Publikováno Leden 19, 201510 r Keď som bol raz v servise, bol tam ešte iný zákazník, ktorému sa pokazilo palivové čerpadlo. Šlo o auto s LPG a automechanik mu vysvetľoval, že čerpadlo sa postupne pokazilo od starého benzínu, ktorý dlho stál v nádrži a nejako "nabral vlhkosť". Teraz som našiel túto stránku, kde odporáčajú tankovať radšej Natural 98, lebo Natural 95 obsahuje bioetanol a s tým sú problémy pri dlhom skladovaní. Čo si o tom myslíte?
Leden 19, 201510 r Ja jsem braval Vervu 95, ted ji u nas v KM zmenili na Vervu 100, tak beru ji - ta je bez bioslozek (95 bioslozky mela). Doufam, ze to 1.6 MPi neublizi.
Leden 19, 201510 r Cerpadlo se muze pokazit jak pises tim, ze klasiciky natural postupem casu degraduje, bioslozka do sebe natahuje vlkost a cerpadlo se muze pokazit. Dalsi duvod muze byt ten, pokud nekdo tankuje furt ,,za stovku,, tak se cerpadlo dostatecne nemaze a nechladi, zejmena v lete.. Takze by melo byt v nadrzi vzdy dostatecne mnozstvi paliva, prave proto, aby se cerpadlo chladilo a aby se benzinem mazalo, to plati i o vstrikach, ktere mohou odejit starym benzinem Ja beru od predelani auta na LPG pouze natural max motion 100 od OMV. Nyni je zajimava cena 32.60 tusim..Tankuju jakmile se rozsviti rezerva a beru ho vzdy za 500-600kc.. coz je vetsinou pri cenach 38kc/ litr cca 13-15 litru+5l rezerva.
Leden 19, 201510 r Já beru obyč natural 95 vemu tak za 300 Kč ,raději budu jezdit pro něj častěji a používám akorát aditivum VIF pro benzín. auta. Stojí kolem 200 Kč a dá se s ním vyjít až na 1000 litrů benzínu.Takhle aditivuji benzín pro vše co mám doma od auta přes pilu až po sekačky. Vemu kanystr natakuju a potom do všeho liju podle potřeby.A kupovat benzín o 4-5 Kč víc to je pro mě luxus ,kerý se mine účinkem. Ale je to každého věc jak si poradí.Pro zajímavost jsem teď bral benzín za 27,70Kč.
Leden 19, 201510 r Vono pokud vod přestavby na LPG ani jednou nenatankuješ a neprojedeš jedinou nádrž, tak ani sebelepší benzin nepomůže. Znám lidi co měli v autě 5i letej benzin a pak se divili, že jim auto najednou na benzin nejelo.
Leden 19, 201510 r ok, levný benzin bez front je u nas 28,90 omv 100 stojí 32,50.... ten rozdíl mě fakt nezabije, aditivovat si 15l z balení na 1000litrů si dost dobře nedovedu představit...
Leden 19, 201510 r neaditivuji, beru obyč.N95, nejlevnější na trase, beru za max. 300Kč, nejčastěji za 200, najeto 294 400km (LPG od stavu tacho 5000km), čerpadlo origo, filtr origo, vstřiky origo bez zásahu
Leden 20, 201510 r nebudes tomu verit malto, ale ja znam borca zde z fora, ma oktavku 1.4 59kW na LPG a pri cca 60t se mu pridrel vstrik, bylo mu durazne doporuceno nejezdit na obyc natural...ale brat premiovy...
Leden 20, 201510 r A čemu se divíš? U nových aut je životnost vstřiků při stavu paliva jaké je i nižší...známý nemá plyn a na Roomsteru 1.4 TSI odešly 2 za 42 tisíc km....
Leden 20, 201510 r njn, TSI má pididírečky na vstřiku ... tak asi mám teda unikát a měl bych napsat děkovný dopis do Bolky
Leden 20, 201510 r tak podle roku vyroby bych rekl, ze ty mas jeste standartni materialy... dneska uz je vse ojebane na max....
Leden 20, 201510 r Jak píše Malta..takže uplně stejně.....a to mám najeto o malinko víc jak Martin:-)moc to řešíte klucíí:-)
Leden 20, 201510 r Na druhou stranu se není čemu divit...jen se podívejte na tu pojeb...ou reklamu např. Hyundai, divím se němcům, že už je nezažalují, motory bez hydroštelů, na plyn nevydrží ani 30 tisíc km, ale kolik lidí díky reklamě si je jde koupit, protože jsou za pár kaček...známý ji má v autoškole, po 26 tisících o 3mm slabší kotouče, jízda městem na 2,max. 3 se spotřebou 12 litrů benzínu...tzn, blbě zpřevodované, ale kam se člověk podívá samý Hundé....
Leden 20, 201510 r No popravdě ona Škodovka a vlastně cely koncern taky už neni posledni dobou zrovna puncem kvality,viz třeba problemy s motory TSI,atd..je to spiš o štěsti koupit dobry kus a je jedno jake je to značky.Jinak abych se držel tematu,nejlepši je kupovat benzin v malych množstvich at se tak do 2 měsicu spotřebuje,biosragora děla bohužel sve. Upraveno Leden 20, 201510 r od bitttpower
Leden 20, 201510 r on ten problem s cerpadly a rozpadem bioslozky hrozi spise v lete, protoze v zime treba ja jedu kilometr, dva jak kdy na benzin, nez se ohreje voda v okruhu... v lete mi to prepina v podstate hned... co udela aditivum VIF s bioslozkou ktera je v obyc benzinu pritomna?
Leden 20, 201510 r A čemu se divíš? U nových aut je životnost vstřiků při stavu paliva jaké je i nižší...známý nemá plyn a na Roomsteru 1.4 TSI odešly 2 za 42 tisíc km.... Tak to se mi nějak nezdá. Fakt Roomster 1.4 TSI? Já beru poslední rok Vervu od Benziny, před tím co mě napadlo. Tu Vervu jsem začal brát po takových diskuzích jako je třeba tahle. Tak uvidím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.