Bildasek09 Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 (editace) Zdravím, všechny. Máte někdo zdání zda-li lze "vyměnit" amudnsen navi v OIII za columbuse? co je k tomu vše potřeba? kolik by to mohlo cca stát? Editováno: 8. Listopad 2015, autor: Pawouk Upraven název tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4r3 Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 (editace) Bildasek09: tipuji, že ano, ale připrav si peněženku, bude Tě to stát cca 10% ceny auta, Columbuse prodávají za nějakých 63,5 tis. CZK, viz. http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/navigacni-system-columbus , což mi příjde naprosto šílené! + práce ... Zkus ještě kouknout na alternativní produkty, ve velikosti Columbuse jsem viděl rádia/navigace kolem 25-30 tis., ale nevím, zda to umí to, co Columbus, včetně zobrazení informací z PP na displeji rádia ... EDIT: Tak na tom ofiko E-shopu mají pouze Columba pro starší verze, takže sorry za lehkou dezinformaci: Určeno pro vozy: Octavia II (rok výroby 2008 – 2013) - od KT 45/2008 Superb II (rok výroby 2008 – současnost) Yeti (rok výroby 2009 – současnost) do KT 45/2014 Zavolej do nějakého autorizovaného servisu... Editováno: 9. Listopad 2015, autor: 4r3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 9. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 (editace) v pohodě, díval jsem se, mají jen starší RSN510 nebo jak se to jmenovalo. otázka co vše je potřeba měnit, jestli stačí vyměnit zobrazovací jednotku tedy "display" a nebo je toho víc. Display se da koupit třeba ebay apod.. ale nevím jestli to bude stačit. Do neoriga radia už moc jít nechi měl jsem sem jej v předchozím autě a neměl jsem dobrou zkušenost, ale možná jsem zrovna natrefil na špatný model kdo ví... UPDATE: Odpoveď servisu na dotaz zda-li lze vyměnit Amundsen na Columbuse: Dobrý den pane ... Je nám líto ale dle informací které nám poskytl mechanik který se zabývá elektroinstalací tak záměna není možná. Tak začínám být bezradný. Editováno: 9. Listopad 2015, autor: Bildasek09 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 (editace) Do nové O3 nebo S3 zatím stále není možnost jak aktivovat oficiálně mapu po instalaci MIB systému, který není zahrnut v rámci originální konfigurace vozu. Nevím zda by se Ti líbilo řešení za pomoci simulace prázdné nádrže. Existuji i další cesty...viz. apg.org.pl Upozorňuji, že toto řešení považuje PČR za nelegální. Jak už jsem tady někde psal, je to opět ukázka péče o zákazníka ze strany Škodovky, která místo pokud navigace projde ochranou komponent a tím pádem nepochází z trestné činnosti mu zablokuje mapu. Místo, aby umožnila si ji oficiálně pro to auto následně zakoupit. K této navigaci: http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/navigacni-system-columbus Za tyto peníze prodávat záměrně poškozený produkt se softwarovou chybou(záměrně zapsaný chybný kontrolní součet od výrobce v základní identifikaci HW), která jej po čase provozu poškodí mi přijde ještě mnohem horší poškození zákazníka než celá dieselgate. Tuto chybu obsahují veškeré tyto navigace vyráběné od MR2012 v rámci celého koncernu(VW, ŠKODA, Seat) a instalované do nových vozů. Aktualizace map pro MIB lze vždy najít i zde(není nutné VINko, stačí jen znalost shodnosti systémů u VW a ŠKODA): http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/en_GB/-/GBP/View-Promo?&cwt=application/ApplicationFrame_campaign_light&Page=VW_Europe_Pro_MIB1 Editováno: 9. Listopad 2015, autor: ferda25 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 Bildasku dodržuj pravidla fora! Když už založíš téma, tak vyčkej odpovědi a ne že se na tu samou věc začneš ptát někde jinde! Příspěvky jsem přesunul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 12. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 Pawouk : sorry, dám si přístě pozor Z oficiální podpory škoda mi odpověd taky neodrazila přívětivá: děkujeme za Váš dotaz a důvěru, se kterou se obracíte na naši informační linku ŠKODA. Možnosti dodatečné montáže, ve Vašem případě možnosti záměny infotainmentu Amundsen za Columbus, je nutné konzultovat s techniky v autorizovaném servisu. Nemáme zde možnost, jak Vám tuto informaci poskytnout, neboť nedisponujeme dílenskou a opravárenskou literaturou k vozům. Tedy začíná to být komplikované, né-li nemožné. jelikož stále nevím jestli bude stačit pouze "ovládací panel" nebo i další věci okolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kerolajna Predators Vloženo 14. