Publikováno Květen 11, 201510 r Začalo mi to po zimě celkem už mlátit, tak bych rád vyměnil to horní uložení, ale otázka je: Jde to bez demontáže tlumiče? Když jsem měl felicii, tak jsem jen povolil nahoře u motoru matku sundal podložku šroub dal zpátky a vyheveroval a tlumič mi sjel dolů a jen sem sundal gumu a nasadil novou. Jde to nějak takto i na fabii nebo se musí vyndat tlumič? Taky jsem se díval na nákres tlumiče z etky a snad jsem tam ani žádnou gumu neviděl.... bylo tam jen axiální ložisko a potom taková věc do které se to ložisko vsune a to se celé pak zvrchu přišroubuje třemi šrouby. Tak kde je vlastně ta guma co bývá vymlácená? Mohl by mi to prosím někdo objasnit, kdo to měl rozdělané co a jak? Případně nákres hodit? Moc díky
Květen 11, 201510 r Pokud si jseš jist tím, že je to uložení, tak nejprve zjisti, jestli máš opravdu shora tři šrouby. Dělaly se totiž dva druhy uložení (tři šrouby původem z FI, později "jedna matice" původem z OI). Bez stahováku pružin to nevyměníš (hrozí úraz a už to nedáš zpět). Musíš s celou pružící jednotkou ven (pružina + tlumič). Pak stáhneš tlumič stahovákem, povolíš matku tlumiče a vyměníš uložení. Většinou je v háji spíš axiální ložisko než to uložení. Přikládám nákres. Zvaž, jestli to nedat do servisu. Chce to už nějaké vybavení a zkušenosti. Upraveno Květen 11, 201510 r od rkonf
Duben 27, 20205 r Ahojte, prosim pekne vie mi niekto povedat ako sa ma prichytit krytka prednych tlmicov na Roomstri 1.6 TDI CR 77kW/105PS CAYC. Objednal som: 6R0 412 359, ale nedrzi to na tej matke, matka je priliz velka. Prosim ako to mate na svojom aute? Montazny navod tak isto nepomohol, som z toho zufali. PS: auto bolo v servise a prislo bez toho, tak to teraz riesim za nich.
Duben 27, 20205 r ked tam je novy tlmic prip.matica tak priemer sa nemusi zhodovat s originalom a nikdy ti to sediet nebude. No tym sa nemusis trapit aj keby to tam nebolo,zafarbi maticu farbou a mas pokoj
Duben 27, 20205 r Zdravím, Menila sa pružina a horné ložisko. Ostatné ostalo ako bolo. Hádam sa nájde dobrá duša a pošle mi fotku zo svojho auta ako to tam vlastne drží. Či som neobjednal zlú krytku, to potrebujem zistiť. M.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.