Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Vítám vás ve vlákně o mém novém autě. Potom, co jsem provedl své bývalé Octavii II FL, jsem musel rychle řešit náhradu. Kritéria byla tato:

1. Škodovka.
  2. Výbava musí zhruba odpovídat minulé Octavii.
  3. Co nejlevnější.

Vyšel mi z toho Roomster Trumf Ambition 1,2 TSI 63 kW. Šel jsem sice oproti minulé Octavii o třídu níž, ale nedalo se nic dělat. Dodatečná výbava nad rámec verze Trumf Ambition:

• CLIMATRONIC - klimatizace s elektronickou regulací
  • 8 reproduktorů (pasivní)
  • El. ovládání oken vpředu a vzadu
  • Ochranné boční lišty dveří, černé
  • Panoramatická střecha a paket OVERHEAD II
  • Hlavové airbagy a boční airbagy vpředu a signalizace nezapnutého bezpečnostního pásu řidiče a spolujezdce
  • Přední mlhové světlomety s CORNER funkcí
  • Mobilita PLUS
  • Ochrana podvozku
  • Sportovní paket DYNAMIC
  • Trumf Ambition Plus (vyhřívaný sesle, loketní opěrka, výškově stavitelná přední sedadla, MaxiDOT)

Kvůli dlouhému čekání jsem ještě doobjednal:

• ovládání rádia na volantu
  • asistent rozjezdu do kopce

Barva je zatím modrá Pacific. Tuším, že s touhle barvou asi nikoho neuchvátím, ale příplatek za metalízu se mi dávat nechce. Bílá se mi nelíbí, páč jí má kdekdo, a pak už zbývá jenom červená za 3 500 Kč. Ještě to budu muset promyslet. Po 18 dnech od objednávky změna barvy na modrou Miami.

Objednáno 11. prosince 2014, vyrobeno 7. března 2015. Převzetí 13. března 2015, tedy přesně po 13 týdnech. Avizovaná dodací doba přešvihnuta o 5 týdnů.

Úpravy do budoucna:

1. Určitě zástěrky. -> SPLNĚNO
  2. Průhlednou ochrannou fólii na práh zadního nárazníku, kterou prodává Škoda. -> SPLNĚNO
  3. Protiskluzové podložky do odkládacích schránek. Zatím nevím, kde bych je sehnal. -> SPLNĚNO - schránky jsem vylepil černými koberečky
  4. Vymyslet nějakou náhradu za ty odstraněné úchyty bezpečnostních pásů na zadních krajních sedadlech.

post-4297-0-59855600-1418589249_thumb.jp

post-4297-0-95211200-1418589250_thumb.jp

post-4297-0-59783700-1418589252_thumb.jp

post-4297-0-01022400-1418589256_thumb.jp

post-4297-0-08222000-1419876291_thumb.jp

post-4297-0-42924100-1419876292_thumb.jp

post-4297-0-79011800-1426014245_thumb.jp

post-4297-0-00337700-1426014254_thumb.jp

post-4297-0-78903300-1426014262_thumb.jp

post-4297-0-98618000-1426014268_thumb.jp

post-4297-0-57217100-1426014275_thumb.jp

Editováno: , autor: Václav Š.
Vloženo

hmm a neuvazoval jsi treba o rocni nove oktavce? tipuju, ze to auto se bude pohybovat nekde pres 300t korun.?

Přes 300 000 Kč ten Rumík je, ale byla i nějaká slevička. Procházel jsem nabídku skladových Octavií, Yetíků a Roomsterů po celých západních Čechách, ale nemohl jsem si vybrat. Buďto to byly úplné holoty nebo zase naopak cenově přes 450 000 Kč, což už bylo moc. Mimochodem všechny skladové Roomstery mají jen 4 airbagy, což jsem po nedávné havárii nemohl akceptovat. Skladové Octy jsou většinou ve výbavě Ambition, což znamená švihadla na zadních oknech, takže taky ne. Ojetiny jsem zavrhnul úplně.

Vloženo

Bude to pěkné auto a výbava je taky super. S těma airbagama máš pravdu, je to celkem smutné, ale moc aut je nemá, protože lidé šetří už i na bezpečnosti  :kol-32:

Vloženo

..pokud vetsinu casu jezdis sam tak me nejak hlava nebere proc resis svihala vzadu.. ale tak tvoje auto zeo..

Ze dvou důvodů:

1) Jednak je to ostuda, když Octa za půl míče má okna ovládaný kličkama.

2) A protože jsem byl z minulé Octavie zvyklý po stisknutí tlačítka na klíčku už z dálky větrat celé auto.

Vloženo

Bude to pěkné auto a výbava je taky super. S těma airbagama máš pravdu, je to celkem smutné, ale moc aut je nemá, protože lidé šetří už i na bezpečnosti  :kol-32:

Ne už, ale pořád. Málokdo si v ČR u FII/R připlatil za hlavové airbagy - to platí od začátku jejich výroby.

Vloženo

Výbavu a Rooma schvaluji  :kol-47: Tak ať slouží ;) Jen já bych si osobně odpustit panaromatickou střechu :)

Samozřejmě, že panorama je vyloženě zbytný prvek, navíc za dost peněz. Ale člověk si musí udělat nějakou radost, když si koupí auto jednou za X let :)

Vloženo

Taky se připojuji ke gratulantům....

Velmi dobrá volba.... :kol-47:

Pořízeni nového auta je vždy radost...

PS: Panoramu tiše závidím..... :kol-28:

Díky. Já zase závidím tvojí Jungle metalízu. Kdyby mi to v lakovně omylem stříkli touhle barvou, tak bych se nezlobil. Ale platit se mi jí nechce :kol-28:

Vloženo

No jsem zvedav jak se ti podari vyresit ty zadni pasy. Jsem jeste nic nenasel jak by to slo udelat. Akorat kdysi jsem narazil na nejaky obrazek renaulta a tam mel takove plastove uchyty na pasy ktere se pridelavali na ty tycky od hlavovych operek. A kdyz jsem se sel zeptat do salonu renaulta a ukazal mu fotku tak na me cumel jak puk co to vubec je a akorat mi rekl pokud neco takoveho existuje tak jedine ze by to bylo k detske sedacce.

Vloženo

..i ušetření prkotiny za 18 korun ma při počtu vyrobených aut v globale usporu milionu ... však to není tak davno, co fabule mely v eleganci tuším svetýlka červené v předních dveřích... dneska je nemáš ani za příplatek.. a tak to je se vším a všude.. akcionáři při honbě za vyššími a vyššími zisky tlačí firmy k costsavingům a my pak řešíme blbé držáky převodovek, motoryTsi atd atd... prostě ušetřit a na všem...

Vloženo

A nejhorší je, že to jde od desíti k pěti. Zkoušel jsem na salonu i vnitřek FIII a to mi bylo fakt blivno. To ještě zlatej Room. A asi vůbec nejpoctivější byla OII. Tam byl interiér naprosto bez kompromisů.

Na druhou stranu - za ty peníze, který stojí ten můj Room, se v roce 2006 dala koupit leda tak základní výbava s motorem HTP.

Vloženo

tak graz k novému povozu...ať slouží..výbava vypadá pěkně..závidím tu panorámu a klimatronic:-)ale ta barva se mě jako nelíbí vůbec:-)))ať slouží...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...