Reesha Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Ahoj, Plánuji tento týden obejdnat Fabii III Combi ve výbavě style, kde je ve standardní výbavě easy light assistent (světelný senzor). V9 někdo jaký je v praxi rozdíl mezi easy light a rain-light, když pomineme funkci automatických stěračů? Moje představa: Easy light assistent - Po nastartování se rožnou LEDky, v případě horších světelných podmínek se přepnou světla automaticky na potkávací. Rain-Light Assistant - To samé co výše, akorát se světla automaticky přepnou i pokud jsou aktivovány stěrače + je zmíněná funkce Tunnel Light a tady se mi to trochu rozchází. Co má Tunnel Light navíc? Nebo easy light assintent funguje jinak? Děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 http://www.skoda-auto.sk/models/hotspotdetail?HotspotName=light+assistant&Page=technology&WebID=41de1216-d3c4-4844-8a77-a67bd1e8b9f9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 24. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 (editace) To jsem taky našel, ale v podstatě to popisuje rain-light assintent. Co má easy verze méně? Krom stěračů. Pokud se světla za horších podmínek aktivují při tunnel light jak potom funguje automatika se světelným senzorem u easy verze? Popřípadě co má tunnel light navíc? V návodu je to popsáno vše dohromady bez rozdílu výbavy, z toho to vyčíst nelze. Editováno: 24. Únor 2015, autor: Reeshanek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 (editace) no neviem ti povedat ale napriklad ja mám výbavu style a tam je to takto: Rain-light assistant- dažďový a svetelný senzor (Tunnel light + Comin/leaving home), vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmievaním čiže usudzujem, že ked je to easy tak bude len svetelný senzor Editováno: 24. Únor 2015, autor: Radzimko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 nasiel som nieco na skoda.ie a tam je toto: “EASY LIGHT ASSISTANT” - automat. light switching, Comming/Leaving home”, for Daylight ¡ “RAIN-LIGHT ASSISTANT”(aut.light switch.+rain sensor+dimming int.mirror+ “TUNNEL LIGHT”+”CO/LE Home”,for Daylight - Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 24. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 (editace) Taky si myslím, zmátl mě ten Tunnel light. Teoreticky to má i ta easy verze, jen se o tom škodovka nezmínila, ale je to jen domněnka. Jinak jaký je potom rozdíl mezi automat. light switching a tunnel light? To mě zajímá. Editováno: 24. Únor 2015, autor: Reeshanek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Když pomineme ty stěrače a to, že rain-light rozsvěcí automaticky i za deště, tak hlavní rozdíl je v použitém senzoru. Easy používá senzor na palubovce, což je tuším primárně senzor climatroniku, kterému při změně světla chvíli trvá, než na to zareaguje. Proto easy nemá tunel light, na rychlou změnu osvětlení v tunelu není schopný reagovat. Rain-light má lepší citlivější senzor v držáku zrcátka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 24. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Konečně fundovaná odpověď Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 25. Únor 2015 Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 No já mám jiný názor, osobně verzi mám s Easy light asistentem a nemám Rain asistent a musím říct, že rychlost spínání světel je okamžitý, stačí když vjedu pod nějaký most kde je stín a světla se mi okamžitě rozsvítí (po vyjetí chvílí trvá než se zhasnou), stejně tak když vjíždím do podzemních garáží jde vidět rychlou reakci na ten přechod světlo-tma. Rain asistent má výhodu v tom, že pokud jsou sepnuty stěrače, automaticky se rozsvítí světla což já nemám a při deště za dne je musím rozsvítit ručně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 25. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 a jde nastavit v infotainmentu i citlivost spínáni? Našel jsem to v návodu Bolera, ale neví u kterých výbav to lze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 25. Únor 2015 Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 U mě ne, alespoň jsem nic nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 25. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 Tak potom toto nastavení mají auto jen auta s funkcí tunnel light. Snímač v zrcátku bude "inteligentnější". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 25. Únor 2015 Sdílet Vloženo 25. Únor 2015 Ano, viděl bych to tak, v každém případě můžu říct, že senzor, který mám já funguje skutečně na každé okamžité snížení viditelnosti. Pokud vjedu pod most, tak se mi rozsvítí světla a po chvíli zase zhasnou, někdy si připadám jako blb když projíždím 3 mosty v úseku asi 1 kilometru a pokaždé blikám světlama, ale zvykl jsem si to ignorovat. Takže bych to bral tak, že Rain asistent je hlavně o stěračích nikoliv o stěračích a světlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Nevím jak to má Rain assistent já mám Easy light assistent, ale už mě v práci "zjebali" dva kolegové, že když jeli za mnou, tak po podjetí mostu mi auto rozsvítilo světla a kolegové mysleli, že jsem začal brzdit, třetí brzdové světlo mi nesvítilo, ale v ten okamžik prostě člověk reaguje na červené zadní světla. Dá se nějak u Easy light assistentu snížit citlivost? Třeba v servise? Při jízdě hlavně ráno do práce se mi takhle světla minimálně 5x rozsvítí a zase zhasnou, když podjedu nějaký most nebo vjedu do většího stínu (les...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Naozaj je intenzita vysoká, alebo ide len o nezvyk u kolegov? Mňa to kedysi tiež vystrašilo, teraz už s tým počítam, že v tuneloch a podjazdoch sa ľuďom rozsvecujú svetlá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 17. Květen 2015 Sdílet Vloženo 17. Květen 2015 Opravdu jde jen o nezvyk a neznalost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 (editace) Ahoj, já bych jen chtěl dodat, že mi Škoda přidala automaticky samozatmavovací zp. zrcátko - mám easy light. Je možné, že změnili "politiku" (i prodejce se divil). Objednávka někdy od února Editováno: 20. Květen 2015, autor: Librus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Taky jsem ho dostal ve verzi Style, prý se dává k easylight, auto mám od prosince 2014, takže ho dávají od začátku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Potvrzuji, automaticky odcloněné zrcátko je od začátku standardem ve výbavě Style. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Ja objednaval v prosinci Combi Style a zrcatko urcite v zakladu nebylo. Musel jsem k tomu pridat paket Rain light assistant. Oboji je ale sikovna vec... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Mame kratkou FIII Style objednanou v prosinci a samozatmavovaci vnitrni zrcatko obsahuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 23. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Automaticky stmívamé zrcátko se součásti výbavy style, ale nikde se o tom nemluví. Když si naklikáte v konfigurátoru Fabku style, tak na kartě vozu je automatické zrcátko zmíněno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monty74 Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Zdravim pánové, funguje vám někomu automatické rozsvícení světel při zapnutí stěračů? Nemám tedy rain asistenta, jenom easy light a nemůžu to v nastavení "CAR" najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radzimko Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 ano ide to bez problemov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monty74 Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 A kde presne v nastaveni to prosim najdu? Podle navodu k boleru jsem to nenasel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.