KarelM Vloženo 13. Červen 2015 Sdílet Vloženo 13. Červen 2015 Měl jsem možnost vyzkoušet tento motor v novém SIII s manuální převodovkou. Jednalo se o nový vůz (200 km), motor měl velmi slušný zátah již od 1500 ot., nepozoroval jsem žádné delší prodlevy. Změřil jsem si čas na akceleraci z 80 na120 km/h na 4. st. (cca 2000 až 3000 ot.) při plném sešlápnutí pedálu. Hodnota mě celkem překvapila - od 6,5 do 7,0 s (6 měření na dálnici), což vhledem k hmotnosti vozu je dle mého názoru slušné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vavrorr Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Presne taky mam objednany. Dufam ze bude dobry a nebude sa kazit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piista Vloženo 27. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2015 Mam jej take objednany a snad uz pristi tyden s nim budu mit moznost udelat prvni km... Muzu pak popsat dojmy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 29. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2015 Ve světle současné kauzy koncernu VW "DieselGate" se jen obávám, že i současné TDI 2.0 110 kW (příp. i 140kW s AdBlue) jsou "ošetřeny" podobnou chytristikou k obelstění emisních limitů. Prozatím jsem nezaznamenal žádné přímé důkazy, že tomu tak není. Vyjádření managementu VW k této situaci není relevantní. Máte nějaké hodnověrnější informace? Docela by mě zajímalo, zda nové Superby TDI 2.0 budou za čas "zatracovány" za záměrné podfuky v řídících jednotkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PegasHK Vloženo 29. Září 2015 Sdílet Vloženo 29. Září 2015 no bude to ještě velká kauza. Těžko teď odhadovat. Může to být jak píšeš, ale třeba to dál nezkoušeli ojebat. Každopádně by mě překvapilo, kdyby tý nesmyslný hysterii a hře na "zelenou kartu" tímhle způsobem čelil pouze koncern VW... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 29. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2015 Zřejmě to bude obdobné i u jiných koncernů, mě ale zajímá současný SIII. Nerad bych kupoval něco, co ztratí hned na hodnotě tím, že v tom je mírně řečeno "odrbaný" SW v ŘJ. Zajímal by mně i event. pokles zájmu o tyto motorizace u SIII, snad i výraznější prodejní slevy...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vado75 Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 No ja mam najazdene s tymto motorom cca 8000 km od polky jula, velmi zivy, velka spokojnost. Aj kombinovana spotreba trvalo priemer 5l. Jazdim 10% mesto, 30% dialnice. Mozem len odporucit aj motor aj auto ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 3. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 Tak to se poslouchá dobře, s čím si jezdil předtím? Nějaké porovnání by neškodilo. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vado75 Vloženo 4. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2015 Tak to se poslouchá dobře, s čím si jezdil předtím? Nějaké porovnání by neškodilo. Dík.Jazdil som na oktavii v benzine, to sa ale neda porovnavat .... Pred kupou som skusal aj passat, mondeo a mazdu6, v superbe som sa vsak citil najlepsie, rozhodol som sa a zatial nelutujem rozhodnutie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vavrorr Vloženo 4. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2015 A aky superb mas vybava a prevodovka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vado75 Vloženo 5. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2015 Mp, z cenniku stredna vybava + dva baliky, uz presne neviem nazvy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 15. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 (editace) VW dál používá u dieselů kvůli emisím pomocný software Týden.cz: 15.10.2015 10:17 Německá automobilka Volkswagen používá u nejnovějších modelů vozů s naftovými motory dodatečný software, který by podle agentury AP mohl snižovat emise při měření. Firma o novém softwaru informovala minulý týden americké úřady a to sdělila tiskové agentuře AP. Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) nyní software prověřuje a zjišťuje, zda by nemohlo jít o další nástroj k manipulacím s emisními měřeními. Tak jsem zvědav, o kolik klesne zájem o nové motory 2.0TDI v nových Superbech. Jezdí skvěle, jsem příznivcem TDi, ale začíná mě to nahlodávat.... Editováno: 15. Říjen 2015, autor: KarelM 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@rty Vloženo 15. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 Tak v Česku se zatím emisní daň neplatí, tak nevím proc by me to jako provozovatele mělo nějak mrzet ze nebudu mít emise v reálu takové jako na papíře .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 15. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 To je sice pravda, ale jsem zvědav za kolik se takové auto prodá po čtyřech pěti létech provozu, určitě nebude o něho takový zájem a s tím bude souviset i prodejní cena ojetiny... i když co víme, co se ještě může do té doby všechno stát, třeba se to stane globálním problémem téměř všech TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Mám taky 2.0 tdi 110kw a maximalně spokojenej jak s jízdou tak se spotřebou před supem jsem měl octavii 3 1.2tsi a jízda nebyla špatná,ale člověk se bál předjíždět a spotřeba byla 7,5 litrů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 27. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 (editace) Já jsem ve fázi čekání, rovněž 2.0 TDI 110kW, kolik máš spotřebu? DSG? Editováno: 27. Říjen 2015, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Mám manuál a dlouhodobou mám 6.2 a mám najeto přes 3000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 27. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Do tabulkové hodnoty to má sice daleko, ale zřejmě jezdíš kratší trasy (Praha?) nebo máš živější styl jízdy, já jsem měl shodnou motorizaci půjčenou na dva dny a při dojezdu 70 km tam a 70 km zpátky (110, max. 130) po oba dny (dálnice) + drobné pojíždění jsem měl průměr 5,3. Ještě Ti to určitě klesne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 28. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2015 Krátké trasy jezdím ale ne v praze jezdim po okrskach a vetsinou kopce,treba klesne ale kdyby neklesla tak.jsem se spotrebou spokojenej na tak velke aauto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 28. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2015 Jak to neni nad 8 litru tak je to dobry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@rty Vloženo 29. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2015 Ja jezdím každy den cca 100 km 70% dálnice 15% mimo obec a 15% obec .. A nepočítám se za jezdce výhradně v právem pruhu . Najeto cca 7500km a dlouhodobá spotřeba zatím 5,1 L/100km. Takze u mne spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 29. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 29. Říjen 2015 Velmi ukázková spotřeba, doufám, že to budu mít obdobné, i ty trasy mám zhruba stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 29. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2015 (editace) Tady jsou nejake spotreby od startu Editováno: 29. Říjen 2015, autor: pampy92 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pampy92 Vloženo 29. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2015 (editace) omlouvám se za kvalitu je to foceno mobilem Editováno: 29. Říjen 2015, autor: pampy92 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 13. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Nevíte někdo, jak je řešen EGR ventil u tohoto motoru? Je tam opět tak obtížný přístup jako u 1,6 TDI CR (pod výfukovým potrubím)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.