Přejít na obsah

Zápach v motorovém prostoru


slim1963

Doporučené příspěvky

Zdravím.Po sešrotování mé Felicie jsem si pořídil Fabii 1,4.Má nejeto jen 20 000 a prozatím/snad jen mě čeká výměna silentbloků/ všechno jede.Ovšem mám takový problém.Vždy když dojedu a otevřu motor je cítit takový zvláštní smrad jež bohužel nemůžu popsat/něco mezi pálicí se gumou,olejem,um.hmotou ....Těžko říct.Já osobně bych si toho ani nevšímal,myslel jsem, že je to normální-prostě horký motor.Taky jsem to mohl těžko srovnávat když jsem to měl hned od koupi.Až když jsem byl na evidenčce tak mechanik podotkl "něco vám tam smrdí.." To jsem ještě tak nějak přešel.No ale když jsem jel měnit olej tak mi totéž řekl v servisu Škoda.Tak se ptám co by to mohlo být a on prý těžko říct možná spojka.No říkal jsem , že ta by tam měla být nová/což mi tvrdil předchozí majitel,což byla nějaká důchodkyně co téměř nejezdila a když už tak takovýn způsobem, že tu spojku odrovnala/.Tak jsem mu řekl ať to při té výměně trochu zkusí.No když mě předával auto, tak řekl, že spojka je v pohodě a neví co by to mohlo být.

Ze mě se zatím stal paranoik, stále na to myslím a dostal jsem se až k prasklým blokům apod.Ovšem na autě jinak je všechno v pohodě.Jede dobře,kapalina neubývá,spotřeba výborná,VAG všechno O.K.Prostě nic.Jen ten zvláštní zápach.Ovšem to mě ničí protože pořád vidím katastrofické scénáře.Mám to nechat být a čekat ?Zatím už jsem najel skoro 1000km a stále to stejné...Vím, že těžko něco budete vědět, ale přece jen, třeba se najde někdo, kdo měl podobný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Po jízdě, jedno jestli po kloboučnické nebo po pile, jde z motoru sporadicky zápach jakoby spálené gumy. Nedaří se mi lokalizovat odkud to jde, ale patrně někde z levé části motoru z místa, kde je EGR ventil. Je možné, že by třeba prasklo vedení výfukových plynů do EGR.

Ještě mě napadlo, že to může být sajrat z odvětrávání klikové skříně, který je kolem škrtící klapky - může kapat na vlnovec.

Najeto 215 tis. km. Spotřeba oleje v normě, ani ne litr na 15 tis.km. Jízdní projev normální, spotřeba taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...