Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dneska se mi objevil problém s převodovkou - rozjížděl jsem se na dálnici na 3 a pak mi tam zaboha nešla zařadit 4, pořád to vyskakovalo. Dal jsem tam 5 a jel dál. Ale něco je tam špatně.

3 jde zařadit o něco hůř (markantní je to při stojícím autě a vypnutém motoru, když to zkouším) a když je zařazená, tak má páka jakoby dost velkou vůlí a když zařadím 4, tak zhruba v polovině případů vyskočí. Musím se vyloženě soustředit, abych to zařadil správně.

Čistě laicky to na mě působí dojmem, jako by pro 3. a 4. stupeň byl ten mechanismmus řazení jakoby "posunutý" (páka je na svém místě, ale jako by to táhlo, nebo co tam je, bylo kratší/delší).

Samozřejjmě může být i něco špatně přímo v převodovce, to nedokážu odhadnout. Zítra s tím zajedu do servisu, ale jestli máte nějaké tipy, co by to mohlo být, sem s nimi.

BTW: Nevím, jestli je tohle správné téma, ale lepší jsem nenašel.

• Autor

Tak v servise takhle na pohled nevěděli, auto jsem tam nechal a budou rozdělávat převodovku :-(

• Autor

Jj, přesně tak. Díky za přesunuti.

• Autor

Tak jsem volal do servisu, co to je a prý ohnutá vidlička. Tak asi nějaký zmetek nebo nevím.

Základní info o staré dobré mechanické převodovkce Škoda (Favorit, Felicia, Fabia) - pro upřesnění co je to vidlička (neplést si s tím - co máte doma na stole :kol-28: ):

http://kabinet.fyzika.net/aplety/prevodovka/prevodovka.htm

P.S. Nákres pro OIII bohužel nemám, ale princip bude podobný.

Upraveno od Napalm

• Autor

Dík. Auto je doma, byla to vidlička pro 4. převodový stupeň (zvláštni, myslel jsem, že pro 3 a 4 bude společná, ale já tomu houby rozumím). Akorát jak jsem asi po sto letech jel šalinou, tak jsem úplně zapomněl, jaký tam občas jezdí pěkný koc. :kol-41:

Proč mám takový dojem, jako by se určitý defekt objevoval generaci co generaci?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.