Sorca Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Ahoj, Mel bych jeden dotaz k ukazateli teploty oleje v maxidotu u Roomstera. Mám rok výroby 2012 a nyní jsem byl na servisní kontrole při 45000 km v autorizovaným servisu na výměnu oleje. Před tímto servisem mi maxidot teplotu oleje ukazoval bez problémů, ale po navratu ze servisu jsem později zjistil,ze mi tam chybí :-( Je možné,ze mi při nastavování servisních intervalu mi toto čidlo z maxidotu smazali? Nebo jak se toto může stát? Jak moc je náročné nastavení zpět? Možná se to může zdát jako prkotina,ale tato informace o vozidle me zajímá:-) Samozřejmě se budu snažit kontaktovat servis a zadat vysvětlení. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Neměnili ti proměnlivý interval výměny oleje na pevný? Myslím, že pak to už neukazuje. Řešilo se to tu myslím v sekci Fabia. Hledej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorca Vloženo 22. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Ne,mám od počátku pevny interval QG2,ale díky za tip...budu hledat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorca Vloženo 22. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Tak to Vypadá to,ze mi to museli v servisu nove preprogramovat na pevný interval. Jen me překvapuje,ze minulé to po servisu na 30000 km s pevnym intervalem fungovalo bez problémů :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 (editace) .A v menu maxidotu jsi se díval? Jednotlivé položky jdou zapnou/vypnout. Mělo by to být v návodu. Třeba nějaký horlivý mechanik jen vypl zobrazování. Když jsem kupoval nové auto a prodejce mě seznamoval se vším, tak na tu teplotu oleje utrousil poznámku, že neví k čemu to tam je. Podle nich máš jen točit kolečkem a šlapat na šlapky. Nic jiného tě nemusí zajímat. S intervalem výměny oleje to nemá nic společného. Snad jen u QG0 pevný interval, bez přípravy na proměnlivý nemá teplotní snímač. Tak ukazovat nemůže. To by ti museli odmontovat to čidlo. Editováno: 22. Březen 2015, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorca Vloženo 22. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Jo,vnitrni nastaveni maxidotu jsem prochazel a skutecne mam vsechny polozky zapnuty...to byla prvni vec,co jsem hned kontroloval a teplota oleje tam proste chybi :-( Mam taky podezreni,ze to cidlo nejak deaktivovali nebo vyndali pri vymene oleje,jinak si to nedokazu vysvetlit :-( Zkusim se jich dotazat,co mi na to reknou :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Třeba se jen uvolnil konektor. Je docela blízko vypouštěcího šroubu. To by si snad nedovolili čidlo odstranit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorca Vloženo 22. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Ok,diky za tip,zkusim je zitra zkontaktovat a probrat to s nimi a uvidime,jak se pochlapi :-) Kdyztak si ti opravi na vlastni naklady :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorca Vloženo 29. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2015 Ahoj,tak jsem byl v servisu a potvrdila se hypoteza s intervalem :-) Mel jsem tam,puvodne QG2 a po servisu na 45000 Km tam na diagnostice pry omylem dali QG0 a tim zmizela informace o teplote oleje. Takze mi preprogramovali zpet na QG2 a je to v poradku:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.