Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

U mého auta to tak je. Dlouhodobě se mi to sejde s tankováním (plus minus jedna desetina), přičemž jednotlivé jízdy a tankování jsou dost často v rozporu o několik desetin (viz odkaz na spotřebu v mém podpisu). Stejně se chovala i FII 1.2 TSI. Jak to PP počítá netuším, navíc u starších škodovek bylo dost často nutné zkorigovat PP, protože tam byly dlouhodobé odchylky i půl litru. Je tedy možné, že u nových aut se již toto podařilo odstranit. Proto se ptám.

Vloženo

Mě to tedy také trochu kolísá, a častěji to ukazuje málo, asi o 0,2-0,4. Jen jednou to ukázalo o něco víc, než byla pravda. Nechávám dlouhodobou paměť vždy od tankování a tankuji (a eviduji) vždy plnou, takže to mám docela spolehlivě zmapované.

Vloženo (editace)

Dlouhodobou mám momentálně na 5,1. Na každé tankování pravidelně najedu 850 - 900 kilometrů. Tankuju u jedné pumpy (Benzina) a z 90% i u stejneho stojanu na jedno až dvě cvaknutí to je nějakých 40 - 45 litrů + dolívám cca 50 ml VIF při každém tankování. Mám najeto přes 23 tisíc.

Asi tak :)

Editováno: , autor: los pakos
Vloženo

los pakos- potvrzuji,  dnes klidná jízda po okresce, krátká trasa - 15 km, spotřeba 4,4,l/100, průměr 61 km/hod, Dlouhodobá 5,1. Najeto cca. 2214 km.

Fabia 1,2 TSI 66kw.

post-95858-0-12059600-1446382779_thumb.j

Vloženo

Tak, s vámi se asi nemohu porovnávat :D . Ale je fakt, že krátké trasy po okreskách (do 30km) se dají jet klidně za těch 4.5L/100km podle maxi dotu. Dlouhodobě držím 5,7L/100km. S tím že za dva měsíce od převzetí mám 5931km. Jedná se o F III Combi 81kW. Mam ho psané jako služební, tak jezdí nepatrně víc km. 

http://imgur.com/iaPnmII

http://imgur.com/xkjkBh2

*Omlouvám se, ale nejde mi náhrávat obrázky, tak jsou zde takto jako link

Vloženo

Po nějakých 11 000 km na letních gumách jsem ukončil letní sezónu s 5,1l/100km (1,2 TSI 81 kW HB). 70% bylo ježděno krátkými trasami po Ostravě (Centrum-Poruba, 10 km úseky), zbytek trasy 40 km (Ova-Příbor), a cca 2500 km byla trasa CZ-Polsko (Gdaňsk)-Německo (Berlín)-CZ včetně dálnic. Na posledním úseku Dlouhodobé, kde se blížím k 3500 km mám 5,0l/100km, ale jelikož mám 90 hodin, brzo se vynuluje. Záleží ale hodně na profilu, o víkendu jsem jel do hor s plným autem a dostal jsem se pod 7 litrů, zpáteční cesta to se 4,1 litry dohnala, ale né optimálně. Ovšem prodejce, který má stejný vůz, jezdí po městě a není schopen pod 8l/100km, mou spotřebu nechápal :kol-19:

Vloženo

Jestli to někdo může vložit do jiného tématu, tak prosím :) Spotřeba zatím nespadla, protože jezdím agresivněji než předtím. Takže z 6 litrů jsem na 6 litrech zatím. Ale bylo mi řečeno že motor  si ještě sedá a výkon ještě o něco stoupne až kolem 20 tisíc. Zatím mám najeto 8 tisíc. Ohledně záruky, naprosot super, nechal jsem si to dělat od dobré firmy, kde mi předem vše vysvětlili a poradili. Jediné co se může stát, že škodovka vydá aktualizaci SW řídící jednotky a při servisní kontrole mi to přehrají a já přijdu o úpravu. Po té budu muset zpět na chip, za který zaplatím poloviční cenu. (dali mi zálohu originálního i upraveného SW na CD) Stačí tedy přijet na chip a je jen mi to zpět dohrají. Firma, kterou mohu doporučit a kde jsem si to nechal dělat je v Kladně - PowrTec. 

Vloženo

Tak já mám při nájezdu caa 3900 km průměrnou spotřebu 4,9l/100 km ( dotancovávám vždy do plné). Minulý týden jsem jel

Olomouc-Znojmo-Olomouc za 4,7l/100 km s průměrnou rychlostí 79 km/hod ( dle PP). Dá se jezdit když se snažím i za 4,4 l/100 km.

Vloženo

Prosím o radu: Jel jsem včera trasu kterou jsem předtím jel mnohokrát a tak mám přehled o tom kolik tam tak mám spotřebu. Když jsem koukal na aktualní spotřebu tak jsem se nestihl divit. Prostě během jízdy při udržování rychlosti byla ta spotřeba o 2 litry vyšší než obvykle. Auto ale nic nehlásilo a žádná kotnrolka se nerozvítila. Na cestě zpět po asi 6 hodinách už se auto chovalo jako obvykle... Má někdo nápad čím to mohlo být? Děkuji

Vloženo

Mohl oto být zimou, nevím kde jsi jel a jak jsi využíval ostatní spotřebiče. Třeba vyhřívání sedadel, okna, zrcátka, další spotřebiče, vše si trochu vezme. Pokud je auto studené, ještě více, nebo stačí mít auto před rozjetím chvíli nastartované a stát na místě, spotřeba ti vyletí někam ke 30 litrům a pomalinku se stahuje. Pokud jedeš 5km trasu tak klidně může skončit někde u 8 litrů. Nebo nejel jsi se zimní botou na plynu? :kol-64:

Vloženo

Moja skúsenosť je taká, že záleží, ako sa riadiaca jednotka zobudí, tak na tom istom úseku za tých istých podmienok býva rozdielna spotreba, ale len o max. 0,5L (okamžitá na tempomate), o 2L to je veľmi veľa, jedine že by sa podhustili pneu! Taký rozdiel nemám ani pri sucho - dážď, to je tak 1L., pri silnom protivetre, daždi a vode na ceste to spraví tie 2L, ale inak nie! Na dlhšej trati to nemám odskúšané, lebo často také nejazdím a vždy sú iné podmienky.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Včera cesta K. Vary - Plzeň. Průměrná rychlost 70 km/h, celou cestu 100-110 na tempomat, průměrná spotřeba 5,7 l/100 km. Takže opět spokojenost se spotřebou. :)

Vloženo

Jj, vcera na rovne Inntalske dalnici, kde je prikazana 100ka, jsem mel momentalni 4,4.

Kombinace Nemecko, rakev a topeni to pak na zbytku trasy to pak ale krute pokazila, takze se radsi nicim chlubit nebudu :-)

Vloženo

A tak jen ze srandy... Mayrhofen (Zillertal) - Praha (kromě údolí a Prahy všechno po dálnici: 40km do Kufsteinu s omezovačem na 100km/h, zbytek pak 120-140 podle podmínek)

post-94314-0-33826100-1450219189_thumb.j

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...