Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autokosmetika - ochrana laku (vosky, detailery, atd.)

Doporučené odpovědi

@Cizinecek to nějak nechápu? jak se ti může dostat voda do elektroniky při mytí auta? Max při mytí motoru wapkou...

Nepleteš si to náhodou s mytím bez vody, kdy je v tom prostředku voda s příměsí lubrikantů apod. takže nemusíš používat vodu?

• 4 měsíce později...

Ahojte. Chcel by som sa opýtať na nasledujúcu vec. Chcem kúpiť lestenku. Turtle Wax ale oni majú v ponuke iba tmavšiu než je moja farba na aute. Ja mám modrá Race metalízu, a lestenka je tmavšia i tá oprávna ceruzka. Môžem to používať ? Na aute nebude odlišný odtieň? Viem že je to iba krém ale radšej najprv. Info. Diky vopred. 

Barevné vosky jsou vyráběny podle hlavních barevných odstínů laků. Málokdy je možné zvolit barvu, která je přesně stejná jako barva laku. Přesto, pokud je barva a odstín tveho laku přibližně stejný jako barva vosku, nebude problém. Drobný rozdíl bude prakticky neviditelný. Na druhou stranu, pokud je tvuj lak mnohem světlejší než barva vosku, volil bych něco jiného.

@Bubuxin1

Kúp si Autoglym Super resin polish a nebudeš musieť riešiť odtieň...

• 3 týdny později...

I tady asi platí, že každý má své osvědčené značky a postupy s čím je spokojen. A ne vše musí vyhovovat každému. I tak zde uvedu svůj postup a své oblíbené výrobky: Na umytí používám šampon Sonax Xtreme 2v1 a rukavici s třásněmi. Šampon mi příjemně voní, dobře myje a rukavice (údajně) nemá tolik škrábat lak jako houba. Na leštění pak Sonax Brillant Wax 1, nanáším bavlněným hadříkem a leštím mikrovláknem. Vosk jednička má nejdelší výdrž a neobsahuje brusné částice, navíc je bezbarvý, takže neřeším kontakt s plastem. A jako detailer se mi osvědčil Auto Finesse Finale - přijde mi, že se roztírá lépe než ten od Sonaxu, výdrž mají stejnou. Toť má zkušenost :-). 

• 3 týdny později...

Má tu niekto reálnu skúsenosť s keramikou Avalonking Armor Shield IX?

DSC_1666.thumb.JPG.87fcaecbd2a36ef89554070af053a1e6.JPG

Upraveno od stafa

• 2 měsíce později...

Zdravím, 

projel jsem auto myčkou, ale zůstali na laku zaschlé.... po ptácích a na kousku je zaschnutá smůla. Drahá parkovala pod stromy. 

Co na to použít, abych neodřel lak a šlo to dolů. 

Díky za radu. 

Na pryskyřici a lepidla doporučuji Auto Finesse ObliTARate. Na zaschlé mušky a ostatní nečistotu např. Auto Finesse Citrus Power. Mám vyzkoušeno a používám. Nastříkat na mikrovlákno a  opatrně bez tlaku otřít.

• 1 měsíc později...
V 28. 12. 2014 na 12:02, Radino napsal:

Ahojte, akú používate akutokozmetiku? Ja mám dobrú skúsenosť zo značkou Meguiars. Chcel by som ale niečo trvácnejšie a odolnejšie, pozeral som keramickú ochranu ale to je drahé. Našiel som produkt od firmy sonax - sklenený vosk (http://www.sonax.cz/eshop-autokosmetiky-sonax/premium-autokosmetika/skleneny-vosk-sonax-nano-lak-premium-detail.html) má s tým niekto skúsenosť, či sa to oplatí za tie peniaze, koľko to vydrží a či to balenie vystačí na celé auto? Chcel by som niečo, čo aspoň čiastočne ochráni lak v zime pred kameňmi, aby nebola hneď otlčená kapota :).

Na ojetý lak určitě první Clay s lubrikací a dekontaminovat to a co se vosku týče tak zn. Muc-off miracle shine,, je to na motorky ale použivam jen to na auto, vydrží rok, na myčce stači jen jedno za čas špinu oplachnout 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.