radek 1 Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Zdar,dnes jsem dostal vyhazov z emisí.Mám fabii 1,4, 50kw, rok 2000,kod AME.Bylo mi řečeno,že nejde nic naměřit a že to vypadá na lambdu.Chci se jen zeptat,jestli je to lambdou nebo spíše něčím jiným.Nerad bych měnil díly a zbytečně se nechal zase vyhodit.Jinak auto funguje normálně,spotřeba je 7l.Dík Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Jak nemůžou nic naměřit? Tak asi mají pokažený přístroj ne? Mohl by to být i rozsypaný katalyzátor .. záleží taky na kilometrech. Podle mě, pokud by to byla lambda tak diagnostika vyhodí chybu a ty by jsi to taky poznal na jízdě i spotřebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 23. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Prý tam jde hodně benzínu,kontrolka elektroniky nesvítí,na couračky to jezdí za 7l.Prostě nevidím problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 A diagnostika nic? Bohatá směs by podle mě mohla být i vlivem čidla teploty. A nebo díravej výfuk? :/ Možná že i ten rozsypaný kat.. kolik to má najeto? Kolem 200 000? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 23. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Na tacho je 110000km,ale jsem třetí majitel.Vše se to seběhlo dnes,neměl jsem čas k někomu zajet na diagnostiku,výfuk je ok.Ani nevím,kolik to má lambda sond.Snad napíchnutí něco napoví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 pokud mas kod motoru AME, tak je jasne ze se ti nic nerozsviti protoze tvuj motor splnuje normu jen EU2, mas jen jednu lambdu a to pred katem, za katem uz nic nemas a tudiz ti to nemuze nic zkontrolovat, jaka je ucinnost katalyzatoru To bude hlavni pricina toho, proc ti nic nesviti,.... vsechno mas v normalu a podle meho nazoru mas prave rozsypany kat,... otazka je co ti nakecali na te STK i kdyby to bylo vysypany, tak ti reknou, ze to je moc vysoky a ne ze ti nic nenamerej to je picovina pokud mas v okoli jinou STK jed tam a nech si to prekontrolovat, nejdrive se treba zkus podivat na ten katalyzator, muze byt opravdu vysypany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 23. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Nevím přesně,jak to myslel,ale prostě mi to nedal.Zkusím diagnostiku.Pak se uvidí.Kolik stojí asi nový kat?Blbá otázka,radši někoho uplatím a projdu.Zatím dík Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Pravda je, že to může být cokoliv. Chtělo by to nějaký hodnoty např. lambda, uhlovodíky atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Novy KAT stoji hodne ... pocitej cca tak 5000 kc ... existuji nahrady, ale nevim nevim. zkus neco pohledat, popripade, zkus zajet nekam jinam a uvidis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 24. Březen 2015 Sdílet Vloženo 24. Březen 2015 (editace) nerikej, ze nemas nekoho, kdo ti udela emise nacerno.... Editováno: 24. Březen 2015, autor: JirkaBrno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek 1 Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Mám,už jsou hotové.Ted se bude zkoumat,proč to neprošlo.Houpe dost volnoběh,možná to bude souviset s těmi emisemi.Dík Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda.l Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 Máš v háji lambdu měl jsem to stejné, taky mě vyhodili s emisí, a kontrolka se ti norosvítí páč jí stejně jako já nemáš funkční tj. jednotka motoru nepodporuje rozsvěcení kontrolky po CANu. Fabie to mělu tak tušim do roku 2002. To že je lambda v KO poznáš hlavně na spotřebě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.