Přejít na obsah

FIII vs konkurence

Pawouk

Doporučené příspěvky

veru v SK take polodementne reklamy od hunadyho niesu (hlavne ten priamy utok na Suseda z MB) mozno aj preto nie je tak negativisticky nahlad na tuto znacku .. velkost vybava a moznosti financovania vsak v mojom okoli sposobili ze az 4 kolegovia nakoniec kupili hunadykov i30/i30/ix35/GrandSF/ ...

beztak na tento styl reklamy prdim ako aj na vsetky reklamy na auta ..

realita byva ina..

ad Ryp... nevztekaj sa ... keby som vyslovene chcel fabku tak berem veci z cennika bez ohladu na nejaky pomyselny akceptovatelny top o kt tu rozpravas ...

moj nazor .... ( to ze ty mas iny respektujem a nepresviedcam ta)

ad Standa nu polo nema kombik ;( takze nie ...

a samozrejme ze marketing skody tlieska ... odviedli dobru pracu dokazu ludi presvedcit ze fabia je proste super o tom zoadna aj reklamy na fabku su kvalitne ... moznosti prisposobenia napr. farebnost prevedeni ... je to super... nie jak ine auta v triede ..

a ak tu niekto z SA cita tento boj tak musi tlieskat ;)

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně... taky jsem nikdy netvrdil, že je Fabia špatný auto... jen jsem tvrdil, že pro mě je malý a tím pádem i drahý... ale pochopím, že je to pro řadu lidí splněný sen, mít takové rodinné auto... i my doma měli a máme Fabii a na ty naše cesty nám stačila i stačí... 

co se týče českého trhu, tak si myslím, že Fabia likviduje svojí konkurenci hlavně tímto...

1) je česká

2) možnosti financování

3) individualizace

4) dostupnost dílů a servisu

5) combi varinata (v rámci třídy malých aut)

Odkaz ke komentáři

Jasné, kombik je kombik. Darmo som včera bol s kamošom pozrieť civic (ktorý tiež bol ako skladovka aj u mňa ešte v rámci ceny v hladaciku), žiaľ do kufra nenarvem kociar a batožinu pre rodinu. Len ten kociar tak tak. Detto iné autá v nižšej strednej.

Motor.. príjemný univerzálny spoločník, ktorý nemá veľký apetít, vie pohnúť autom a zároveň je kultivovaný aj pri diaľničnom tempe. To žiaľ niekedy konkurencia s atmosférou o 0,x litra väčším objemom ponúknuť tiež nevie. (hovorím o tsi, nie mpi)

Odkaz ke komentáři

Taky mi přijde, že jsem jediný, kdo řeší jak to auto jezdí. Zbytek tady řeší, že se nemůže připojit na facebook, že vrže interiér a že FA brzdí...

81kW verze jede parádně, do takových 160 (lze dosáhnout na 4.) stačíš i na dálnici prakticky 90% aut, která potkáš (staré BMW 330d e46 mi při zrychlení 80-160 neujelo). Nad 160 to sice ještě pořád zrychluje pěkně, ale na nějaké závodění už ten výkon chybí a k tomu 5. a 6. stupně jsou dost dlouhé. Přesto dosáhnout 190 na pětku není problém, z kopce na 6tku jsem dosáhl na 212.

Spotřeba i při využívání potenciálu motoru ujde (cca 8 litrů na 100 při bláznění, 7 litrů při tempomatu na 150, 6 litrů při tempomatu na 130).

Ovladatelnost motoru na turbo fajn, chuť do otáček dobrá, úžasné je to, že rychle padají otáčky (u tříválců nedosažitelné) - nevýhoda ale je, že motorem to vůbec nebrzdí. Zvuk někteří kritizují, ale mě přijde naprosto OK.

Podvozek i při vysokých rychlostech v dálničních obloucích jistý, na okreskách také.

