízdě od zapnutí zapalování až po jeho vypnutí. Pokud v jízdě v průběhu 2 hodin po vypnutí zapalování pokračujete, vyhodnocují se nové hodnoty spolu s předcházejícími. Přerušíte-li jízdu na více než 2 hodiny, paměť se automaticky vynuluje. Paměť pro celkovou jízdu (paměť č. 2) Paměť pro celkovou jízdu shromažďuje informace o jízdě z libovolného počtu jednotlivých jízd až do celkové doby 99 hodin a 59 minut nebo do ujeté vzdálenosti 9 999 km. Po překročení některé z uvedených hodnot se paměť vynuluje a výpočet se provádí od začátku. Na rozdíl od paměti pro jednotlivou jízdu se tato paměť po přerušení jízdy na dobu delší než 2 hodiny nevynuluje. Průměrná spotřeba pohonných hmot Na displeji se zobrazuje průměrná spotřeba paliva v l/100 km od posledního vynulování paměti ⇒ strana 21. Pomocí tohoto údaje můžete přizpůsobit styl jízdy požadované spotřebě. Chcete-li zjistit průměrnou spotřebu za určité období, musíte na počátku měření paměť vynulovat tlačítkem na páčce stěračů, ⇒ strana 22, obr. 21 nebo rolovacím tlačítkem na multifunkčním volantu* ⇒ strana 23, obr. 22. Po vynulování tohoto údaje se během prvních 100 m jízdy na displeji zobrazují čárky. Během jízdy se zobrazená hodnota aktualizuje každých 5 s. Editováno: 9. Květen 2016, autor: wizaard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 9. Květen 2016 Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 Jinak dojezd se pocita z prumerne spotreby za poslednich 50km a stavu paliva v nadrzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 13. Květen 2016 Sdílet Vloženo 13. Květen 2016 (editace) Za posledních 50 km.. Tzn., počítač má ještě další paměť, kam si spotřebu ukládá? To skoro svádi k otázce, zdali by si nešlo naprogramovat nějaký vlastní režim - např posledních 10 000 km, po kterých by se paměť zcela nevymazala, jak je psáno v příručce.. Jinak průměrná dlouhodobá zobrazuje 5.4 l na 100 km. Trochu hlodá červíček, s jakou přesností to ukazuje.. Editováno: 13. Květen 2016, autor: Tomas F Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 13. Květen 2016 Sdílet Vloženo 13. Květen 2016 a nemáš to jedno? Jestli chceš spotřebu opravdu hlídat, existují na to různé aplikace, do kterých vkládáš data o natankování, jsou přesné a hlídají ti i celkové náklady.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 13. Květen 2016 Sdílet Vloženo 13. Květen 2016 (editace) Tomas F: Takhle, ta spotřeba, kterou Ti udává palubní počítač, je vždy zkreslená. Podle mé zkušenosti je nižší oproti reálné v rozsahu někdě kolem 0,2-0,6 l/100 km. Pokud to se sledováním spotřeby myslíš opravdu vážně, jediná rada je, co píše michal2009. Jinak ale, s 1.8 TSI se dá jezdit za 6 i za 10 litrů, podle toho, jak jedeš, kde jedeš... Já se třeba po městě courám kolem 8-9 litrů, na okreskách kolem 6-6,5 litrů a na dálnici obvykle kolem 7-7,5 litru. EDIT: S těmi spotřebami jsem byl trochu velkorysý. Zkusím to dát na pravou míru: město sedí cca 9 litrů, okresky cca 6,5-7 litrů (průměr kolem 6,8 litru), dálnice 130 km/h cca 7,5-8 litrů (většinou kolem 7,7 litrů, delší trasy - myšleno stovky kilometrů - pak po dálnici průměr kolem 7 litrů). Editováno: 3. Červen 2016, autor: wizaard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdens123 Vloženo 17. Květen 2016 Sdílet Vloženo 17. Květen 2016 Ahojte. Ja mam najazdenych cca 11k Kilimotrev. 80% dialnice, 20 % mesto a spotreba 7.8 l od nadrze do nadrze. Celkom spokojnost. SII, 1.8TSI 7DSG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 3. Červen 2016 Sdílet Vloženo 3. Červen 2016 (editace) Zdravím, tak jsem rozhodl změřit spotřebu podle tankování do plna. Měření jsem provedl na 290km, což byl můj 5 denní nájezd. 2x 50km byla delší trasa zbytek po městě (5km posuny). Musím říct, že mám auto 3 týdny. Nejezdím na spotřebu, podle maxi dotu mám průměr 10.5l. Je to Škoda superb II 1.8 TSI 118kw CDAA předělaný na LPG (BRC). Vím že bych mohl jezdit i za méně na 100km ale zatím nebyl důvod, auto si užívám. Vše ostatní viz příloha: Editováno: 3. Červen 2016, autor: Hanys.cz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 3. Červen 2016 Sdílet Vloženo 3. Červen 2016 Hanys.cz: To je pěkná ukázka. Nevím, zda to úplně patří sem, nebo by bylo lepší mít samostatné téma 1.8 TSI a LPG (to ať si zváží moderátoři), ale zajímalo mě, jak to vychází, takže díky za to! Je známé, že s plynem je většinou spotřeba vyšší než s benzínem (cca o 15 %). Myslíš, že to platí i tady? Nebo je tam rozptyl jiný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 3. Červen 2016 Sdílet Vloženo 3. Červen 2016 Přímo v té tabulce to mám. 14% benzín, 86% plyn. Podle maxidotu 10,5l/100km podle tabulky 12,37l/100km takže bych řekl že to platí.....16% rozdíl. Nevím hele, je to spotřeba tohoto motoru. Jestli LPG nebo benzín, mělo by to být jedno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 5. Červen 2016 Sdílet Vloženo 5. Červen 2016 Dneska jsem ujel 450km podle maxidotu spotreba prumer 7.9 tak az dotankuju zitra vsechny nadrze do olna hodim zase tabulku se spotrebou a cenou paliva na dalkovou trasu Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 6. Červen 2016 Sdílet Vloženo 6. Červen 2016 Tak tentokrát delší trasa skoro 500km k ferdovi a zpět. Spotřeba na Maxi dotu 7,9l / 100km, pružná rychlá jízda. Žádná dálnice, okresky. Znojmo -> Strakonice. Pořád to vychází o něco lépe než disel, s čistým benzínem to vychází lépe o polovinu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mhhory Vloženo 15. Červen 2016 Sdílet Vloženo 15. Červen 2016 trasa 110 km, pohodová a předpisová jízda. Konečná spotřeba 5,8 l/100 km 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.