radim1234 Vloženo 17. Květen 2015 Sdílet Vloženo 17. Květen 2015 Dnes ve 12.789 km po jízdě cca furt okolo 130 km.hod-1 z Ostravy do Brna se rozsvítila žlutá "zkontrolujte hladinu oleje". Protože jsem spíše přes tsi, tak se ptám zkušených, zdali je to normální. Děkuji. K tématu spotřeby oleje je tady toho dost, ale o tomhle motoru jsem nic nenašel, takže pokud je , omlouvám se, Pawouku, a zruš to. Budu hledat víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
team_daddy Vloženo 18. Květen 2015 Sdílet Vloženo 18. Květen 2015 Na Octavia klubu je o tom mikro vlákno, 2 lidi se tam sešli: dobry den,chtel jsem se zeptat jak jste na tom se spotrebou oleje.mne cca od 15 000km stoupla spotreba na 1 l na 5000 ujetych km.v servisu jsou nabiti optimismem a rikaji ze je to normalni. Já sem na tom trochu lépe cca 0,5l /7-8 tis bohužel se nám v autě sešla špatná kombinace válec píst....1L/5000 je super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jugedrum Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 No, minimalne si sa sekol asi vo vykone, nie ? 135kW... ja ten motor mam, ale zatial neviem hodnotit. Auto mam ani nie tyzden, a najazdenych 300km cca. Ale dufam, ze to nieje uplne bezne, ze to zere liter oleja na 5t km o_O. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 19. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Snad ten 1 kW nebude mít výrazný vliv na spotřebu oleje :-) Ano sekl jsem se, 184 koní/135 kW se mi nějak popletlo, chtěl jsem to zeditovat, bohužel název tématu neumím :-) Litr na 5000 km to snad nežere ani mně. Nevím, při jakém objemovém úbytku se rozsvítí "yellow alert" ale kdyby to žralo to, co píšeš, tak by tam toho oleje už moc nebylo a očekával bych spíše jinou barvu upozornění :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czmiro Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Bavil jsem se pri garancce se servisakem a ten mi rekl, ze ty novy motory si berou o trochu vic oleje, nez predchozi generace... Ja jsem doplnoval cca. 0,6l oleje za 30.000km. (po 15.000 km jsem menil olej) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Název tématu opraven. To běžný uživatel nemůže udělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 19. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Díky, Pawouku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Ztotožňuji se s czmiro, mám tento motor, jsem těsně před 30 000, olej jsem už měnil v 15000. Do 15000 jsem nedoléval vůbec, a druhých 15000 tak necelých 0,5l a to ještě jako prevenci - bez varování, jen dolití na 3/4 rozpětí. Litr na 5000 se mi zdá moc, i když to brožury považují za normální. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Z fabriky idú auta s minimom prevádzkových tekutin. Holt sa setri. Od vymeny oleja som zatial nedolieval (cca 10 tisic km) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 U mého RSa 0,5l za 15000KM Nejvíce olej ubyl pozrychleném přesunu po Chorvatské dálnici!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 já mám v sérii 130 kW a do první výměny oleje to téměř neubylo. Musím ale zdůraznit, že jsem ho měnil v polovině intervalu. Teď mám téměř 60 t, olej už mizí znatelněji, ale nedolívám vůbec. Každopádně, pokud někdo dolejváte, přijměte to jako nepříjemnej fakt, protože reklamovatelný to stejně není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czmiro Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Ja jsem doplňoval tech 0,6l jen do prvni vymeny oleje v 15000km, potom uz jsem nedoplňoval. Podotykam, ze pokud jedu domu, tak se velice rad svezu po dalnicich okolo 200km/h a vic a cekal jsem teda vetsi spotrebu oleje po tom, co jsem si precetl v prirucce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 20. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Dolil jsem tam cca půl litru-jen tak bez měření. Přijel jsem do servisu, prodali mi pikslu "kastrólu" , když jsem se ptal kolik, řekli půlku (od neděle až do dnes se to už nerozsvítilo), tak jsem tam nalil cca tu půlku piksle a je to. 200 km/h jsem s tím ještě nejel :-) Po 15.000 km asi nic měnit nebudu. Nějak nevím proč. Děkuji všem za názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 (editace) Prve dolievanie som pripisoval setreniu vo výrobe. Teraz , cca po 12000 km po prvej vymene oleja som dolieval... Vyzera, ze si motor trochu oleja zoberie... Editováno: 9. Červen 2015, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Dolil jsem tam