speKtis Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 (editace) Zdravim, nevíte někdo, kde se nachází senzor vlhkosti u Climatronicu a jakým způsobem to celé funguje? Nějaké čidlo vyhodnotí určité procento vlhkosti v interiéru a zapne klimu (resp. chlazení) aby "odsálo" vlhkost? Je to při provozu klimy v režimu "Auto" k odmlžení skel dostatečně funkční? Jak tak čekám až mi rapidka vyrobí tak si pročítám manuál, ale o tomhle jsem tam nenašel ani slovo. Stejně tak jako tady na fóru. Editováno: 4. leden 2016, autor: speKtis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Kde je to čidlo nevím, ale hádám že za tou mřížkou vedle tlačítek. Odmlžování funguje dobře, samozřejmě když nasedneš do auta a máš to zamlžený hodně tak je lepší si to odmlžit tím tlačítkem max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2016 To je senzor teploty ne? Že by to bylo v jednom? Čekal bych ho spíš někde v blízkosti čelního skla.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wrabcak Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 hmm tiez si myslim ze ta vlhkost bude v mrieskach pri tlacidlach climatroniku, ja mam rapida MR2015 a vidim len vonkajsiu teplotu, takze to podla mna to senzor teploty v aute nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Tak teplotu v autě ani neuvidíš, to by mělo být jen pro climatronic, aby se podle toho šteloval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 To je senzor teploty ne? Že by to bylo v jednom? Čekal bych ho spíš někde v blízkosti čelního skla.. Čekal bych ho tam kde to pro kontruktéra bude nejjednodušší proto to odhaduju na panel klimatizace. Ale samozřejmě se můžu plést. Ono měřit teplotu v kabině je trochu složité... protože se bude dost podstatně lišit v závislosti na tom kde tu teplotu budeš měřit. Navíc v zimě climatronic víc topí k nohám a v létě chladí víc prostor hlavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Já climatronic neměl ani ve starý octě, nemám s tím zkušenost. Jestli auto vytopí / vychladí a sám bez mého zásahu za jízdy udržuje okna nezamlžená, tak není co řešit. Jenže já jsem takovej rypák, že musim u všeho vědět kde to je a jak to funguje Jenže tohle asi neví nikdo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Během jízdy se starám jen o nastavení teploty a funkci auto nevypínám nikdy. Pak je v autě nejlépe, nic se nerosí a pokud se tak stane tak to profouknu tím tlačítkem max. Naopak mám dnes velkej problém jezdit v autech s hloupou klimatizací. Nikdy nedosáhnu tepelného komfortu na té úrovni jaké v mých autech kde mám automatiku. A pokud se mi to podaří tak je to vykoupené naustálým přepínáním a hraním si s ovládacími prvky a stejně to přepínám až ve chvíli kdy cítím diskomfort. Automatika to dělá sama a většinou ještě dřív než cítím nějaký problém... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 A je tam vůbec takový snímač? Není jen v dvouzónové klimatizaci v OIII? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2016 (editace) V kartě mam právě napsáno "Climatronic s kombifiltrem a senzorem vlhkosti" Je fakt že auto se teprv bude vyrábět a je to MR2016, tak nevim jestli to bylo i u starších, nenašel jsem to nikde. Editováno: 5. leden 2016, autor: speKtis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Tak to tam někde bude. Našel jsem jeho umístění u OIII: "10.3.2 Senzor vlhkosti vzduchu v interiéru vozu. Senzor vlhkosti je umístěn v držáku vnitřního zpětného zrcátka. Kromě vlhkosti vzduchu v interiéru je také měřena teplota čelního skla, aby mohl být stanoven rosný bod - teplota při které začne vlhkost na skle kondenzovat. Climatronik v automatickém režimu směruje potřebné množství vzduchu na čelní sklo, aby se nerosilo. Pomocí zapínání kompresoru dokáže také regulovat podíl vlhkosti vzduchu a tím udržovat příjemné klima ve voze." Tak hledejte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Já nemam kde hledat, ale předpokládám že to bude řešené stejně Díky moc za ochotu "Zapínání kompresoru" je asi myšleno zapínání klimošky z důvodu odstranění vlhkosti z interiéru že. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.