Martab Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 @waw To dělal první auto, už měnil za LED na několika autech a říkal, že už to umí i bez sundání nárazníku, toto byl jen první pokus s ideálním přístupem do světla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 to bola alternatívna cesta, keď sa mi to ináč nedarilo a navyše mi do svetla spadol jeden plastový držiak. takže muselo ísť svetlo von tak či tak. dá sa to vymeniť aj bez demontáže nárazníka, naposledy som to mal asi za 45 minúť i s nákupom sekundového lepidla pliešky máš OK, žiarovky si nie som istý, ale skúsiť ich môžeš. určite sú však lepšie sady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waw Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Díky, takže světlomet musí ven tak jako tak? Stojí vůbec světlo ledek zas tu práci? Odesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 čo? načo? veď píšem, že to ide i bez toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waw Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Psal si, že to jde i bez demontáže nárazníku.... Tak jsem se jen chtěl ujistit... :-)Odesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 1. Březen 2019 Sdílet Vloženo 1. Březen 2019 V 27.2.2019 na 17:33, wirer napsal: ..., naposledy som to mal asi za 45 minúť i s nákupom sekundového lepidla..... To lepidlo je na co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 1. Březen 2019 Sdílet Vloženo 1. Březen 2019 na spojenie plechového držiaka s plastovou "objímkou" čo je na LED žiarovke. nutné to nie je, lepšia manipulácia 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
White_line Vloženo 2. Březen 2019 Sdílet Vloženo 2. Březen 2019 Jde to blbe ale jde to ... Ja tam ledky daval skrz podběh pri sundanem kole, na strane spolujezdce relativne v pohode,na strane ridice jsem s tim bojoval snad hodinu, protoze se mi nedarilo zarovku zajistit... Takze to chce vic trpelivosti a ono to pujde. Jinak mi prijde ze mas hodne velke chlazeni te ledky, aby si to svetlo pak zadekloval tim gumovym deklikem?. Jinak ten adapter mas spravny ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waw Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 Ta prdýlka je větší, ale myslím, že se vejde bez problémů spíš mám obavy, že je delší čumák možná už se opírá o čočku, ale to fakt nevím není šance tam vidět, každopádně počkám až bude zase trochu tepleji. Tvoje žárovky vypadají pěkně, máš na ně odkaz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 @waw myslim, ze vymena stoji za to.. taky jsem pred par dny menil halogenky za LEDky ... Vse jsem delal zeshora...jen na leve strane jsem vyndaval autobaterii.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 Hoďte nějaký odkaz, uvažuji, že bych je dal do Roomstera Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 jak to resite s STK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Dle mého, pokud ta auta nemívali běžně xenony, tak bych s tím na STK nejel. Pokud ano, nebude to možná tolik byjící do očí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Myslím, že neřeší ?. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 neriešim. STK o rok. kolega prešiel na F2, prejdem (snáď) i ja na F3 s projektormi. navyše mám i ostrek svetiel (čo ani u low xenonu Rapidu nie je nutné) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Tak jestli s tímhle někdo projde STK, tak nevím, proč tu STK vůbec máme ?. Asi jen aby mohli inkasovat prachy..... ☹️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Tak když provedou kontrolu světel a ta proběhne v pohodě tak není problém ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Moc nechápu, jak může proběhnout v pohodě kontrola světel, když u LED nebo xenonu musí být funkční automatická regulace sklonu světlometů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Světlo je homologovaní na H7, takže ikdyby svítilo s jakýmkoli zdrojem sebelépe, tak dle naší legislativy není možné s ním legálně jezdit v provozu, tedy nesmí ani projít přes STK. Stejně tak ikdyž si seženeš firmu, která dělá přestavby světel, dá tam kvalitní LED projektor, doplnit nivelaci a ostřikovače. Tak přesto to legálně nikdy nesmí projít, protože ve světle je jiný světelný zdroj než se kterým bylo homologováno. Bohužel, takto je naše legislativa postavená (tím nechci nikoho odsuzovat, nebo cokoli jiného, jen píši jak to je :/ ). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 a kde tu automatickú niveláciu máš uvedenú? áno, ak sú LED od výroby. ani low xenon nemá automatiku - ak sa mýlim, tak ma opravte). a autá prechádzajú v pohode. ja a pár ďalších máme "iba" LED žiarovky ako náhradu H7. ale hádať sa nebudem. na to táto téma nie je. preto som ani vo svojej téme veľkú pozornosť LED-kám v stretávacích a diaľkových neriešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 Pokud má světelný zdroj nad 2500lm (myslím) musí mít nivelaci a ostřikovače (počítá se "zdroj", takže každá LED ve světle, né světlo jako celek, proto třeba LED většinou projdou bez nutnosti nivelace a ostřiku, protože mají ve srovnání s Xeony mnohem více slabších zdrojů). Ale jak říkám, jen jsem napsal co říká legislativa a upřímně já osobně nemám s LED problém, pokud neoslňují. Ale když už se ptali na tu STK, tak mne přišlo OK to napsat, ať jsou lidi informování jak to má být (to jak to ve skutečnosti je, to už je věc druhá). Ale ano, máš pravdu, o tomto toto téma není, ostatně ono není vůbec o LEDkách 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Březen 2019 Sdílet Vloženo 4. Březen 2019 před 19 minutami, wirer napsal: a kde tu automatickú niveláciu máš uvedenú? áno, ak sú LED od výroby. ani low xenon nemá automatiku - ak sa mýlim, tak ma opravte). a autá prechádzajú v pohode. ja a pár ďalších máme "iba" LED žiarovky ako náhradu H7. ale hádať sa nebudem. na to táto téma nie je. preto som ani vo svojej téme veľkú pozornosť LED-kám v stretávacích a diaľkových neriešil Taky se nechci hádat, měl jsem představu, že všechny Škodovky s LED nebo xenonovými světlomety automatické naklápění mají, a tudíž toto musí STK kontrolovat. Já před lety s Feldou neprošel proto, že mi nefungovalo ruční naklápění.... V každém případě, technik který nepozná LED od halogenu by asi na STK pracovat neměl ?. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 5. Březen 2019 Sdílet Vloženo 5. Březen 2019 Ste sa rozohnili.... Tak ak máš xenony originál je tam nivelácia a xenony sú zapísané v TP, mal som na 2 octavke a raz ma aj policajti kontrolovali. Na led nemusia prísť ide o to že na STK sa kontroluje vyžarovanie ak plní potom nieje problém. Jednoducho sa to dá overiť zasvieť svetlá na stenu a či zostava taký istý obrys a je to. Lumeny nikto nemeria. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 5. Březen 2019 Sdílet Vloženo 5. Březen 2019 Nejde o mě, pokud mě nikdo neoslňuje, tak ať si každý do auta dá, co je mu libo. Mám jen opačné informace od lidí, kteří s dodělávanými xenony STKáčkem neprošli. Ale možná jak na které STK... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 10. Březen 2019 Sdílet Vloženo 10. Březen 2019 Mám info přímo od člověka z STK, že nikdo neřeší, co je v projektorech, pokud to na regloskopu svítí tak jak má. Ani nivelace se nijak netestuje či tam je. HID sady ale jsou risk. Ledky problém nejsou, nikdo žárovku ze světla vyndavat nebude 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.