Přejít na obsah

Žárovky

Pavel M

Doporučené příspěvky

Mně se to upřímně moc nezdá, že by tam LED žárovka seděla pod jiným úhlem, než halogenka. Je možné, že pro tento typ světlometu bude potřeba jiný, speciální adaptér, který ještě není v prodeji (s ohledem na to, že tento typ světlometu ještě nemá pro LED homologaci). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@EmppuNo ty ledky jsou ve stejném místě, jako vlákno H7 žárovky. Optika světla funguje dobře, seřizovat není potřeba a ani to neoslňuje. Vlákno H7 žárovky ale svítí 360° dokola stejnou intenzitou, kdežto LEDky v NB LED svítí jen do 2 stran a to tak, že jedna strana šikmo nahoru a druhá šikmo dolů... Z toho to nerovnoměrné rozložení světla.

Editováno: , autor: Pavel M
Odkaz ke komentáři

• o 7 měsíců později...

Dnes mi praskla po 6 letech origo H7 na levé straně. Teda přátelé, proklel jsem celý koncern 😁

Ale dal jsem to a v obou potkávacích světlech mám Osram Night Breaker. Svítí rozhodně lépe 👍

Doufám, že žárovky chvíli vydrží než se mi zahojí ruce a přejde vztek.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Presne to co pise @Pavel M Zkusil jsem LED od Cinana i Osram a vratil jsem tam halogenky. LED nesivitly dobre. Kdyz je pripojim na externy zdroj napeti, tak sviti paradne, vic nez halogenky a berou jenom 1A a halogen pres 4A, ale kdyz je dam to svetlometu, tak je to horsi, nez halogen. Zkusil jsem i Philips H7 Racing halogen 200% ale vratil jsem se k MTec Maruta H7 55W, made in taiwan. proste to sviti nejvic, i kdyz se to normalnim xenonum nebo led svetlometum nemuze nikdy vyrovnat. Jeste existuji Xenesis halogenky, ale ty jsem nezkousel.

Prodejce Mtec dokonce pise "Biele svetlo je síce krásne, no v tlmených hlavných svetlách nie je určené pre každého. Je to hlavne z dôvodu inej odrazivosti a pohlcovania bielej farby svetla prostredím.... Bielemu svetlu môžu na pocitovom svetelnom výkone uberať dokonca aj niektoré zle naprojektované svetlá moderných automobilov s šošovkovým typom svetiel. "

Jinak uz zvladam vymeny zarovek za 1 minutu u praveho a za 3 u leveho, kde je baterie, tam lezu pres kryt v podbehu. Ten poprve vubec nesel povolit, drzi tam strasne moc a nestaci jenom tahnout, musi se vypacit treba sroubovakem. Uz jsem Skoda expert na vymeny zarovek.

Editováno: , autor: nicco
Odkaz ke komentáři

marek7> taky jsem kdysi dlouho laboroval s žárovkami Osram do doby než mě jedna úplně nová explodovala v parabole a tím to skončilo. Určitě svítí lépe jako, ale vždy je to více méně na úkor životnosti. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...