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2015 Tiez som nad tym uz spekuloval, ci niekto neskusal vymenit len predny panel z Columbusu, lebo v MR2016 je uz rozlisenie rovnake, takze z hladiska softwaru a podobne by to mohlo fungovat. Osobne mi neprislo rozumne priplacat za columbus 1200E, ale zas takych 200E by som za ten vacsi predny panel urcite dal. Mohol by to niekto skusit a ked to bude fungovat budem prvy co si to pojde dat namontovat k nemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 19. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 Mám k dispozici OIII s columbusem, takže bych zkusil provést výměnu zdali by to fungovalo, nevíte co se může nejhoršího stát? když vymontuju display z vozu a místo něj se pokusím připojit jiný? Nerad bych udělal více škody... spíše jen škodu a užitek zádný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 19. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 Jen samotným přendáním nic nezkazíš, ale taky nic nevyřešíš. Musíš přendat jak displej tak jednotku. Dokud Škodovka nedá možnost si dokoupit mapy, tak stále platí co jsem tu psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 Nastal nějaký pokrok v aktivaci map po výměně Amundsena za Columbuse, nebo stále nelze mapy stále oficiálně aktivovat?Jedná se mi o případné prohození na OIII FL - Amundsen MIB2 za Columbus MIB2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukajs007 Vloženo 18. Květen 2018 Sdílet Vloženo 18. Květen 2018 Tahle možnost (LukášCBR) by mne taky zajímala. Třeba jen displej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtfcobra Vloženo 23. Květen 2018 Sdílet Vloženo 23. Květen 2018 Máte někdo swap kód na mapy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtfcobra Vloženo 23. Květen 2018 Sdílet Vloženo 23. Květen 2018 5E0054804C - SWAP - NAVIGACNI DATA COLUMBUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 23. Květen 2018 Sdílet Vloženo 23. Květen 2018 Že by pouze swap mapy typu ROW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtfcobra Vloženo 23. Květen 2018 Sdílet Vloženo 23. Květen 2018 Jak to myslis poradis jaký swap kódy koupit? Co je ROW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel Urbančík Vloženo 8. Červen 2018 Sdílet Vloženo 8. Červen 2018 On 5/18/2018 at 4:24 PM, Lukajs007 said: Tahle možnost (LukášCBR) by mne taky zajímala. Třeba jen displej. Někdo nějaké info/reálná zkušenost? Ponechat amundsen jednotku v kastlíku, vyměnit čelní panel za columbus 8''??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtfcobra Vloženo 1. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2018 Vyreseno normalne MIB1 Columbus jsme mel menil jsem za MIB2 a nyni mam MIB2.5 kdyby nekdo měl zajem poradim pomuzu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jami123 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Ahoj. Už někdo postoupil z výměnou Amundsena na Columba? Mám O III L&K 2014 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtfcobra Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Právě teď, jami123 napsal: Ahoj. Už někdo postoupil z výměnou Amundsena na Columba? Mám O III L&K 2014 Díky Umim pomoc :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jami123 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 a jak? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jami123 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 (editace) Mám možnost koupit tento Columbus, ale ani já a ani prodejce neví jak se to bude schovat po výměně a jestli to vůbec bude makat Pro jistotu přikládám co mám Editováno: 14. Srpen 2018, autor: jami123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Koukám že je to docela problém, vyměnit Amundsen MIB1, kdyby tam šel dát alespoň displey MIB1 Columbus. Klidně by jsem to vyměnil komplet za Kolumbus MIB2, ale asi to nikdo neumí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jami123 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 (editace) Já se klidně vzdám MIB2 Columba. Jde mi o větší display, takže Amundsen MIB1 pryč a Columbus MIB1 dovnitř. Zbytku se vzdám. Jen chci koukat na větší Editováno: 14. Srpen 2018, autor: jami123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Nevím zda pomůže, ale ty chceš něco takovéhoto, pokud chápu správně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jami123 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Tak hezký by to samozřemě bylo, ale kdo mi to tam dá. Je jsem si vytyčil menší cíl. Jen vyměnit MIB1 Amundsem za MIB1 Columbus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.