Přejít na obsah

Daaric

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Daaric

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Tady Spaceback 1.2 TSI 81kw s manuálem, r.v. 2015 Drobný škubání při puštění a sešlápnutí plynu taky pozoruju, ale jenom při klidné jízdě až na 4. - 6. stupeň. Typická situace, když pluju stovkou po rovince a najednou je tam křižovatka se 70, pustím plyn a za křižovatkou na něj zase položím nohu. Když ho pustím, do vteřiny auto škubne a začne víc brzdit motorem. Když zase lehce přidám, auto zase trochu škubne a začne táhnout. Znát je to ale jenom při tomhle stylu jízdy a s lehkou nohou na plynu. Čím víc na něj šlápnu, tím víc to škubnutí zmizí/není poznat. Tohle chování je podle mě jenom naladěním motoru (vstřiky/časování ventilů).
  2. Povedlo se mi vyřešit záhadu chybějících rozměrů kol v mém TP... Jak se ukázalo, závada se vyskytla mezi židlí a kopírkou. Protože auto mám na úvšr a originál TP se válí někde v Praze na centrále v archivu, v autosalonu mi ho aspoň při prodeji okopírovali. Jenže ho neokopírovali celej a zrovna poznámky byly useknuté těsně nad rozměrama... ? Nechal jsem si u VW naskenovat a poslat novou kopii a světe div se, všechny rozměry tam jsou... ?
  3. Díky za rady, vidím to tak, že koule asi bude fakt nejlepší řešení. Navíc když vezmu v potaz ceny Thule, tak už asi nejsem moc daleko od tažného... Přinejhorším si ještě rok budu půjčovat auto od tchána a šetřit do kasičky...
  4. Zdravím Rapiďáci :) Sice se blíží zima a nosiče na kola už mají prakticky po sezóně, ale tím spíš mám zimu na to vymyslet, jak vozit kola příští rok. Takže na vás mám 2 otázky: Jasně a stručně: Vaše zkušenosti s nosičem kol na páté dveře a vaše tipy Vaše zkušenosti s dodatečnou montáží tažného na auto bez přípravy v AS i mimo Odůvodnění: Čas od času vyrážíme s přítelkyní na 3-4 denní cyklovýlety ve stylu: odvezeme se s koly autem, rozbijeme základní tábor, projedeme okolí a obdobně cesta domů. Takže potřebuji na Spacebacka naložit 2 horská kola velikosti XL, asi 15kg na jedno. Mám možnost si půjčit nosič na kouli od skorotchána, jenže nemám kouli (a ani přípravu na tažné), takže jsem si ho zatím půjčoval i s koulí a celým autem. Jednou za čas je to v pohodě, ale krást mu auto každý 3 týdny nebo měsíc je mi prostě blbý a není to dlouhodobý řešení. Na střechu kola dávat nechci, cesty do kempů často lemují nízké větve a kola taky nejsou nejlehčí. Zajímavě a "jednoduše" vypadají nosiče na páté dveře. Zatím jsem o nich ale nezaznamenal moc postřehů a zkušeností, a když už tak jsou vidět na golfu nebo nějakým sedanu, takže těžko si představit jak sedí na šikmým okně Rapidu. Jestli někdo takhle jezdíte, tak budu moc rád za postřehy, fotky a tipy na nosiče :) Druhá možnost je nechat si dodělat tažný, v únoru jdu na garančku, tak si nechám udělat nějakou kalkulaci, za kolik by mi ho dodělali v AS. Určitě by to byla nejkomfortnější varianta, ale taky bez pochyb nejdražší a další využití pro kouli... karavan nemám, chalupu a vozík taky ne... tak jenom na ty kola. Mám přes zimu co vymýšlet, takže budu moc rád za vaše zkušenosti a tipy. A jestli máte nějaký další tipy a geniální zlepšováky pro přepravu kol, určitě je ocením ;D Dík, Mára
  5. Tam jsem je právě hledal a nic.
  6. Taky budu mít podobný problém. Na příští rok bych chtěl origo černý 16”, ale v techničáku jsou zapsány jenom 180/60 R15... o dalších rozměrech nikde ani zmínka.
  7. Mám za sebou taky svoji první servisní prohlídku v Rakovníku, po dvou letech v 17 000km. Přecházel jsem na pevnej interval výměny oleje. Technik na příjmu mě potěšil, když řekl, že dělám dobře. Platil jsem asi 2600,- dohromady i s montáží předních zástěrek (už jsem je měl koupené, jenom tu dirku do podběhu jsem si neměl čím vyvrtat). Cena za mě v pořádku, do motoru nalili Shell Helix Ultra 5W-40. Příště si asi i přinesu vlastní, na poprvé a při změně intervalu jsem chtěl, aby byl od nich.
×
×
  • Vytvořit nový...