Přejít na obsah

Fabia r.2000 1.4 16V 74kw 356 000km co mam robyt z autom ?

Meduzko23

Doporučené příspěvky

Mam fabiu r.2000 1.4 16V 74kw kod. AUB vybava: comfort biela farba kratka. Auto ma najazdenych  365 000 km  

Auto je v takom stave ake ma km. Neviem co s nim mam robyt nejde zaradit 3 rychlostny stupen a dalsie nemaju od toho daleko - vymena prevodovky neviem aku mam dat, napravy v tahu potrebna vymena lozistk kotucou brzdovych strmenou, tlmice. Pisete ze vam vela papa oleja mne pred rokom papal na 100 jeden liter oleja - vymenene simeringy odvtedy zatial nepapa. Riadenie -servo sem tam vynechama kvapalinu ma poistky ok pc pise chybu snimac natocenia volantu ci nieco take. EGR od vyroby krasne spinave - motor je celko na tom tak isto znepokojujuco. 

Neviem co mam robyt! Komplet prestavba alebo rozobrat a rozpredat na dieli????  Odhadovna investicia aby bolo auto v priemernom stave 2800e. 

Predaj auta v takom stave ako je - neviem kto by to kupil za akukolvek cenu! Rozobrat ho nem kde a cakat 2-3 roky kym sa vsetky dieli predaju je strata casu a miesta kde auto je.

Som hotovy neviem co mam robyt a ako mam reagovat uz!!! 

Neake logicke a inteligentne napady ako dalej?????? 

Dakujem za reakcie a napady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za tu investici co uvádíš seženeš podobný auto o 5 - 6 let mladší s polovičním nájezdem. Loni jsem ho kámošovi pomáhal vybrat a nakonec koupil 1,4 16 V 55 kW r.v. 2005 nájezd 150 tkm podle všeho poctiví. s cenovkou asi 80 tkč

Sehnal bych tedy jiný auto a tohle bych jim nechal na protiúčet. Sice za to svoje dostaneš jenom nějakých15 - 20 tkč, ale máš to bez starostí a pochybuju, že na prodeji ND z toho auta bys vydělal víc.

Odkaz ke komentáři

Ano som toho isteho nazoru. Popripade si auto nechat a casom niektore funkcne dieli prekombinovat . Ale predsa ma laka  predstava prestavby. Viem financne limiti obmedzuju kazdeho. No ani na protiucet by som im ho nedal bo bi to bola skoda. Ale pohravam sa z predstavou neakeho znovuozitia a prebudenie. WRC alebo zavody do vrchu ale to je hudba buducnosti a fanazie . Realita je taka ze malimy krokmi a stipkou investicie a kopou casu  mozno raz ju odovzdam svojim detom :D    (mam 22)    kopu casu  :D  ale dovtedy  sa kazdy den budem muset smutno pozerat.

Dakujem za inteligentnu a pravdivu odpoved. Potrebujem pocut neake dospele inteligentne skusene, nazory na moju zapeklitu situaciu.    MIER

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak jak jsem přečetl tvé závady na fabce tak si za vše můžeš vlastně sám a ted chceš radu. Auto jsi vůbec neudržoval a nedělal vůbec průběžně opravy. Nebo chceš tvrdit,že se vše posralo najednou? Pokud jsi neprovedeš opravy sám a nemáš zdroj solidních a levných náhradních dílů,tak to raděj prodej. Pochybuji,že to vůbec někdo na protiůčet veme.

Odkaz ke komentáři

Opraviť sa to určite dá, EGR by som vyčistil, ložiska vymeniť, strmene neviem čo s ními je ale ak len tečú tak je na to sada na opravu, kotúče je jasné, že nové +doštičky. Prevodovka ti hučí ?? Ak ano ložíska sú v prdeli a keď ti ani radiť nejde poriadne tak zohnať druhú prevodovku. Možno by bolo dobre zohnať z 55kw verzie tá je dlhšia. K servu neviem čo povedať to asi len vymeniť alebo pohľadať čo na tom je zlé.

Ak ti motor klepe, zle štartuje, je dosť hlučný, nemá výkon v otáčkach tak fakt to auto predať na diely. Po 365tkm ak to nedostávalo pravidelný servis tak je ten motor určite v riti.

Odkaz ke komentáři

Nie na auto som nekaslal pretoze som ho dostal do daru v tej dobe malo len 300 000  a som 5 majitel a ked som ho dostal tak som na nom menil filtre ktore tam boli od vyroby to ste mali videt ten palivak!!! dosticky katalizaor cistil diagnostika atd. simeringy som dal vymenit pologeneralku motora royvody vodnu pumpu a vela barz jakych drobnosti. dal som donho uz cez 1300e .

A ano kopu veci by sa nestali keby predchadzajuci majitelia dbali na servis!!!!!   Plne suhlasim!!!!!! 

No ako uz u mna v zivote byva zvykom  padlo to zas na mna!!!  Teras za to mozem ja ale najazdil som len 56 000km a venoval som viacej pozornosti tomu auto ako  vsetci predchadzajuci majitelia dokopy!. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...