Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

já mám ten samý motor co ty, olej už sem měnil 6x a když dám 3,2 litru je to mezi ryskama, jednou jsem se ulil, dal jsem 3,4l a bylo to na horní rysce. Kdyby servis řekl, dali jsme tam 3,5l, mávl bych rukou, ale tady je litr oleje na faktuře navíc, bratru za 820kč

Vloženo

Já mám tedy info ze servisu, že údaj v manuálu je vždy na střed měrky tzn. 3,2 je uprostřed. 3,5 byl tipoval na horní rysku. Ale pořád tu litá litr navíc. Takže buď tam máš centimetr nad max (což je špatně), nebo dělali proplach (ale to by jsi měl vědět), ale nejspíš tě povedli a to bych po nich šel. Stačí pohrozit zákaznickou linkou Škodovky a uvidíš co zatím je.

Vloženo

Keci, menim u Rapida sam i v AS a u 1.2 TSI je napln 3.8 litru myslim a nikdy tam vic nenalili ani pri home vymene s tim ze hladina byla na max. Do AS jsem si donesl svuj 5litrovej kanystr a vratili mi z5 presne lehce pres 1 litr.

Po pravde AS neverim, nikdy jsem neveril a verit nebudu. Sam znamej z AS Skoda mi nabidl na prodej rozlejvany LL olej Castrol za 400 litr. Hadej kde ten olej asi tak berou. Nabizel za 400 s tim jak super je cena pritom ja si ten samy olej koupim za 200 pres net nebo pres znameho v Auto Kelly. No zaslech jsem i jak se taha venzin z nadrzi atd. Tam kam jezdim ja jsem nikdy obdobne veci resit nemusel a dalo by se rici jsem byl vzdy spokojen, mel jsem i pustenou kameru tedy jsem vedel co se s autem delo aniz by si toho oni vsimli, to ovsem neznamena ze jim verim a ze jim tam davam auto bez obav. Malym nezavislym servisum verim daleko vice. Tam si totiz zakaznika vazi obzvlaste vraci-li se k nemu a nemuzou si fovolit zkasit povest. U AS jim je to jedno pac vi ze lidi s funglovkama k nim musi kvuli zaruce, kdyby toho nebylo tak si v AS nevydelaji ani na slanou vodu.

Jinymi slovy te proste okradli o 1 litr oleje za 800, kdyz jim to za to stoji. Vysvetleni bych take zadal na lince pece o zakaznika u SA.

Vloženo

A moc by mě zajímalo, kde bude zdůvodnění případného proplachu motoru tím litrem oleje navíc, třeba v DP na Rapida není o proplachu ani fň...... A nepředpokládám, že ti motor opravovali, to je totiž jediný případ, kdy oleje může být víc, než je standardní množství náplně při výměně, popisované v každém manuálu k autu.

Vloženo

Takže čekám na tel. od Škody Auto kde jsem je informoval a předali to na nějaké kompetetní odd co to bude řešit.

Dále jsem opět volal k P-Š kde jsem dostal vedoucího servisu. Odpověd byla stejná jako předtím, to jest množství uvedené v návodu a DP je jen přibližné a to tak že jednou je to uvedeno jako min a jednou jako střed. Oni prý olej neodsávají ale vypouští a že vždy je tam víc oleje než v návodu. Některý servis to prý dělá dle normy to jest 3,2l ale že oni dávají vždy na max aby se zákazník nemusel vracet v případě úbytku oleje.

Takže zatím čekám na vyjádření ŠA, chci to mít papírově potvrzené protože bez toho se moc nehnu. Dále jsem se s vedoucím servisu P-Š dohodl, že u další výměny budu osobně, vyjetý olej změří v nádobě + se změří kolik se tam nalije nového oleje po měrku max.

Budu tam chtít narvat 4,5l oleje abych se podíval jak se budou tvářit. Protože prostě nevěřím že se tam vejde 4,5l. Pokud se vejde budu za debila já a omluvím se jim klidně dopisem na vedení ale osobně nevěřím že se toto stane:D

Vloženo

No, přeji ti hodně nervů v donkichotském boji s větrnnými mlýny P-Š a AŠ. Měl bys ale vyhrát, tvůj motor pojme max 3,8l po opravě, takže fakt tam falíruje min 0,7litru. A to, že dávají víc, aby se zákazník nevracel je taky totální blbost, dle DP mají olej nalít, protočit motor, počkat 3minuty, pak zkontolovat a případně dolít na MAX. Olej navíc může taky zničit katalyzátor, jak o tom píšou v manuálu ! Takže jasné nedodržení postupů v DP! Na tom bych se točil.

