Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Ahojte, viete mi niekto odpovedat, ci sa intelligent light assistant da dodatocne namontovat? Pisem namontovat nakolko nemam potrebnu kameru - takze by sa jednalo o montaz kamery + dorobenie elektriky..

Vdaka..

Posted

no nestoji, ale hlavne je to zbytocne :-) nakolko som zmatkar.. ja tam toho asistenta totizto uz mam len 1, som si nevsimol kameru 2, neaktivoval som si to v columbuse..

• 1 year later...
Posted

Musím po jednonoční jízdě dát zcela za pravdu prvnímu příspěvku. Kamera zareaguje na světlo, ale:

• neumí předvídat, takže neztlumí před horizontem
  • nebere například auta stojící na semaforu v mírné zatáčce
  • několikrát nevzala horní světla kamionu
  • na dálnici ignoruje poziční světla kamionu a je schopná rozsvítit dálkové

Za mě věc, kterou bych si momentálně už podruhé neobjednal. Na okresky nebo rovinatou krajinu asi dobré, v tom režimu budu dál zkoušet a využívat. V současné podobě ale na dálnici nepoužitelné a při výskytu kamionů na členitější silnici první třídy taky žádná hitparáda.

Vcelku nerozumím tomu, jak může asistent přepínat rychleji než člověk. Teda spíš nechcu vidět, jak pak vypadá takové přepínání u člověka, který je pomalejší než asistent. :-)

• Pozitivní 1
Posted

Já teda ta automatická dálková světla používám jenom na okresce, na dálnici to nedává smysl. Kužel xenonů se upraví, takže svítí dál a to úplně stačí. Dálková jenom osvětlují cedule, takže pak na mě šajní jako prase.

Posted

Senzor mam zakladni. U rakusaku nebyvaji tak casto mezi pasama kere, to je zrejme (mozna mimo jine) rozdil. Jeste musim vyzkouset co to dela na krizovatkach - kdyz to ted nebralo auta sikmo vpred, tak jestli pobere auta z boku.

Bratr ma nove v SIII variantu s odclanenim a trvalymi dalkovymi a to si hodne chvali.

• 5 weeks later...
Posted

Paklize budu mit oktavku s tim asistentem a nebude mi vyhovovat, lze to uzivatelsky vypnout, aby se prepinani svetel chovalo identicky s autem bez asistentu? Diky

• 1 year later...
Posted

Ahojte chlapi. Poradte prosim jak je to s tym automatickym prepinanim dialkovych a normalnych svetiel. Aku kameru musim mat? Nieco na tom spetaku mam, ale neviem ci je to to. Mam o3 rs 2014. Aj na columbuse mam asistent svetel:casna, stredni, pozdni. Ale mne sa zda ze je to kedy zapne stretavacie svetla. Mam tu funkciu automatickeho prepinania? Da sa to dokodovat? Dakujem..

Posted
V 18. 6. 2014 na 0:06, Hravec napsal:

už se to tu také psalo, není to tak, buď si objednáš TRAVELLER ASSISTANT a pak máš všechno, tedy dle konfigurátoru:

TRAVELLER ASSISTANT OBSAHUJE:

- Infotainment navigační systém "COLUMBUS" s DAB, s integrovanými mapovými podklady - Evropa
- Funkci rozpoznání a zobrazení dopravních značek
- "LANE ASSISTANT" systém pro udržování vozu v jízdním pruhu vč. varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu
- "INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT" automatické přepínání dálkových a potkávacích světel 
- "LIGHT ASSISTANT" s "DAY LIGHT", děšťový senzor, osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu
- Barevný MAXI DOT
- Vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním

nebo si toto všechno nebo jen něco objednáš zvlášť - paradoxem je že u neRS Traveller Assistant výjde o něco levněji, kdežto u RS vyjde levněji si objednat funkce jednotlivě...

doporučuji se podívat do konfigurátoru ... 

naopak někdo může mít jen INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT a pak má jen malou kameru a na té pp. nejde rozchodit čtení značek, ani LANE ASSISTANT

light%20assist.jpg

FDV4874b0_Oc_042.jpg

Posted
před 5 hodinami, iviak napsal:

Ahojte chlapi. Poradte prosim jak je to s tym automatickym prepinanim dialkovych a normalnych svetiel. Aku kameru musim mat? Nieco na tom spetaku mam, ale neviem ci je to to. Mam o3 rs 2014. Aj na columbuse mam asistent svetel:casna, stredni, pozdni. Ale mne sa zda ze je to kedy zapne stretavacie svetla. Mam tu funkciu automatickeho prepinania? Da sa to dokodovat? Dakujem..

Jen malá technická - ono nastavení "asistent svetel: casna, stredni, pozdni" nenastavuje přepínání dálka X potkávačka. tyto volby ovlivňují nastavení "tunnel light", čili přepínání potkávačka X denní světlo - ovlivnuje to, za jak dlouho to přepne po snižení intenzity venkovního osvětlení na potkávačky. "časné" způsobí, že budeš blikat pod každým mostem, "pozdní" toto blikání omezuje a potkávačky zapne až po nějaké chvíli.

• Pozitivní 1
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Setkal jste se někdo s tím,  že přestali při režimu auto zhasinat prodavačky i když  je venku denní  světlo?

Čidlo které  přepíná podkavaci světla a LED, je to samé  co spouští dálkové  světla?

Edited by marsiano
Posted

Občas se mi to stane, že nezhasnou potkávačky, ačkoliv mám čisté sklo před senzorem. Spraví se to až po vyjetí z tunelu během jízdy nebo po vypnutí motoru při zastávce na cestě.

Posted

Dá sa automatické prepínanie diaľkových svetiel nastaviť trvalo ako zapnuté? To zn. aby som ho nemusel vždy zapnuť páčkou svetiel?

Ďakujem.

• 2 weeks later...
Posted

Zdravím v poloze 0 a AUTO mi nesvítí led denní svícení OIII pred facelift senzor světel funguje a při zapnutí světel též funguje diagnostika nehlasi žádné chyby 

Posted

Mám zmiešané pocity z automatiky diaľkových svetiel - mám pocit, že svietia príliš veľa / často. Zapnú sa a svietia napr. aj keď je predo mnou iné auto / oproti ide auto. Vypnú sa len keď je auto tesne predo mnou a pod. Je toto chyba, alebo si vedia prispôsobiť svetelný kužel tak, že sa nemusia úplne vypnúť?