Přejít na obsah

Climatronic - senzor vlhkosti


speKtis

Doporučené příspěvky

Zdravim, nevíte někdo, kde se nachází senzor vlhkosti u Climatronicu a jakým způsobem to celé funguje? Nějaké čidlo vyhodnotí určité procento vlhkosti v interiéru a zapne klimu (resp. chlazení) aby "odsálo" vlhkost?

 

Je to při provozu klimy v režimu "Auto" k odmlžení skel dostatečně funkční?

 

Jak tak čekám až mi rapidka vyrobí tak si pročítám manuál, ale o tomhle jsem tam nenašel ani slovo. Stejně tak jako tady na fóru.

Editováno: , autor: speKtis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je senzor teploty ne? Že by to bylo v jednom? Čekal bych ho spíš někde v blízkosti čelního skla..

 

Čekal bych ho tam kde to pro kontruktéra bude nejjednodušší proto to odhaduju na panel klimatizace. Ale samozřejmě se můžu plést.

 

 

Ono měřit teplotu v kabině je trochu složité... protože se bude dost podstatně lišit v závislosti na tom kde tu teplotu budeš měřit. Navíc v zimě climatronic víc topí k nohám a v létě chladí víc prostor hlavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já climatronic neměl ani ve starý octě, nemám s tím zkušenost. Jestli auto vytopí / vychladí a sám bez mého zásahu za jízdy udržuje okna nezamlžená, tak není co řešit. Jenže já jsem takovej rypák, že musim u všeho vědět kde to je a jak to funguje  :kol-47:  :kol-47:  Jenže tohle asi neví nikdo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Během jízdy se starám jen o nastavení teploty a funkci auto nevypínám nikdy. Pak je v autě nejlépe, nic se nerosí a pokud se tak stane tak to profouknu tím tlačítkem max. 

 

Naopak mám dnes velkej problém jezdit v autech s hloupou klimatizací. Nikdy nedosáhnu tepelného komfortu na té úrovni jaké v mých autech kde mám automatiku. A pokud se mi to podaří tak je to vykoupené naustálým přepínáním a hraním si s ovládacími prvky a stejně to přepínám až ve chvíli kdy cítím diskomfort. Automatika to dělá sama a většinou ještě dřív než cítím nějaký problém... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V kartě mam právě napsáno "Climatronic s kombifiltrem a senzorem vlhkosti"

 

Je fakt že auto se teprv bude vyrábět a je to MR2016, tak nevim jestli to bylo i u starších, nenašel jsem to nikde.

Editováno: , autor: speKtis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to tam někde bude. :kol-28: Našel jsem jeho umístění u OIII: "10.3.2 Senzor vlhkosti vzduchu v interiéru vozu. Senzor vlhkosti je umístěn v držáku vnitřního zpětného zrcátka. Kromě vlhkosti vzduchu v interiéru je také měřena teplota čelního skla, aby mohl být stanoven rosný bod - teplota při které začne vlhkost na skle kondenzovat. Climatronik v automatickém režimu směruje potřebné množství vzduchu na čelní sklo, aby se nerosilo. Pomocí zapínání kompresoru dokáže také regulovat podíl vlhkosti vzduchu a tím udržovat příjemné klima ve voze." Tak hledejte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...