Vloženo

Dobře hochu, máš moji podporu a tvrdě do nich. Zrovna jsem nad tím ještě včera přemýšlel a tys mě předběhl s tou výměnou a osobní účastí u ní. Jsem na ně zvědav jak tam narvou 4,5 litru a olej byl zároveň na rysce max. Vím, že z vlastní zkušenosti ty deklarované objemy v manuálu většinou +- sedí a to i u mého druhého auta jiné značky. 

Vloženo (editace)

Olej sem si samozrejme zmeril. Po cca 12h stani byl na max. Blbe se to meri protoze je to na merce po vytazeni rozmazane. Po cca 1h stani je olej v cca v trictvrte merky.

Jinak ten vedouci servisu mi nabidl ze pokud mi jde o litr oleje ze mi ho samozrejme vyda zdarma jenze me v tuto chvili nejde o ten olej jako takovy ale o princip a chovani servisu. Jo a trosku nechapal proc jsem menil olej po 3tis km tak jsem odpovedel ze to je moje vec a ze hodlam mit auto delsi dobu.

Editováno: , autor: flacek
Vloženo

Tak držím palce, mám teď hrůzu jít taky na výměnu. Buď budou akceptovat olej vlastní dle specifikace, nebo na to prdím.

Myslím, že se stejně nic nestane, protože výsledek bude."Chyba vznikla špatným zadaním údaju do našeho systému, kdy se mechanik upsal při vyplnění zakázkového listu. Tímto se Vám náš ústav velice omlouvá, takové pochybení se stane max. jednou za deset let. Jako výraz omluvy přijmněte prosím voňavý stromeček s logem škoda. Práci čest a míru zdar."

Vloženo (editace)

Tak držím palce, mám teď hrůzu jít taky na výměnu. Buď budou akceptovat olej vlastní dle specifikace, nebo na to prdím.

Myslím, že se stejně nic nestane, protože výsledek bude."Chyba vznikla špatným zadaním údaju do našeho systému, kdy se mechanik upsal při vyplnění zakázkového listu. Tímto se Vám náš ústav velice omlouvá, takové pochybení se stane max. jednou za deset let. Jako výraz omluvy přijmněte prosím voňavý stromeček s logem škoda. Práci čest a míru zdar."

Přesně tak. A pak ať se nediví, že jim do autorizaku lidi nejezdí. Astronomické ceny a servis nejistý. Myšleno samozřejmě po záruce. Editováno: , autor: Peky1
Vloženo

No tak ono je to trošku jinak. Protože jsem ve stejné situaci jako autor příspěvku. Nové auto v tovární záruce a long interval. A teď babo raď, měnit po záběhu, neměnit, čekat dva roky na první výměnu nebo 30tkm, vyměnit si sám a přijít o záruku.... pokazí se ten motor, nebo nepokazí, budu záruku potřebovat nebo nebudu.........má cenu valit peníze pro falešný pocit , že jsem něco udělal. (a stejně tě ten mechoš ojebe)....Bude mne trápit, že pokud dodržím pouze předpis výrobce a na syrovém motoru neprovedu extra výměnu najedu jen 290tkm, místo 300tkm .... (stejně vím, že to nenajedu)

To je to oč tu beží.

Vloženo

Pokud jezdíš couračky po městě dal bych pevný interval, určitě to motoru prospěje. Pokud ne, tak je to asi jedno. Každopádně po dobu záruky bych moc neexperimentoval, nikdy nevíš co se může stát, navíc na tomhle fóru už je pár lidí co na to doplatili.