cca půl litru-jen tak bez měření. Přijel jsem do servisu, prodali mi pikslu "kastrólu" , když jsem se ptal kolik, řekli půlku (od neděle až do dnes se to už nerozsvítilo), tak jsem tam nalil cca tu půlku piksle a je to. 200 km/h jsem s tím ještě nejel :-) Po 15.000 km asi nic měnit nebudu. Nějak nevím proč. Děkuji všem za názory. tak to máš blbý, když nevíš proč. Jednou se to nejspíš dovíš a možná to i pochopíš. Zrovna teď někdy jsem četl moc pěknej článek. Dal bych ti ho sem, ale nemůžu to najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Tak už jsem ho našel. Přečti, popřemýšlej : http://auto.idnes.cz/vymena-oleje-proplach-0un-/automoto.aspx?c=A150516_002001_automoto_fdv 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Mením olej podla odporúčania výrobcu, tj 30000. Ziadny problém som nezaznamenal. 1.9 TDI PD 380000 (za interval som zvykol doliat 1 - 1.5 l), 1.6 TDI CR 200000 (do 150000 som nedolieval) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 to neznamená, že se ti motor musí rozletět na kusy nebo tak něco, abys tedy jak píšeš "problém zaznamenal". Myslím, že úplně stačí fakt, že se motor postupně stále víc zanáší bordelem, ucpávajícím mazací kanálky. Možná bys to poznal už při změření tlaků ve válcích a ještě lépe při rozebrání motoru a proměření nejen válců, ale třeba vačky apod.. Jenže, dokud se auto hýbe, tak tohle samozřejmě nikdo dělat nebude. Takže se každej zařiďte dle svého rozumu a měňte si to třeba po 60 t. km. Nakonec, jsou to vaše peníze, žejo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Nesetrnym zachadzanim vies motoru ublížiť podstatne viac ako neskratenim intervalu. Resp. ani skratenie ti nepomôže, ked sa k motoru nevieš správať... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 no to ten článek, respektive rozhovor z videa pěkně cituješ, ale jako argument, proč tam nechávat olej 30 t. je to poněkud mimo mísu. Pokud motoru nakládám víc, než je obvyklé, tak mu alespoň dopřeju solidní olejovou náplň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 (editace) Video som nevidel... Čítal som to zbezne z mobilu. Myslim si, ze sa da bez problemu žiť aj s intervalom 30k a auto neznicit... A po 200-300 tisícoch je to obvykle aj tak jedno... Auto meni majiteľa.... Hovorím o sebe, aj tak mam ten servis skoro 2x za rok... V clanku som zachytil nieco o nizkych nájazdoch... No nic o prípadoch 50+tis rocne.. Fakt nemam potrebu robit servis kazde 3-4 mesiace... Editováno: 10. Červen 2015, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 A proto platí to, co jsem napsal v 19.36 v posledních dvou větách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 17. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 No já nevím, pokud výrobce deklaruje, že by to mělo okolo 30 k vydržet, tak bych si s tím moc nechtěl lámat hlavu. Ale připlatil jsem si 5 let záruku, takže bych ji rád měl. A to, že tady (a možná i jinde, já nevím) panuje názor, že měnit při každém úplňku, tak já to fakt nikomu vyvracet nebudu. Každýho věc. A já to pojal takhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 18. Červen 2015 Sdílet Vloženo 18. Červen 2015 obzvláště, když si hodláš auto nechat, jak dle připlacený záruky předpokládám, min. 5 let, tak tvůj postoj moc nechápu. Nicméně, už se opakuju a kdo to stále nechce pochopit, je to fakt jen jeho boj. Jestli si někdo myslí, že je normální, aby se vzducháč měnil po 60 t. a palivovej dokonce po 90 t., tak klidně těm výrobcům věřte. Pro mě to je až do nebe volající zhovadilost, ale píšou to holt v servisním předpisu, tak to musí být pravda, ne ?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 28. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2016 já to čtu až po roce...no 5 let si ho ponechám a po tu dobu to mám v záruce...co se na tom nedá pochopit :-) přece nebudu furt něco vyměňovat jen proto, že to někdo napíše...já netvrdím, že jsou v Boleslavi a Wolfsburgu jen samí géniové, ale určitě o tom ví alespoň tolik, co "Franta z garáže"...nakonec jestli si tu někdo myslí, že omítka na baráku vydrží méně než dvacet let, může si ji každého půl roku oklepat a znova barák omítnout, proti tomu nelze vůbec mic namítat.....fakt nerozumím tomu, co na mém postoji nechápeš...záruka stála 15.500 nebo kolik navíc tak proč mám doma uklízet předtím, než přijde čistící firma...aby mne nepomluvili, že jsem neměnil olej každý druhý pátek v měsíci? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.