Pepav Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Tak dnes potvrzeno prodejcem škoda. Pískání je způsobeno zrcátkem (jemnou spárou v plastech), objevuje se u prvních fábek při rychlosti od 60 do 100 km/h, po sklopení zrcátka mízí. Jev se vyskytuje u prvních aut (pževážně r.v. 2014), u nových aut již ne (výrobce to ošetřil). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 4. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Hmm zajimave a nejake oficialni reseni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 (editace) Pepav: super zpráva Editováno: 4. Březen 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepav Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Hmm zajimave a nejake oficialni reseni? Řešením je zaslepení spáry v zrcátkách. Je tam nějaká mezera mezi krytem zrcátka a vlastním tělem (kostrou). Tuto mezeru je nutné vyplnit nějakým materiálem tak, aby proudící vzduch již nemohl rezonovat - pískat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deathskull Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 a nebo sklopit zrcatko:) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 a nebo jezdit jen pod 60 a víc než 100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deathskull Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 (editace) to zrcatko bude lepsi:) kdyz pojedes rychle, tak ho preci nepotrebujes:) A jeste budes mit lepsi aerodynamiku:-D A kdyz pojedes pomalu (kolem 60tky) tak si ho zase odklopis aby si dozadu videl:) Vlastne ŠA to udelala jako super pohyblivy element pro snizeni treni a tim usetrenim nejakeho toho litriku paliva (priprava na EURO 7:)). Kazdopadne jsem rad, ze se to zatim vyresilo:) Editováno: 4. Březen 2015, autor: deathskull 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacov-al Vloženo 19. Březen 2015 Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 Tak tenhle náš problém, který popisuje los pakos zrcátkem nebude. 1) Dělá mi to na VW polu, které má zrcátka trochu jiná (jen motor je úplně stejný:-) 2) Vyzkoušel jsem i jízdu se sklopenejma zrcátkama. Sice mi průměrná spotřeba klesla o 0,2 l/100km , ale pískání zůstalo :-( 3) Objevuje se i při rychlosti <30km/h Opravdu je spojeno s konstantníma otáčkama než s čímkoliv jiným. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 19. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 kacov-al: konečně se našel někdo další pravděpodobně se tu bavíme každý o něčem jiném, ale pískání, které pozoruji já není aerodynamického původu a rozhodně není vadou (vlastností?) jen mého auta, dělá to, jak jsem psal několikrát i kolegovi na OIII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 19. Březen 2015 Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 inak píska aj tempomat asi po minute od zapnutia. je to take jemne piskanie z palubovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 19. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 jojo pískaní od palubovky, tak by se to taky dalo nazvat a mám speedlimiter...a je nějaké vysvětlení toho pískání tempomatu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 19. Březen 2015 Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 inak píska aj tempomat asi po minute od zapnutia. je to take jemne piskanie z palubovky jak moc to je slyšet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 19. Březen 2015 Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 Niekde to tu bolo už písané ale ani za nič to neviem nájsť alebo je možné že to bolo v octavia fore ale ak sa nemýlim malo by to byt nejaké malé kurvítko ani neviem ako sa to nazýva a chalan v tej téme písal, že mu to aj zdarma vymenili. No nechcem vás zavádzať a myslím, že o tom aj ŠA vie ale nemalo by to obmedzovať funkcionalitu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 19. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 jak moc to je slyšet? Spolehlive to prerusi radio ale kdyz ho ztlumis tak to poznas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 19. Březen 2015 Sdílet Vloženo 19. Březen 2015 To bude zrejme niečo podobné ako napr. u televízorov, niekto počuje pískanie pri určitých značkách TV a niekto nie. Mňa niečo také trápilo u nového TV, potom som si zvykol a už ten zvuk nevnímam, hoci nezmizol. