Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak opravdu volant při točení nějak skřípe. Co se týče motoru, je to prostě slabé, člověk to musí točit a spotřeba jde dost nahoru. Mám prvních 300 km a průměr 7L a spíše kochací styl po okreskàch, s O3 bych se vešel do 6. Na druhou stranu auto pěkně sedí v zatáčkách, to se musí nechat a i variabilita prostoru je dobrá.

Vloženo (editace)

Bude to nějaká blbost. Ve volantu nic cítit není, jen v určitém úhlu si tam něco škrtá.

Výkon je prostě bída, ale je to syrový a snad se to trochu zlepší. Každopádně 1.4 tsi i na šestku víc táhla jak 1.2 na trojku[emoji20]

Ale bílá metla mu sluší s černou střechou, jen škoda, že tam není třeba 1.6 tdi

Editováno: , autor: Losky83
Vloženo

Nabídku u Rooma pro ČR v posledním roce nebo dvou hodně osekali. Na výběr byl vlastně jen 1,4 63 kW a 1,2 TSI 63 kW. Ostatní motorizace pro Trumfa nešly objednat a v ostatních výbavách sice šly, ale nemělo to smysl.

Mně třeba vadí, že v ČR si nemůžeš do Rooma poručit natáčecí světla. Kdybych ho šel objednat na Slovensko, tak tam si je nakonfigurovat můžu. Prostě padlý na hlavu.

Vloženo

Tak to je zajímavý. Natáčecí xenony jsem měl v O3 a super. Bohužel natáčejí pouze v poloze světel Auto. Což byl problém přes zimu, že v poloze auto se světla rozsvicuji podle světelného senzoru a když je pod mrakem či mlha, tak svítí jen denní svícení, takže jsem musel rozsvicovat ručně a v této poloze se světla ani nehnou [emoji2]

Vloženo

Já mám natáčecí světla na FII a vím, že i na Roomster byly v nabídce konfigurátoru ještě minulý rok, nebyly tam už přímo, ale jen jako součást nějakého paketu, protože jsem se o to zajímal a viděl jsem je tam. Bohužel ke konci roku se vytratila tato možnost z konfigurátoru úplně.  :kol-32:

Vloženo

Losky83: No tak to v Roomovi ti žádnej automatickej režim nehrozí :-D

Natáčecí světla jsou do teď v paketu jenom pro Scouta.

Jinak třeba s navigací Amundsen ta samá situace. V ČR byla stažena z nabídky, v sousedních státech je normálně na přání. Nějaký argumenty, že si u nás Rooma s navigací koupí 2 % zákazníků mi přijde úplně zcestnej. Beztak jí tam montujou kvůli ostatním trhům a na výrobní lince je jim to přeci úplně jedno, na jakej trh pak ten konkrétní vůz jde. Nechápu takovýhle omezování nabídky.

Vloženo (editace)

Tak jsem byl dnes v autorizáku a ptal se na ty krytky bezpečáků. Takže ty co tam jsou dle Losky83 tmavě šedá barva nejsou na nové original šrouby v nabídce. Jsou pouze na starý typ s tisícihranem. Mají jen nějaké světlejší šedé a navíc jsou ještě z jiného materiálu, takže na ně kašlu. Chtěl jsem vzít ještě plastovou lištu zadního nárazníku - 870 Kč :kol-44: . Takže dnes objedáno z obautodily za 560 + kryty prahů. Aktuálně obojí v akci.  :kol-47: O víkendu jsem najezdil pár set kiláků a musím konstatovat, že tam těch 14 KW chybí. Do 3,5 tisíce otáček dobrý, dál z toho už mám pocit jako když zapnu vypínač a výkon se stoupající ručičkou prostě zůstává stejný. Nemá to smysl honit to nad 3,5 tisíce. Holt je to neobyčejné auto na obyčejnou pohodovou jízdu. :kol-99:

Editováno: , autor: Peky1
Vloženo

Teda to bude ještě sranda s těma krytkama :-) Tak oni nemají v nabídce krytku na svoje originální bezpečnostní šrouby ve stejný barvě, v jaký dávají standardně krytky na obyčejný šrouby? No to je fakt bída.

Vy se máte, že jezdíte :-D Já se taky včera stavil u prodejce. Ten mi potvrdil, že březnový termín výroby se nikam neposunul. Na to jsem mu odpověděl, že až auto přijde, budu očekávat nějaké odškodnění nebo minimálně omluvu za zpoždění. Pomalu přecházím z fáze rozmrzelosti do fáze rozčarování. Další fází bude nasranost.