Vloženo

No tak já to mám vymyšlené tak, že obejdu pár AS a chci svůj olej a do elektronické servisky napíší (alespoň doufám) výměna na přání majitele bez výmazu intervalu. Olej vlastní Shell 5...... norma VW 504 00, Tak by to mělo být v případě problémů OK. Jestli se budou cukat tak budu hledat dál, Pokud dodržím normu dle DP pro long interval tak nemůže mít nikdo výhrady. Zbytek jim uhradím. (nebo si to alespoň myslím)

Vloženo (editace)

No v aut. servisu jsem se na to ptal a řekli mě, že pokud se tam dá LL dřív, tak se nastaví znovu interval a je pak na mě jestli ho dodržím nebo přijedu dřív. Pokud se tam dá 5w-40 pro pevný musí se změnit interval. Jinak to prej v aut. servise nejde. Každopádně na garanční to nemá vliv, ta se počítá sólo. Ale zpět k tématu, známej co dělá škodovky v soukromém servisu mě říkal, že 4,5 l se do 1,4 sice vejde, ale utopí to klikovku tak, že ti olej našlehá na pěnu, zvedne se tlak a navíc by ten zvýšený obsah zničil i katalyzátor :-) takže máš požadovat zpět peníze za ten litr navíc + bonboniéru jako omluvu :-D

Editováno: , autor: mkaba
Vloženo (editace)

Ofic vyjádření od Škody Auto

Vážený pane xxyy,
přes ŠKODA Info-Line jsme obdrželi od Vás e-mail, ve kterém nás informujete, že Vám bylo fakturováno 4,5 l motor.oleje u vozu
ŠKODA Roomster 1,4 16V 63 kW typ motoru CGGB a ptáte se jaké je max.olejová náplň v uvedeném motoru.
Vaše informace jsou správné tzn., že přibližné množství oleje s výměnou olejového filtru je 3,2 a max. množství oleje po opravě
motoru je 3,5 l.
Pokud Vám v servisu účtovali 4,5 l a nedali např.1 l motor.oleje k dodatečnému dolévání s sebou měl byste tuto fakturaci
reklamovat a požadovat vysvětlení resp.nápravu.
Věříme, že je naše odpověď pro Vás dostačující a přejeme Vám mnoho spokojenosti s vozem ŠKODA.

S pozdravem
Miloš Kořínek
odd. Péče o zákazníka
ŠKODA AUTO a.s., Tř.V.Klementa 869, 293 60 Ml.Boleslav
sks.service@skoda-auto.cz

Takže jsem volal do servisu a s vedoucím jsme se dohodli že uděláme měření. Bohužel má příští týden dovolenou takže to bude až za 14dní.

Jinak auto má najeto 30km po výměně takže jsem auto dostavil a budu jezdit druhým abych měl co nejmenší nájezd. Nerad bych slyšel že mi to sežralo 1l oleje na x kilometrů:D

Editováno: , autor: flacek
Vloženo

Jasný, si mu to měl přeposlat ten email. Šéfovi servisu co má všechny školení. Jsem zvědav jak tento boj dopadne. Člověk koupí nové auto a pak díky nenažrancům musí řešit takové kraviny a nakonec jezdit autem jiným. Pokud budeš mít pravdu i při měření , požadoval bych ne jen zpátky 800 kč, ale i nějakou kompenzaci navíc, třeba příští servisní prohlídka komplet zdarma (s tvou účastí u výměny apod.), pokud k nim ještě někdy budeš vůbec chtít jed. 

Vloženo (editace)

Co je to za blbost, jaké měření, na faktuře je 4,5 a ŠA ti potvrdila, že max. 3,5 l tak ať vrátí kačky. Tohle je vyloženě ukázkový podvod a ty se budeš ještě omezovat, že má někdo dovolenou a ty kvůli tomu odstavíš auto. Ať vrátí peníze a rovnou info na ČOI. Ten servis se chová jak nějaký garážník a ne aut. servis :-(

Editováno: , autor: mkaba
Vloženo

POZOR!!! Právě volal vedoucí servisu!!! Takže si k tomu sedl a zjistil že opravdu dle DP je tam max 3,5l a že není možné to narvat na 4,5l (i když teda včera tvrdil opak) no a že si zavolal do skladu a cosi kdesi no až to někdo zblbnul papírově.

Čekám na jejich ofic.vyjádření co mi pošlou a jinak litr oleje mám u nich + práce zdarma u další prohlídky + ještě neco dle dohody.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...