foxdivemaster Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 jake sou dle TP povolene zimni na 17ku?nebo je lepsi dat 16ky s uzsi pneu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 23. Září 2014 Sdílet Vloženo 23. Září 2014 Jde o to, co od toho ocekavas. Pokud jezdis jen mesto, tak ti to muze byt jedno a 17ky se ti muzou vic libit... Pokud ti ale jde i o to nekam vyjet, tak bych volil 16ky s uzsi pneu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 mam prave ze plonkovni litaky v 17tce a premyslim jestli je prodat a koupit 16ky,muzu na ty 17ky dat 205 gumy?v tp mam pouze dva rozmery ale je to auto z DE tak nevim jestli sou tam vsechny zapsany,je nekde prehled pneu co se muzou na octavku dat?jinak samoze potrebuju vyjet bydlim na kopci a jeste je cesta z kocicich hlav,ale 4kola si s tim poradi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 tak dát je můžeš, ale podle TP to nebude... jinak ADAC letos otestoval rozměr 195/65R15: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2014_winterreifen_195_65_r15.aspx?ComponentId=216882&SourcePageId=31821 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 a muzete se nekdo teda mrknout a napsat rozmery dle tp?moc diky jinak 15ky na dvojku sou ukrutne male Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 Já mám v TP u jedné z variant 17" toto:6Jx17 ET45; 205/50 R17 93H M+SAle jestli to tam má takto každá OII netuším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 fakt?tak to by bylo supr,do toho bych sel,myslis ze to mam nechat zapsat do tp nebo neresit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 Já osobně bych na auto nedal kola/pneumatiky, které nejsou zapsány v TP. Za případné problémy mi to nestojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 no sak prave,zkusim to poresit se skodovkou uvidim co z nich vyleze,moc dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 nasel jsem toto ale pisou s vyjimkou scout http://autoservis.femat.cz/data/uploads/prestavby-vozidel-skoda-schvalene-mdcr.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 Kluci, mám na RS 18" letní origo a jelikož to bude moje první zima s RS, mám dotaz: 17 nebo 16? 16" hlíny mám s OIII, ale bojím se, že to bude na tom plavat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vapenna Vloženo 26. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 jaký dáváte rychl.index?,teď jsem koupil 195/65/15 T ,aniž bych se podíval do TP,kde mám H,myslíte že to může být problém,s autem stejně nikdy asi víc jak 140 nepojedu na zimních Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 Pokud ti sedí rozměry pneu, tak s rychlostním indexem můžeš jít dolu. Dotaz – rychlostní index zimních pneumatik: "Mohu na vozidlo s nejvyšší rychlostí 210 km/h použít zimní pneumatiky s rychlostním indexem 190 km/h ?" "Ano, avšak pouze při dodržení následujících podmínek, které stanovuje vyhláška č. 341/2002 Sb., §21, odst.2, kde je uvedeno: „V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).“ Nutnou podmínkou pro použití takových pneumatik je tedy vyznačení rychlosti alespoň nálepkou v zorném poli řidiče. Povinnost umístit tuto nálepku je v tomto případě na provozovateli vozidla, který se rozhodne pneumatiky s nižší kategorií rychlosti na vozidlo namontovat. Další podmínkou je, že nesmí být použito zimních pneumatik s kategorií rychlosti nižší než 160 km/h, pokud nejvyšší rychlost vozidla tuto hodnotu překračuje, ani s vyznačením této rychlosti nálepkou (směrnice EHS 92/23 o pneumatikách a jejich montáži). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 26. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 Kluci, mám na RS 18" letní origo a jelikož to bude moje první zima s RS, mám dotaz: 17 nebo 16? 16" hlíny mám s OIII, ale bojím se, že to bude na tom plavat. Prečo by to malo plavat? Ja používam disky zo superba II (širšie a z nižším ET) a úplne bez problémov... žiadne zhoršenie jazdných vlastností som nepostrehol... len teda disky nie sú úplne podľa TP, pneumatiky samozrejme sú podľa TP... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 27. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 Lubinob :-) Na Superbu když jsem po 18" jednu zimu obul 205/55/16, supík byl plavný až až /ale je fakt, že ta 2.8 je tězká na předek/. Tak jsem pak jezdil 17" celoročně. Maximálně ty 16 prodám :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 27. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 tak to je jasné že užšie a vyššie pneu budú cítiť.. či ti to bude až tak moc vadiť uvidíš len ty sám.. ja rozmýšlam že vrátim na taxík pôvodné brzdy a teda nechám 16" aj v zime aj v lete (momentálne mám minimum 17") ale to skôr z ekonomických dôvodov a že už na ňom nejazdím len sám ale občas ho nechávam aj kolegovi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 3. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2014 Tak přechod z 18" (225/40) na 16" (205/55) je srandovní. Auto změklo, no RS nikdy nezměkne, trošku se to houpe, ale to pohodlí :-) Dal jsem kola z OIII a uplně v poho. Takže na léto prodám origo rs18 a koupím Zenity v 17 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 Tatk jsem dal na dvojku octavii klebery ks2,uplně nové,ale ten hluk.Nekupujte je,varuju všechny.jsou to 15.Letní mám dunlopy s hlučností 67db,kleber 72db,ale říkal jsem si,děláto michelin,s ks1 na jedničce octavce spokojenost,ale tady ty dvojky,hruza. Možná jsem moc puntičkář,ale když to srovnám s jedničkou,tam mohlo být cokoliv a nehučelo to.ale dvojka je háklivá i na kamínek ve vzorku.Budu to muset asi celé odhlučnit nebo asi pořád srovnávám s jedničkou.Má někdo stejnou zkušenost? Autům rozumím,ložiska apod to nejsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 ja sem koupil uniroyal tak su na ne zvedavy,jinak 1ka me prisla tizsi uplne ve vsech smerech nez dvojka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri733 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Já jsem letos taky koupil Uniroyal na doporučení pneu servisu. Jsou prý výborné na mokru a na sněhu to prý také není špatné. Tak jsem na ně zvědavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 ja bral prave proto ze uniroyal sou jedny z nejlepsich na mokro a zimy sou dnes uz v podstate jenom voda a blato,akorat sem musel vzit 225 tak uvidim no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Jezdím už 5-6 let na Fuldách. Mám dvě auta a na obou mám letní i zimní Fuldy (Carrat na léto a Montera na zimu). Nikdy se mi nestalo, že bych na kaluži zaplaval nebo v zimě nevyjel. Oblíbil jsem si je a nedám na ně dopustit. Byl jsem na zimních v horách a tam kde někteří turovali motory a snažili se rozjet, tak tam jsem kolem nich projel jak nic...Fuldy se pravidelně umisťují v německých testech v první desítce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 Já jezdím letní i zimní Kleber a taky jsem se s nimi za několik let již spřátelil. Letní mám již téměř sjeté a zdá se mi že sedí snad čím dál líp. Zimní na sníh se mi nezdá jako TOP ohledně stability a držení stopy, ale na suché silnici v mraze zase výborné. Hlučnější v porovnání s letními jsou, ale ne o moc, pozoruji to hlavně po přezutí pří projíždění některých úseků mezi zástavbou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 10. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2014 Tatk jsem dal na dvojku octavii klebery ks2,uplně nové,ale ten hluk.Nekupujte je,varuju všechny.jsou to 15.Letní mám dunlopy s hlučností 67db,kleber 72db,ale říkal jsem si,děláto michelin,s ks1 na jedničce octavce spokojenost,ale tady ty dvojky,hruza. Možná jsem moc puntičkář,ale když to srovnám s jedničkou,tam mohlo být cokoliv a nehučelo to.ale dvojka je háklivá i na kamínek ve vzorku.Budu to muset asi celé odhlučnit nebo asi pořád srovnávám s jedničkou.Má někdo stejnou zkušenost? Autům rozumím,ložiska apod to nejsou tak dnes jsem celej zadek vytlumil,material stál 3500kc,od zadku mám klid,gumy ni nic jiného neslyším, slyším předek.Koukal jsem co bych tak mohl udělat,tak vystříkám přední podběhy z venku bodyčkem,nic jiného dělat nemůžu.Díval jsem se na přední podběhy zevnitř,je tam vest origo odhlučnění,tam nic nesvedu.Jinak když srovnám plastové podběhy O1 s O2,tak v O2 je sice větší,ale nějakej slabej "eternit",ne ta festová umělá hmota v O1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Razy1993 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Taky bych potřeboval poradit. Jaké zimáky byli nejlepší na OII na rozměr 195/65 R15? Nevím jaké jestli Continentalky, Micheliny nebo Barumku a nebo ještě Pirelli. Potřeboval bych poradit. Děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.