Vloženo (editace)

no v cca 3,5 tis končí max. krútiaci moment, tak možno preto máš ten pocit. Ale výkon ma do tých 4,5 tis... viac nie. :)

Editováno: , autor: PyroSVK
Vloženo (editace)

chlapy, co pořád řešíte s těma krytkama? Jako že je máte hnědé? Já tam mám šedostříbrné, ale na normálních šroubech, nemám bezpečáky. Jinak s tím výkonem souhlasím, po městě to jezdí dobře a na okresce při klidnější jízdě taky ok, ale už dlouho se mi nestalo, že jsem musel do kopce podřazovat z pětky na tři:) Jinak barevná kombinace a celkově jízda v něm se mi líbí a to jsem byl zvyklej na lepší. Jen ten výkon, škoda, že nemám těch 77kw, to by mohlo být lepší.

Editováno: , autor: Losky83
Vloženo

S tou Miami jsi udělal dobře, v kombinaci s prosklenou střechou vypadá luxusně. Ještě to chtělo 16ky kola, přece jen vypadají i sedí líp než 15ky. Rotare jsou hezké na obrázku i mimo auto, ale v reálu na samotném autě se mi zdají trochu malé. Každopádně to bude hezké auto:

post-87727-0-59880900-1424215642_thumb.j

Vloženo (editace)

Losky83: Teď řeším to, že jsem nakoupil originální Škoda bezpečnostní šrouby a jsem zvědavej, jesti na ně seženu krytky ve stejný barvě, jakou budou mít krytky normálních šroubů. V e-shopu je totiž nemají.

Jestli chceš 77 kW, udělej si výlet do Strakonic za Ferdou25, ten by ti je tam mohl dodat, jako AlesoviTDI.

skoda-roomster: 15" kola mi vyhovují. Design Rotare se mi líbí, navíc nemusím připlácet a pak taky ty cesty u nás na vsi jsou děs běs. 15" kola jsem měl i na Octavii a naprostá spokojenost. Když jsem někdy nešikovností štrejchnul o obrubník, vždycky to ta guma chytila a kola se nepoškrábaly. A děkuju za obrázek, budu se kochat ;-)

Editováno: , autor: Václav Š.
Vloženo

Rád bych více koní, ale jelikož je to auto na operační leasing, tak di toho nepůjdu. To by se mi musel sakra zalíbit, abych si ho odkoupil, ale spíš mi vyhovuje ty auta ročně střídat. U baráku máme dvě Miami a mě ta barva přijde taková ženská. Původně jsem ji chtěl taky, ale s černou střechou a to vypadá o dost lépe nebo s tou prosklenou. Nakonec jsem vsadil na jinou kombinaci a všem v okolí se líbí.

Vloženo

Václave, když jsem dokupoval krytky na bezpečáky v autodílech u nás ve škoda servise, tak na mě hned vybafli jakou chci barvu, a to už je nějaký rok, to bylo ještě na ty staré. Takže nepropadej panice.

A ce se týče velikosti alu kol, tak mám zimní alu 15" , letní alu 16" a dle mého názoru je ten rozdíl v komfortu co se týče utlumení nerovností nepatrný a zbytečně se přeceňuje.

Vloženo

....U baráku máme dvě Miami a mě ta barva přijde taková ženská....

Barva ženská není, ale aby vynikla a auto vypadalo tak, jak designer zamýšlel, musí mít panoramatickou střechu a alespoň 16ky kola. Určitě není náhoda, že zrovna Miami má roomster v katalogu. Oni moc dobře vědí, která barva danému autu sluší nejvíc. Ale tvoje kombinace je taky pěkná.

Vloženo

S tím souhlasím. Já totiž dokud jsem ji neviděl naživo, tak jsem o ní vůbec neuvažoval. Na obrázcích nevypadá moc hezky, skoro až vyblitě. Pak, když jsem jí viděl naživo, nevěřil jsem vlastním očím. Rozhodl jsem se pro ni během pár minut. A prosklenou střechou jí podpořím :-)

Vloženo

Já mám v okolí taky bídný cesty, ale zásadní rozdíl v komfortu mezi 15Rotare (zimní) a 16Atria (letní) nepozoruju. Octavia má větší balóny, tam to půjde poznat víc. 195/55 a 205/45 jsou docela nízké profily, takže s obrubníkama dost opatrně.:-)

Každopádně už se těším, až zase přezuju na 16ky.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...