ELXEL Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Dneska se mi objevil problém s převodovkou - rozjížděl jsem se na dálnici na 3 a pak mi tam zaboha nešla zařadit 4, pořád to vyskakovalo. Dal jsem tam 5 a jel dál. Ale něco je tam špatně. 3 jde zařadit o něco hůř (markantní je to při stojícím autě a vypnutém motoru, když to zkouším) a když je zařazená, tak má páka jakoby dost velkou vůlí a když zařadím 4, tak zhruba v polovině případů vyskočí. Musím se vyloženě soustředit, abych to zařadil správně. Čistě laicky to na mě působí dojmem, jako by pro 3. a 4. stupeň byl ten mechanismmus řazení jakoby "posunutý" (páka je na svém místě, ale jako by to táhlo, nebo co tam je, bylo kratší/delší). Samozřejjmě může být i něco špatně přímo v převodovce, to nedokážu odhadnout. Zítra s tím zajedu do servisu, ale jestli máte nějaké tipy, co by to mohlo být, sem s nimi. BTW: Nevím, jestli je tohle správné téma, ale lepší jsem nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 30. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Tak v servise takhle na pohled nevěděli, auto jsem tam nechal a budou rozdělávat převodovku :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Přesunuto. Jen doplním, že se jedná o OIII RS 2.0 TSI, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 30. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Jj, přesně tak. Díky za přesunuti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 4. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 Tak jsem volal do servisu, co to je a prý ohnutá vidlička. Tak asi nějaký zmetek nebo nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 (editace) Základní info o staré dobré mechanické převodovkce Škoda (Favorit, Felicia, Fabia) - pro upřesnění co je to vidlička (neplést si s tím - co máte doma na stole ): http://kabinet.fyzika.net/aplety/prevodovka/prevodovka.htm P.S. Nákres pro OIII bohužel nemám, ale princip bude podobný. Editováno: 5. Květen 2015, autor: Napalm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 6. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 Dík. Auto je doma, byla to vidlička pro 4. převodový stupeň (zvláštni, myslel jsem, že pro 3 a 4 bude společná, ale já tomu houby rozumím). Akorát jak jsem asi po sto letech jel šalinou, tak jsem úplně zapomněl, jaký tam občas jezdí pěkný koc. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 6. Květen 2015 Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 Proč mám takový dojem, jako by se určitý defekt objevoval generaci co generaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.