Říjen 21, 20177 r V 20. října 2015 na 20:41, Zavoznik napsal: Nejsem si jistý jestli ta příčina toho škubnutí je přímo v motoru nebo jestli je někde mezi motorem a kolama. Já si myslím, že příčina je mezi volantem a pedály. Popisovaný jev je naprosto normální. Resp. když řídím jako lama, tak jev pozoruji, když jedu s citem, tak nikoliv.
Prosinec 20, 20177 r Clerfayt,mozno je to normalny jav pre rapid,fabia mi to nerobi a ani kamosova octa,ked rapida niekomu poziciam,tak si to vsimne,ze to pri ubrani a pridani plynu cukne,jj,da sa naucit s tym jazdit,ale myslim si,ze by to nemalo tak robit
Prosinec 20, 20177 r Autor V 21. 10. 2017 na 13:37, Clerfayt napsal: Já si myslím, že příčina je mezi volantem a pedály. Popisovaný jev je naprosto normální. Resp. když řídím jako lama, tak jev pozoruji, když jedu s citem, tak nikoliv. Rád bych poprosil chytrolína @Clerfayt jestli by nebyl tak hodný a nepoučil mne, co dělám za volantem toho Rapida špatně. A proč se mi tak chová jenom ten Rapid a u jiných aut se to neděje. Děkuji předem.
Prosinec 20, 20177 r Ahoj. Je to jak píšete. Nějaké auta to dělají více jiné ne. U rapidu to pociťuji taky. Myslím, že se nemusíte obávat . Je to nepříjemná vlastnost, ne závada. Asi to závisí na kombinaci auta, motoru a převodovky. A asi hlavně naladěním řídící jednotky motoru. Řídit motor s dnešní náloží emiyních požadavků neni prdel.
Prosinec 20, 20177 r Může to dělat spousta věcí, od uložení motoru převodovky, přes spojku/převodovku/diferák... Dobrý mechanik najde, problém je najít toho mechanika :-)
Leden 6, 20187 r Uz vymenit silentblock prevodovka , ale nic nepomaha . Porad cukani , skoda rapid je hovno
Leden 9, 20187 r Také při přidání a ubrání plynu pociťuji cuknuti Rapid 2016 1.2tsi najeto 30tkm. Řekl bych ze je to normální. Celkove u TSI člověk musí trosku jinak zacházet se spojkou. Pokud si někdo není jistý a mysli si ze by to delat nemělo tak ať zajede do servisu a tam by mu měli během par minut říct. Myslím si ze ze spoda by neměl byt problem to poznat.
Listopad 21, 20186 r Sága pokračuje, aktuálně najeto 249.800 km a pravidelně praská držák, pokud se to chvíli neřeší, načne se výrazně i vzpěra motoru. :-) Viz moje video: https://youtu.be/P8t760msOnM Cukání na Rapidech je otravný. Člověk skáče jak učeň.. :-D
Říjen 22, 20195 r Tady Spaceback 1.2 TSI 81kw s manuálem, r.v. 2015 Drobný škubání při puštění a sešlápnutí plynu taky pozoruju, ale jenom při klidné jízdě až na 4. - 6. stupeň. Typická situace, když pluju stovkou po rovince a najednou je tam křižovatka se 70, pustím plyn a za křižovatkou na něj zase položím nohu. Když ho pustím, do vteřiny auto škubne a začne víc brzdit motorem. Když zase lehce přidám, auto zase trochu škubne a začne táhnout. Znát je to ale jenom při tomhle stylu jízdy a s lehkou nohou na plynu. Čím víc na něj šlápnu, tím víc to škubnutí zmizí/není poznat. Tohle chování je podle mě jenom naladěním motoru (vstřiky/časování ventilů).
Březen 14, 20205 r Přesně jak píše Daaric nademnou. Projevuje se mi to samé pri klidné jízdě u F3 TSI 66kw.Přišel někdo na to jestli je to opravdu tím uložením prevodovk nebo je to vlastnost 1.2 tsi motoru a dělá to všem ? Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk
Březen 5, 20214 r 1,4 TSI 110kw O3 FL 2017, úplně stejný problém při sešlápnutí plynového pedálu auto lehce cukne (neřadím, mám třeba 3 nebo 4 stupeň) následně vidím, že budu muset brzdit a zpomalit, tak už v dálce nejdříve nechám auto ,,dojet,, bez zmáčknutí spojky, či řazení jen pustím nohu z plynového pedálu, aby auto samo dojelo, a opět cukne vozidlo při úplném vyšlápnutí plynu. Má někdo teda zkušenost jestli je to silentbloky, nebo,, vlastnost, nebo něco jiného auto mám stále v zaruce. Najeto 78 t.km. Díky za odpovědi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.