Diamant Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 Ale ak by to tak nebolo a mal by z toho fulltime 4x4, tak aký by to malo význam? To by kľudne mohla také niečo vyrábať aj automobilka a ešte by aj hodne ušetrila. Ja si skôr myslím, že z toho spravil 4x2 (ale význam mi uniká, určite je elektronika chytrejšia, než nejaké tlačidlo). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 Full time, asi tezko, protoze by nejak musel obejit ESP, pripnuti zadnich kol zajistuje ESP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKLE Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 No já si myslím že tomu rozumím Vyřazením HALDEX spojky se snaží vyloučit připojení zadních kol např. při vysoké rychlosti kdy se auto stane náhle silně přetáčivé a téměř neovladatelné (psal to v některém ze starších příspěvků). Předpokládám že vypnutí používá např. při jízdě po dálnici. Docela tomu rozumím, vysoká rychlost, HALDEX zapíná nečekaně, zadek jde do smyku, ESP přibržďuje přední kolo a auto se stává neovladatelné. Při nižších rychlostech asi jezdí s HALDEXem to dá rozum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 aha, to by bylo logický Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 Ahoj a kdo,nebo jak jsi dělal vypínání Haldexu a na kolik to vyjde ... nevadí to nějak elektronice v autě? Díky za odpověď ... Proc si pak investoval o cca 150 000 vic do auta, kdyz si jeho prednost vypnes??? To je ptakovina. Sedni si do auta, ujed s nim par tisic kilometru a pak se rozhodni jestli to chces vypinat nebo ne. Spousta veci, ktere tady par lidi pise je strasne teoreticky blabol vycteny z testu aut po netu, kdy s tim nejaky novinar co ho nevzali do Mlade Fronty ujel 500 Km. Haldex, je jedna z moznych cest budoucnosti 4x4 nahonu, protoze jen malo 4x4 jezdi v mistech, kde realne vyuziji nahon na 4 kola a v ramci snizovani spotreby, muze auto jet na 4x2. (citace z AMR) Jedna z veci co se mi na Haldexu libi je, ze zapina podstatne drive nez jej vubec potrebujes, tedy ESP vyhodnocuje prujezd zatackou a zapne zadek drive nez dojde k prokluzu kol... zase citace z papiru Skodovky. H. jsi vůl.Přečti jsi co jsem tu napsal a uvidíš. samozřejmě,když jsem Haldex vypnul,byla závada uložena na diagostice,ale to mě nebolelo.taky jsem to vypínalpouze a jen za deště,ale pokud máš ESP,je to průser,protože potom nefunguje,já měl pouze ASR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKLE Vloženo 12. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2006 Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 (editace) jsi vůl.Přečti jsi co jsem tu napsal a uvidíš. samozřejmě,když jsem Haldex vypnul,byla závada uložena na diagostice,ale to mě nebolelo.taky jsem to vypínalpouze a jen za deště,ale pokud máš ESP,je to průser,protože potom nefunguje,já měl pouze ASR No jo, asi jsem, ale uz jsme zase u toho, ze ty sem zase tahas starou O I, ktera nema ESP... At zijou JABKOhrusky Editováno: 13. Prosinec 2006, autor: Hany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 a ted bych se zeptal ja na pravy opak jestli by neslo zapinat haldex kdyz budu chtit diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 podle me to presne tak cosby ma, ze na normalni jezdeni ma haldex rozepnutej a kdyz je treba, tak ho tlacitkem zapne. ale mozny, ze jsem taky vul a porad tomu rozumim blbe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 cosby tak jak to prosimte je da se z toho udelat vypinacem pevna ctyrkolka nebo ne me by to fakt docela zajimalo protoze to by bylo super ale potom mi neni zcela jasny proc tam ten vypinac neni z vyroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 cosby tak jak to prosimte je da se z toho udelat vypinacem pevna ctyrkolka nebo ne me by to fakt docela zajimalo protoze to by bylo super ale potom mi neni zcela jasny proc tam ten vypinac neni z vyroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 trochu jsem to stim mnozstvym prispevku prepisk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Pevnou neuděláš,nemá mezinápravový diferák.uděláš normálně Haldex na vypínání,nic víc. a ještě k tomu ESP.Já haldex vypínal pouze a jen za deště,kde ti stejně ESPu 4×4,jedeš li rychle nepomůže.Na sněhu jsem ho měl pořád zaplý.Jak jsem psal,jednou mě to vypeklo na dálnici za jízdy tak jsem to vypínal pouze za deště a na rychlostních komunikacích Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 ja nemyslel pevnou to je jasny ale mne slo o to ze kdyz budu chtit aby mi zrovna zapnul haldex nebo abyse mi pridal zadek jestli to rikam spravne protoze kdyz je slabej motor a naperes ho do zatacky a neproklouzne to tak se ti zadek neprida to semoz. jeden z prikladu proc si ho pripnout.co myslis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 to nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 (editace) Jde to, uz jsem to i videl, dokonce to je stelovatelny, ze se da dat v nekolika stupnich az snad 90%? na zadek, nevim co to stoji a co vsechno to obsahovalo, ale kdyz jsem se koukal pod auto tak jsem videl jen par kabelu navic co koncili primo v haldexu. Editováno: 14. Prosinec 2006, autor: Milda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabijak Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 kde jsto videl zjisti to a hod to sem dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.