Přejít na obsah

Výměna manžety na poloose - nářadí

bereda2020

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zjistil jsem prasklinu manžety na levé poloose u kola. Chtěl bych jí vyměnit, současně s tím bych chtěl vyměnit i silentbloky na obou stranách. Silentbloky jsem již měnil, tak si myslím že i vyndat polosu zvládnu. Návodů je tu spostu, poté co vyndám rameno, myslím že nebudu muset ani odpojovat kulový kloub, takže jde jen o to povolit matku na kole a poté několik šroubů na vnitřním kloubu? Také by mi zajímalo jaké potřebuju klíče, určitě nemam klíč na tu velkou matku, to je nějaká dvanáctihranná 30? Dostanu se tam s vyhnutým očkovým klíčem? Jaké šrouby jsou na tom vniřním kloubu? Nějaký vícehran či imbus? Jaké všechny šrouby, matice bych měl dát nové? V příručce píšou každej druhej šroub a matku, tak nevím co všechno si na to nabrat. Také bych se zeptal na převodoku, je vhodné současně vyměnit převodový olej? Najeto 95tis km, stáří 12 let, občas jde špatně řadit zpátečka.

Editováno: , autor: rubaspavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Tu matku na poloosu bys měl dát novou - má zajišťovací jazýčky který se po demontáži ulomí.

Pokud budeš měnit manžetu na krajním kloubu, tak celou poloosu vyndávat nemusíš. Hřídel poloosy podepřeš špalkem, odhrneš manžetu a sklepneš kloub.

Zajišťovací perko na hřídeli je vhodný vyměnit - bývá v sadě s manžetou. Pro úplnost - vnitřní klouby k unášečům drží šrouby s vnitřním 12tihranem, gola nástavec má označení tuším M6.

Převodový olej u 12tiletého auta je určitě vhodný vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...