Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim mam problem zaujimalo by ma ako tam prehodit tu klapku cely motor som totiz uz prerobil na tu 74kW (zosilnene piestne kruzky, vacka) a mam aj skrtiacu klapku lenze za prve nepasuje a za druhe aj ked ju pripojim na kable tak nereaguje na plyn ... akurat sa nastavi pri starte a to je vsetko... 

Vloženo

A skutečně máš všechno předěláno na 74 kW variantu? Jak to čtu, tak asi ne, protože ta má jiné sání. A možná proto ti tam nepasuje škrtící klapka.

post-32075-0-43623300-1408178045_thumb.j

Vloženo (editace)

Myslim ze jsem musel vymenit i saci potrubí,serie je plastove,tak za hlinikove ze 74kw verze ;) aby tam pasovala skrtici klapka ;)
Pak musis udelat nastaveni skrtici klapky ve VAGu.....
Mam predelany motor 55kw na 74kw+nejake upravy.

Editováno: , autor: Petla
  • o 5 týdny později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím

Mám motor AUA 1.4 16v 55kw a vyměnil jsem škrtící klapku za větší ze 74kw verze ale i po nastavení klapky přes VAG mám houpavý volnoběh a po ujetí asi +-300m spadne motor do nouzového režimu a nejede. objeví se tyto chyby: 
2 Nalezeny chyby:

17961 - Signal snimace nadmorske vysky/tlak v sacim potrubi Nesmyslny pomer
P1553 - 35-00 - -
17912 - System sani Zjistena netesnost
P1504 - 35-10 - - - Sporadicky

nevíte někdo co s tím ? já už si nevím rady zkoušel jsem snad vše, klapka funguje v pořádku otevírá se jak má dokud se nesejdou tyto dvě chyby, dále nefunguje posilovač brzd to by mohlo mít spojitost.

S Původní klapkou funguje vše OK.

Díky všem za rady.

Vloženo

Ahoj hlavně napiš,proč jsi vůbec dával klapku z 74kw verze co tě k tomu vedlo? To jako myslíš,že ti to líp pojede? Myslíš,že řídící jednotka motoru 55kw dokáže nastavit směs pro klapku 74kw a vstříkovače 55kw? Krom jiných hodně podstatných dalších věcí.

Vloženo

Ano čekal jsem od toho par koníků navíc a hlavně lepší reakci na plyn. a nevidím důvod proč by to jednotka neměla zvládnout když je stejná spolu se vstřiky jako má 74kw verze. 

Postupně jsem chtěl motor předělat na 74kw a klapkou jsem chtěl začít. 

Jinak inspiroval jsem se zde: http://forum.skodahome.cz/topic/61969-14-16v-55kw-uprava-motoru-na-cca-80kw/

kde byla výměna klapky bez problémů a na dalších zahraničních fórech kde tuto úpravu taktéž prováděli. 

Vloženo

Bohužel,špatně jsi to označené forum četl! Výměna nebyla a není bez problémů. A POKUD NEMÁŠ NĚKOHO KDO TOHLE SOFTVÉROVĚ ODLADÍ,tak  tě čekají problémy z lambdou a jiné. Spíš to nepojede,než pojede. O spotřebě se ani nebavím.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...