Editováno: , autor: mp390
Odkaz ke komentáři

Vorlajz, to tu nikdo netvrdi, ze by jsi psal ze je Fabia spatne auto, jenom jsi tu postnul prispevek, jak jsi si nakonfiguroval vybavu ua 400tis a dal zamysleni, jestli to neni za Fabii moc. Ja to tvoje zamysleni nepochopil kvuli dvoum vecem. Sam jsi hned v dalsi vete napsal ze je pro tebe mala a ze za ty samy penize mas vetsi auto ( takze uz jsi si zaroven odpovedel ). A v druhe veci jsem to nepochopil z toho pohledu, ze cemu se divis ? Naklikej si plnou i30 a uvidis jestli za ty penize neni lepsi i40. Samozrejme ze bude... To je fakt vec, kterou tu plno lidi nechape, ze auto v TOPu si koupi pouze lide, co ho da se rict za kazdou cenu chtej - jinak ekonomicky to 2x vyhodne neni...

Luky - ja netvrdim ze je Fabia super auto, dle meho nazoru neni, je dobra, ale znam tak 3-4 ktery jsou asi lepsi. Jenom tu bojuju za nejaky nazory, ktery si myslim, ze nejsou pravdive, viz cena Fabie jako takove, nebo porovnani TOP vybavy Fabie vs auto vyssi tridy za stejny penize...

Odkaz ke komentáři

Rypicongu.. u toho Hyundai je to u cen i30 a i40 trochu jinak... tam ani nejdražší i30 asi nestojí to co nejlevnější i40, bereme-li v potaz ceníkové ceny... ale to je asi jedno... 

je pravdou, že nižší modelová řada v top výbavě, u většiny automobilek, bude dražší jak nejnižší výbava u vyšší modelové řady... tzn. že většinou je na jedné straně vybavené malé auto a proti němu méně vybavené velké auto... když to vezmeš průřezem mezi jednotlivými automobilkami, tak se pak může stát, že to malé vybavené auto stojí stejně jako jiné velké vybavené auto... pak je otázkou, co si daný zákazník vybere... 

já třebas zvolil větší auto, i když by mi třebas menší Fabia taky stačila a i ten již zmiňovaný motor 1.2 TSI 81 kW... dneska jezdím s autem, které má větší spotřebu, pravděpodobně i horší dynamiku, nemám dotykový displej rádia, ale zase mám jiný věci, kterým jsem dal přednost, jako je vyhřívaný volant a větší pohodlí apod. 

jsem rád, že jsme to takhle probrali a hlavně v klidu... ;)

Odkaz ke komentáři

Své kupce si najde, i kdyby zdražili o 10%. Ale určitě vědí proč prodávají za to co prodávají. Vůbec do toho z nás nikdo nevidí tak hluboce. Zítra jdu odpoledne taky objednávat. Buď F3 combi 81kw style s dvěma pakety navíc a nebo O3 Style, taky 1.2 s xenony a taky nějakou výbavou navíc. Rozdíl ve splátce 1000,-. F3 mě láká tím, že jsme ji neměli, ale O3 je zase jiný level. Rozhodne poslední půlhodina [emoji2]

Odkaz ke komentáři

A proc teda podil klesa ?

Losky - ona je otazka, jak budes auto vyuzivat a na co. Rozdil vahy Fabia combi vs O3 velky neni ( myslim ze 60kg podle vybavy ), ale u 1.2TSI je kazde kilo znat. Pokud budes chtit aby to jelo a budes jezdit i nejak vytizeny, bude to zrat. Idealni je s 1.4TSI ale to jsi penezma jinde no...

Odkaz ke komentáři

1.4 TSi už jsem měl a vím, jak to jelo a byla ok, ale už je to rozdíl oproti F3 měsíčně 1500,-, která se víceméně liší jen tou velikostí a xenony, jinak ta auta jsou výbavou téměř identická.

Jezdím převážně město a okresky ve dvou, ikdyž u tohoto auta už budeme 3, tak řeším poprvé i kufr.

Případně ještě tato varianta:

http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/73561277

Editováno: , autor: Losky83
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...