Trautenberk Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Zdravím pánové, chtěl bych začít debatu na téma operativní leasing.. Mám teď F1, už má něco za sebou a tudíž je servis dražší a dražší a navíc věk a technologie taky nejsou to pravé ořechové.. Zvažuji přejít na operativní leasing má s tím někdo zkušenosti? Reps. jsem se smířil s tím, že auto nebude nikdy moje, o to ani nejde, spíš ji jde například třeba v případě nějakého servisu mimo rozpis servisu od výrobce popřípadě vrácení auta, co se týka hodnocení jeho stavu? A obecně, volili by jste možnost, stávající auto prodat a roztočit kolotoč OL? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 celkem velká diskuze je tady http://forum.skodahome.cz/topic/128863-škoda-bez-starostí/?p=1917638 pokud máš na mysli OL od Škodovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 11. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Mám, ale pro zaměstnance, o podmínky ani tak moc nejde, spíš jestli má cenu, do toho b dnešní době jít a jen jezdit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 tak záleží jestli s tím zaměstnanci nenajezdí víc jak 20t km za rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 má to cenu a dost vysokou...letos se tuším v týdeníku Ekonom objevil propočet - auto za hotové/úvěr/FL/OL - započítán veškerý servis, po nějaké době auto prodáno a započtena cena ojetiny - aby se to dalo porovnat. Rozdíl na nové oktávce hotovost vs. OL bylo asi 150 tisíc v neprospěch OL. Takže služba je to poměrně luxusní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 11. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Je to má 1 rok a 20tis km max.. Klasika.. Se soukromými km se vejdu, rocne jsem teď okolo 14tis km.. Na služební cesty si beru služební auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 11. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 má to cenu a dost vysokou...letos se tuším v týdeníku Ekonom objevil propočet - auto za hotové/úvěr/FL/OL - započítán veškerý servis, po nějaké době auto prodáno a započtena cena ojetiny - aby se to dalo porovnat. Rozdíl na nové oktávce hotovost vs. OL bylo asi 150 tisíc v neprospěch OL. Takže služba je to poměrně luxusní...Jak myslíš v neprospěch OL? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Jako že když si koupíš auto za své v hotovosti + pojištění + servis + zimní gumy, prostě všechno, co ti zajistí OL a po dvou letech ho prodáš. Tak máš o 150 tisíc víc (možná to bylo jen 120) víc, než když si ho na dva roky vezmneš na OL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 12. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 Jasně, v hotovosti, ale zrovna nemám na kapse 600tis :-) o to jde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 a to je právě ten začarovný kruk půjček - nemám peníze, a proto všechno kupuji s přirážkou a tím pádem ani nikdy žádné peníze mít nebudu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 12. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 No to spíš jinak, potřebuji dodělat bydlení, tudíž pro mě velkým plusem je, vzít auto, jezdit, krmit a nic neřešit, pojistku, servis, gumy, nic.. A za rok vrátit a šup další.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 to není tak úplně pravda, že nic neřešíš, jestli máš malé děti tak každou čokoládu zaplatíš minimálně dvakrát :-) Před nedávnem, tady byl někde návod, jak se opotřební při vracení auta posuzuje, možná je to to, na co jsi se ptal na začátku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stastikp Vloženo 6. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2015 Ted jsem 2 mesice resil OL. Zaver je ten, ze pro fyzickou osobu se to moc nevyplati. Pokud bych bral Supa 3 na klasiku leasing dam asi 850, na OL s odkupem 920 a na hotovost 790. Uvazuju teda odkup vozu. Ve vsem je zapocteno havarijni all risk, povinny ruc., kola a servis. OL se vyplati spis pro firmy, kde muzes vyuzit pravidelnych danove odpocitatelnych splatek. A na 50 000 kc ti az tak nesejde behem nekolika let. Navic mas pro firmu nakladovou polozku, ktera je zadouci. Na osobni vyuziti ztratove. Jinak jsem v rychlosti zkoumal i variantu splatky jako OL na 4 roky bez odkupu a leasing s prodejem po 4 letech (prodejni ceny jsem odhadoval dle inzerce na netu, prodejni cena 250-300tis. Kc). Tzn bez odkupu vozu. Doba 4 roky. Superb Kombi 125kW diesel RV 2011, najezd do 125k km. Cena na OL a leasing klasik plus minus stejne (tzn rozdil do 30tis Kc). S tim ale ze pak nemas nic a obe dve varianty jsou defakto pronajem. OL ma dal nevyhovu nutnych oprav dle pozadavku spokecnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koty Vloženo 27. Březen 2016 Sdílet Vloženo 27. Březen 2016 Dokáže někdo zjistit, kolik bude chtít Škoda po operativním leasingu? Prý na to mají tabulky a rád bych popřemýšlel, jestli si svojí odkoupím nebo nechám. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 13. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2019 Já mám fabii III třetím rokem na operák se servisem.Nedávno jsem se ptal v prodejně automobilky,nakolik by mě přišel odkup po 4-letém splácení.Cenu mi hned nesdělili,ale ujišťovali mě,že by se mi to ani nevyplatilo,takže asi auto bude mít podle nich vysokou hodnotu.Takže já jim zaplatím 240.000kč/5.000kč/měs. (je nutno samozřejmě odečíst pov. a havar.pojištění a servis) a pak auto dále prodají jako zajeté,třeba za 200.000kč (hodnota nového byla za cca 315.000kč).Musím také podotknout, že pokaždé, když přicházím k autu,mám obavy,jestli nějakej dobrák ho neorazítkoval,hlavně neopatrným otevíráním dveří. Tento rok je prokletý. V dubnu před barákem promáčklá zadní bočnice cca 10cm na dýlku v místě lemu. Pokud by auto bylo moje,neřeším. Zde musíte téměř vše hlásit Škofinu. Rozhodnutí bylo, díl vyměnit. Spoluúčast 5%, tedy 5tis kč. Další v červenci,parkoviště před supermarketem, malá promáčklina na předních dveřích cca 2cm dlouhá s odřeninou,zatím jsem neřešil a tento měsích další ,na druhé straně na dveřích cca 1x1cm,oboje okem téměř nepostřehnutelné.Takto auto ztrácí určitě na hodnotě a až auto budu vracet,předpokládám,že i toto bude chtít nechat Škofin opravit.Jediné co toleruje,jsou škrábance do 10cm,samozřejmě pokud nejsou až na plech. Zajímalo by mne v této souvislosti,jestli je tu někdo,kdo auto už na operák měl a co musel za škodu doplácet,třeba právě co se drobných poškození karosérie týče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 13. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2019 Pro info, pokud by někdo neznal, jak posuzují poškození: https://www.vwfs.cz/public/6/e7/ae/23274_104931_VWFS_0027_Manual_ridice_01_brozura_236x170mm_v03_1905.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 14. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2019 Tak pokud dobře chápu,já se do toho limitu promáčkliny velikosti 2cm vejdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 14. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2019 Pokud je škrábanec až na základní barvu nebo je promáčklina větší než 2cm, tak bohužel, to už je přes limit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 15. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2019 (editace) No tvl. Tak po přečtení té příručky nechápu jak může soukromá osoba přistoupit na ty podmínky... Jedna jízda na nákup nebo jeden den stání pred panelakem a už platím a to určitě víckrát... Editováno: 15. Listopad 2019, autor: zwan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 16. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2019 (editace) Tak v manuálu řidiče pro Fabii III se píše,že se akceptuje malá promáčklina (cm se neuvádí), maximálně 2x na jeden díl. Navíc v mém případě je promáčklina cca 2mm do hloubky. A je pravda, že s obavami jdu pokažde k autu,jestli nemá další razítko. Nejhorší jsou právě parkoviště před supermarketem,kdy otevírají dveře způsobem "zarážka o vedlejší auto". Jejich argument je,že jde přece o spotřební zboží,když jim řeknete,že Škofin to vidí jinak,diví se. U nových aut je problém,že plechy nic nevydrží. Stačí zatlačit na plech prstem a je vymalováno. Editováno: 16. Listopad 2019, autor: redroker66 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 9. leden 2020 Sdílet Vloženo 9. leden 2020 Zdravím! Nevíte prosím někdo, kolik si Škofin účtuje za 1km nad daný limit km? Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 9. leden 2020 Sdílet Vloženo 9. leden 2020 Bývalo to 1,50 Kč/km bez DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 8. Únor 2020 Sdílet Vloženo 8. Únor 2020 Ve smlouvě mám uvedeno k limitu km i toleranci +5000km. Mám tomu rozumět,že toto mohu ještě najet,nebo to už je zpoplatněno?Nic více tam uvedeno není. Určitě bych se mohl optat přímo u Škofinu,ale třeba už někdo má zkušenost. Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Únor 2020 Sdílet Vloženo 8. Únor 2020 myslíš, jestli má někdo zkušenost s tvojí smlouvou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redroker66 Vloženo 8. Únor 2020 Sdílet Vloženo 8. Únor 2020 Tak myslím,že to tak je postavená každá smlouva operáku. Tedy nájezd km a povolená,výše uvedená tolerance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.