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 Je pravda, že to pískání má hodně vysokou frekvenci a já jsem mladý, takže ji slyším, ale můj prodejce ji neslyšel, protože...no není tak mladý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 To nebude tím, že není mladý....... neslyšet je "vlastnost", jak s oblibou říká na skoro vše ŠA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 Miklisek: ak to pískanie skutočne pochádza z palubovky a vydáva ho nejaká el. súčiastka, tak ho skutočne staršie uchu počuť nemusí. Spomenul som si, že mi raz pískala základná doska na PC, aj som presne identifikoval čo na nej, ale môj otec len krútil hlavou, že mám halucinácie. Pritom súčiastka si vybrovala svojou frekvenciou a pri ľahkom dotyku sa frekvencia pískania menila, až stratila. Pomohla len výmena dosky. Nevravím, že je to tento prípad, ale kľudne aj v aute to môže mať podobný pôvod, ale to by lepšie povedal nejaký autoelektrikár. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub3211 Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 mas aj smartgate?ja mám taký postreh že ak bol pustený smartgate piskalo to aj mne normalne z motora pravdepodobne ten prenos dat nejako ovplyvnuje hned ako vypnem prestane. Tak neviem či je to to isté ale možno to niekomu pomôže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 23. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Nemám smartgate. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepav Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 (editace) Dnes jsem jel fábií 1.2 TSI 66 kW HB, ambition a slyšel jsem, při vypnutém rádiu, pískání odněkud z levé strany palubní desky. Bylo to určitě pískání elektroniky, velmi jemné a tiché... Tedy TO PÍSKÁNÍ, co popisuje los pakos! Nejednalo se o dříve zmiňovaný aerodynamický efekt zrcátka, kde bylo to pískání závislé na rychlosti jízdy. Takže naposled k pískání ve fábiích, jak to vidím já: jsou dvě příčiny: 1) pískání vyvolané proudem vzduchu vyluzované zrcátky (pouze u prvních kusů výroby) 2) pískání nějakého elektronického elementu v palubní desce - jemné, tiché, nezávislé na otáčkách motoru, vyskytující se u slabší verze TSI (u silnější varianty jsem nikdy nic takového nezaznamenal). Prodejce auta o tom věděl ale nemá šajn, vocogou... Editováno: 3. Duben 2015, autor: Pepav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 Ja som fabiu combi 1,2 tsi 66kw testoval a nič som nepočul. Pritom som na podobné veci skutočne haklivy. Zrejme sa to bude aj ťažko reklamovať, ak to niekto počuje a niekto nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Simply Clever Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Toto ,,pískání" o vysoké frekvenci pozoruji i svého Golfu VII 1.2 TSI, stejně tak to dělaly dvě OIII se kterými jezdil, taky 1.2 TSI. Třetí to nedělala, ale když jsem nad tím přemýšlel, v čem je rozdíl, tak jsem si uvědomil, že ta třetí nemá automatickou klimu, takže dost možná vítr vane odtud, ale ruku do ohně za to nedám. Každopádně se ten zvuk nejčastěji projevuje při zařazeném 4.RS v rychlosti mezi 55-60 km/h. Ze stálého tónu přejde v přerušovaný, až nakonec úplně zanikne. Považuji to už za vlastnost :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Takže ti to nevadí? Nereklamoval si to? Resp. neskúsil si to riešiť so servisom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 5. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Toto ,,pískání" o vysoké frekvenci pozoruji i svého Golfu VII 1.2 TSI, stejně tak to dělaly dvě OIII se kterými jezdil, taky 1.2 TSI. Třetí to nedělala, ale když jsem nad tím přemýšlel, v čem je rozdíl, tak jsem si uvědomil, že ta třetí nemá automatickou klimu, takže dost možná vítr vane odtud, ale ruku do ohně za to nedám. Každopádně se ten zvuk nejčastěji projevuje při zařazeném 4.RS v rychlosti mezi 55-60 km/h. Ze stálého tónu přejde v přerušovaný, až nakonec úplně zanikne. Považuji to už za vlastnost :-D Kolega v práci má OIII s manuální klimou 1.2 TSI 77kW a taky mu to píská. Klimou to nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.