tyrms01 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 (editace) Ahoj, zdravím kolegy plynaře, ale i všechny ostatní! Taky jsem si udělal radost a od listopadu mám v garáži G-tec. Dnes ráno se mi ale přihodila nemilá věc. Tentokrát přes noc auto parkovalo venku. Ráno zhruba -2°C a namrzlá okna. Nastartoval jsem, spustil ofuk okna na max. a šel škrábat. Start na plyn bez problémů, ale po zhruba 2 min. nastal nepravidelný chod motoru až to zcela zdechlo. Poté byl okolo auta i uvnitř silně cítit plyn. Auto nechtělo znovu nastartovat. Povedlo se asi na 3. pokus. Po nastartování jsem se rovnou rozjel a další provoz bez problémů. Máte někdo podobnou zkušenost? Editováno: 16. leden 2015, autor: tyrms01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polda1 Vloženo 17. leden 2015 Sdílet Vloženo 17. leden 2015 já zatím bez něčeho podobného, starty v poho za jakékoli teploty, bez kolísání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavlikVB Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Já parkuji v garáži a těch 5 měsíců zatím bez podobných problémů jak uvádíš. Ale jednu "negativní" zkušenost mám; 1x se mi stalo, že ačkoliv jsem měl asi 3/4 nádrže plynu (bylo asi 5°C), tak přesto auto nastartovalo a dále jelo asi 7km na benzin, než jsem auto chcípnul a znovu natočil - pak vše bez problémů na plyn... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AloisB Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Já zatím s G-TECem 3.5 tisíce km, auto venku, žádný problém se startováním. Ale zato jsem si po čase všimnul, že při nastartování po delší době (v řádu hodin) se jako by z palubovky ozývá něco jako šplouchání, nejvíc mi to připomíná tekoucí vodu v zavzdušněném topení, takže si říkám, že by to klidně mohla být voda v okruhu topení. Po chvilce nebo po prvním přidání plynu to zmizí. Nenarazili jste někdo na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 19. Březen 2023 Sdílet Vloženo 19. Březen 2023 Trochu ozivuji... Poslední dobu se mi začalo dít, že auto při studeném startu na CNG startuje tak nějak tvrdě. Někdy kolísají otáčky, jindy to chvíli točí a pak hned nějak tvrdě naskočí (nvm jak popsat, ale jiný stav než na benzín a není to úplně čisté dle zvuku). Jednou se i stalo, že na CNG 2X chcíplo a na po 3 nastartovalo na benzín a pak se na plyn preplo až za cca 10 min. Celkově jakou ty starty po 2 a více dnech divné. Na benzín bez problémů. Nemáte někdo zkušenosti co a jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 19. Březen 2023 Sdílet Vloženo 19. Březen 2023 V diagnostice se nic nezapsalo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 22. Březen 2023 Sdílet Vloženo 22. Březen 2023 Žádnou nemám, takže to nevím. Auto samo žádnou chybu nevypisuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 24. Březen 2023 Sdílet Vloženo 24. Březen 2023 Možná odchází lambda sonda, mě se dvakrát za sebou stalo, že po startu na CNG auto chcíplo a další start již byl na benzín (vlastně úplně identické jako projev auta u tebe). Pak se po čase ukázal vrtulník na palubce a ve výpisu diagnostiky chyba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 29. Březen 2023 Sdílet Vloženo 29. Březen 2023 Ještě jsem vypozoroval jednu vlastnost. Auto ma Kessy takže můžu startovat tak, že hned vyslapnu spojku a startuju - obvykle problém viz výše. Nebo stisknu tlačítko, nechám to auto chvilku se vzpamatovat a pak teprve se spojkou znovu - zatím vždy bez nějakého špatného projevu. Pokud to bude ta sonda, tak sice dražší ale aspoň rychlé řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nobody.12 Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února (editace) Delší dobu se nic nedělo, ale zase to zacalo chcipat. Jen v chladnem počasí a jen na CNG. Na benzín startuje ihned bez problému. Na palubce žádná chyba. Takže asi fakt pořídím diagnostiku a zkusim, jestli jsou nějaké chybové kódy, co se teď nezobrazují. UPDATE: Napíchnul jsem to na diagnostiku, žádná chyba se neprojevila S venkovním oteplením se závada postupně vytrácí, už to skoro zase nedělá 😆 Auto má startování na tlačítko a vypozoroval jsem, že pokud nejdříve rozsvítím palubku atd. (stisk tlačítka beze spojky) a počkám, než probliknou kontrolky a pak teprve nastartuji, tak to problém potlačí úplně No není to ideální, ale než se to projeví jinak, tak budu jen jezdit a neřeším. Editováno: 22. Března, autor: Nobody.12 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.