Martin Bednář Vloženo 1. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Zakon je padlej na hlavu. Zrovna dneska vecer, kolona od Tabora, prede mnou pani v SII a jela jenom na denni. Zezadu nebyla vubec videt. Na blikani zepředu ani zezadu nereagovala. Když kolona zastavila, tak jsem ji sel rict ze vůbec nesviti a neni videt. Absolutne nechapala... No a prave z těchto duvodu by auto melo vzadu vzdy svitit ! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 To není o zákonu, ale o lidech. I kdyby svítila vzadu, tak nesvítí správně vpředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Martin B.: Svatá pravda, mám úplně stejné zkušenosti. Někdo zkrátka zapomene včas přepnout na potkávací, je šero a zezadu ho vůbec není vidět. A malér je na spadnutí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Určitě z výroby, bylo to na novém autě. Jedině, že by se v MB "spletli" Na OC to taky někdo takto popisoval u OII FL MR2010. Ale z hlediska paragrafů je to špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 1. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 (editace) Motosman:Ano, je to o lidech. A nekteri chybují, to je lidske. Proto kdyz zakon muze nakazovat denni sviceni v predu, tak povazuji za chybu zakona, ze to opomiji vzadu. Je to opravdu nebezpecne. Osobně nevidim důvod, proc by vzadu nemohly svitit dve cervene LEDky. Editováno: 1. Listopad 2015, autor: Martin Bednář 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Pawouk: No deaktivovat to na OII určitě nebudu, problém při kontrolách (bylo jich tuším 5 od roku 2009) nikdy nebyl. U SIII bych to naopak aktivoval, i za cenu pokuty - je to určitě lepší pro bezpečnost provozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Pánové, paragrafy tady nemá smysl řešit. Pokud chcete změnu, navštivte svého poslance. Tady by se mělo nadále řešit jen to, jak to zapnout, popřípadě vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 Zajímavé je, že když nebylo denní, takové problémy nebyly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 2. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 S novelou vyhlášky 341 z prosince 2014 se celkem jednoduchá situaci,kdy bylo možno splnit povinnost denního svícení buď standardním osvětlením vozidla,tedy tlumená a obrysová vpředu a vzadu,nebo denní světla pouze vpředu je pryč. S příchodem LED technologie,automatického osvětlení vozidel se novelizoval předpis ECE 87,kde došlo ke změnám v možnostech jak svítit.Novinka je možnost sloučených světel denního svícení s obrysovým,nebo se směrovkou a pravidla jak ,v jaké intenzitě atd.mají taková světla svítit.Ještě jsem ho nepročetl důkladně celý,ale zrovna u denních jsem narazil na zajímavost viz přílohy.Netvrdím,že to je pravda,ale zatím to na mně dělá dojem,že denní mohou svítit buď samostatně,nebo s ALESPOŇ obrysovými vzadu.Ale jak říkám,nejlépe,když si to každý prostuduje sám. A odstavec 5.11,kde se stanoví jak mají svítit obrysová. Důležitý je odstavec 5.11.1.3 ,kde výše uvedená povinnost z odstavce 5.11 neuplatněna právě v souvislosti s použitím světelné signalizace.Jenom pro upřesnění denní světla nespadají do skupiny osvětlení,ale do skupiny světelné signalizace. V každém případě,pokud se policie,případně STK bude řídit původním zněním,tak jak je v odkazu na stránky PČR,který dal Motosman,zřejmě je jen na Vás,kam až budete chtít zajít :-) for Martin Bednář - žádný zákon nikdy nenařizoval a nenařizuje denní svícení jen vpředu.Pokud máš pocit,že Ti takové svícení z nějakého důvodu nevyhovuje,vždycky byla a je možnost i když je vozidlo vybavené denním osvětlením,rozsvítit potkávací,spolu s ním i obrysová vpředu i vzadu třeba v pravé poledne.Vždycky byla a je možnost buď a nebo. :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 2. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 Mikl: diky za zajimave informace, prostuduju to. Jinak ja s tim osobne problem nemam. Jenom rikam, ze povazuji za chybu, ze soucasny stav umoznuje ridici, ktery si to neuvedomi, jet v noci s vozem, kde mu denni sviti, coz v nem vyvolava falesny pocit ze normalne sviti. A pritom zezadu neni vubec videt. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 2. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 To mě nějak minulo. Super. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert1010 Vloženo 19. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2016 Potkávám Superby na silnici a některé vzadu svítí ve tvaru symetrického "C" (bez ledky na víku kufru), některé svítí ve tvaru "C" s prodlouženým horním ramenem na střed (včetně ledky na víku kufru). Je tomu tak ve tmě i ve dne (při denním svícení a nočním svícení). Některým lidem při denním nesvítí vzadu nic, což je asi z továrního nastavení. Proč ale večer svítí různým lidem zadní svítilna dvěma způsoby nevím. Může mi někdo sdělit, v čem tkví rozdíl? Jsem zvědavý. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka951 Vloženo 19. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2016 To je podle výbavy. S prodlouženým horním ramenem je to v ceníku: LED paket vnější osvětlení (top varianta). 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.