marfan Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 Zdravím, dnes som bol zo sestrinou fabiou na výmene oleja a počas cesty som zistil, že jej nefunguje tempomat. Keď som prišiel domov, tak som to napojil na VCDS a vypisuje to nasledovnú chybu: 17977 - spinac regulace rychlosti jizdy (E45): neverohodny signal P1569 - 000 - - info o závadě: Stav závad: 01110000 Priorita závad: 1 Frekvence závad: 0 Počítadlo resetů: 0 Kilometry: 0 km Vedeli by ste povedať, kde by mohla byť závada ?? Podľa názvu chyby a podľa toho čo som sa dočítal v sekcii Octavia, tak niekedy blbne spínaš na ON/OFF páčke. Už sa niekomu takéto niečo stalo a ako to vyriešil ? Prijmem každú radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
niko99 Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Stalo se mi to samé po servisu v autorizovaném servise. Zavezl jsem jim to zpět s tím, že jistě fungoval před servisním zásahem. Ověřovali jen, zda-li tam byl od výroby nebo dodatečně montovaný. Poté ho "jen" aktivovali, za 5 minut jsem odjížděl s funkčním tempomatem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 6. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 (editace) Tak to idem hneď skúsiť to sa mi ale nezdá. Ale skúsim a dám vedieť. EDIT: zistil som, že pravdepodobne bude vadný spínač ON/OFF na tej páčke. Pretože vo VCDS v RJ Motora, merane hodnoty blok 66 vo štvrtom políčku zobrazuje aktivitu tlačidiel tempomatu a tlačidlo SET, RES reagujú bez problémov akurát ten spínač ON/OFF nereaguje. Editováno: 6. Listopad 2015, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 (editace) Mě dodatečně montovány tempomat vypadl když jsem byl na chipu. Po odjezdu od nalevačů jsem zjistil, že nejde, tak hned volám, a oni že je to možné a pravďěpodobné jejich zásahem. Ale že to neumí dat zpátky, ať si to někam zajedu nakódovat, že mi to proplatí, že částka se pohybuje za tento úkon okolo 400,_ a tak se taky stalo. Byly si toho moc dobře vědomí :-( Editováno: 6. Listopad 2015, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 6. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Tak čip na tej fabii neni aspoň o tom neviem, zistil som že nefunguje tempomat keď som išiel na výmenu oleja a išiel som po dialnici. Skúšal som sa napojiť do kodovania ale neviem aký kód tam mám dať. Vo VISku nemám zrovna pre tento motor to kódovanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 24. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2017 Zdravím Vás. Hledal jsem v tématech a nenašel jsem, krom témat o dodělávaných tempomatech. Měl bych dotaz k origo (továrně montováno) páčce Tempomatu. Nereaguje na zapnutí ON a vůbec nezaznamenává aktuální rychlost pro držení dané chtěné rychlosti. Nemám v palubce žádnou ikonu aktivace. Borci ve škodovce tvrdí, že je VAG ok a že nejspíš samotná páčka je K.O. Což se mi nezdá. Prej i koukali na konektor a měřili, zda informace prochází a prej ne. Jenže já si vysvětluji, kdyby páčka byla K.O., nedávám blinkr, nedávám dálkové apod. Jak se může poškodit tato funkce na páčce.... Furt si říkám, že je to v tom VAGu. Už jednou mi borci ve škodovce tvrdili, že auto nejde počeštit. Nu blbost. Stačilo ve VAGu nastavit 8-bit adresu a maxidot byl hned v češtině. (to jsem odbočil). Mě se jedná o to, zda někdo neměl něco podobného s origo tempomatem. Třeba vážně ve VAGu stačí něco omrknout, něco zcela konkrétního nebo přehrát soft apod. Googlil jsem, ale nic jsem nenašel. Páčka a práce je cca 2-3tis. Což se mi nechce :). Nesetkal se s tím někdo? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 25. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2017 Tento typ odpovede ti povedia všade, pretože je to pre nich dobrý biznis. Ja som hu mal rozobratú a elektronika tam nieje žiadna, ktorá by sa tam pokazila. Je tam plošný spoj s vodivými ploškami, ktoré keď sa v správnej kombinácii spoja tak sa v RJ aktivuje tempomat (posuvný spínač ON/OFF hore na páčke). Mojej sestre z ničoho nič prestala fungovať tiež páčka. S tým, že akonáhle dám do pozície ON tak vypíše chybu. (nepamätám už akú presne). Pozeral som v meraných hodnotách či reagujú spínače a RES, SET tlačidlá reagovali Ok ale ON/OFF hodnota stále je na hodnote 1. Podľa mňa tam bude nejaká blbosť kvôli, ktorej to nejde. Neexistuje aby tak jednoduché ovládanie Tempomatu len tak z ničoho nič prestalo ísť. A po výmene páčky za novú to išlo. Mám také tušenie či nieje niekde nalomený kábel v tej páčke alebo sa zmenil odpor, pri ktorom RJ vyhodnotí zapnutie a vypnutie spínača alebo neviem čo už. Ak by dakto vedel v čom je problém rád uvítam odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 27. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2017 No loni jsem taky menil packy. Presne to same. Prestala reagovat na nastavovani. Snazil jsem se potom tu puvodni rozebrat a neco najit, ale nikam jsem se moc nedostal. takze muj tip je taky bud kabliky, nebo mikrospinace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 28. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2017 Taky mi přestal fungovat tempomat. Včera mi došla páčka poštou, takže teď se musím "dokopat" ji vyměnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 28. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Listopad 2017 Odkiaľ si zohnal samostatnú páčku ? Rád by som vedel v čom je akože ten problém nefunkčnosti toho tempomatu. Martinak: ak by sa ti chcelo tak skús pomerať tie kontakty vs piny na pripojenie páčky či tam náhodou nieje nejaký káblik prerušený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 28. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2017 Měnit páčky bez diagnostiky je nesmysl, protože je mnoho dalších důvodů proč nemusí fungovat - špatný spínač na spojce...atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 29. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2017 No já tempomat vypnul přes páčku (on/off) a od té doby nefunguje, takže dle mě bude chyba v páčce. Pokud ne, tak páčku prodám dál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 2. leden 2018 Sdílet Vloženo 2. leden 2018 (editace) Přes svátky byl čas a tak jsem páčky vyměnil a tempomat už funguje. Takže byl opravdu problém v páčce tempomatu, starou jsem ještě nerozebral abych se podíval kde by mohl být zakopaný pes. Jinak páčky jsem koupil na aukru https://aukro.cz/tempomat-skoda-fabia-2-vw-tp-6917942321 jen jsem musel trošku upravit uchycení kroužku. Editováno: 2. leden 2018, autor: Martinak34 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 2. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. leden 2018 A čo bolo v tej zlej páčke pokazené ? Našiel si nejaký dôvod prečo to nejde (zlomený kábel) ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 2. leden 2018 Sdílet Vloženo 2. leden 2018 Ještě jsem ji nerozebral, snad o víkendu bude čas to prozkoumat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frenky1232 Vloženo 8. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2018 Ahojte podarilo sa niekomu vyriesit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.